Šta je novo?

Stampanje velikih formata

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Hteo bih da odstampam nesto sto sam radio u 3ds maxu, pa me interesuje gde bih mogao odstampati poster velicine A2 ili jos vece (ili neki odgovarajuci B format) i otprilike koliko kosta takvo zadovoljstvo

Pogledaj po fotostudijima, (da si iz NS mogao bih ti reci 5 mesta gde ima). Cena za 1m2 je bila oko 3000din... e sada :S da li je jos uvek tako - ne znam...

Mene interesuju konkretna iskustva sa stampanjem u Beogradu. Siguran sam da postoji nesto jeftinije. Mislim da su mi pricali da u blizini Ktitora u Cvijicevoj postoji izuzetno jeftino stampanje velikih formata, ali ne mogu da se setim naziva radnje, pa bi mi bilo od velike koristi ako neko zna ime, adresu...

Ime je "Image" kada dodjem kuni (na poslu sam) videcu da ti nadjem telefone i adrese mesta gde sam ja shtampao ili bio.

To je Image i nisi ni jevtini a ni ljubazni...
Uveri se i sam 011 20 80 280

Radim sam velike formate napolju i iznenadio sam se kako su me zezali i sta su mi sve radili da bi mi odstampali nesto.

A doneo sam lepo pdf. ali ne gospoda hoce Quark.... Nigde u svetu gde sam stampao nisam doziveo da neko nece da primi .pdf

Sve u svemu, imas ih koji rade na "Xeikon"-u dosta u Beogradu, pa mozes dobiti parce 60cm x 270 cm za oko 500 - 600 dinara.

Ili 30 x 270 cm za oko 270 dinara jednostrano na ~270gr kartonu...

PA ti uklopis u ove formate sta ti stane i to im das kao .pdf ili .eps ili nesto slicno....

Probaj u firmi "BG Reklam", tel:510-154. Nalaze se u Zarkovu. Stampaju sve formate sirine do 1,60m i neogranicene duzine. Imaju jako kvalitetne masine, a oko cene najbolje da vidis sa njima posto dosta varira u zavisnosti od rezolucije stampe i materijala. Mogu samo reci da im je kvalitet vrhunski, a cene sasvim pristojne.

Za "Image" nemam reci kakve su derikoze. Uvek ce vas navlaciti na najskuplju mogucu varijantu, a da vam pri tome uopste ne ponude jeftinije opcije. Nikada kod njih nisam nista radio tako da ne mogu da komentarisem kvalitet, ali su im cene stvarno katastrofalne.

Sto se stampe na Xeikon-u tice, moze, ali samo za proof print, posto je kvalitet ocaj. Jeste da je cena najprihvatljivija ali nije za neku ozbiljnu stampu bilo cega.

Posteri se obicno gledaju iz daleka, gde rezolucija i sam kvalitet stampe ne dolazi toliko do izrazaja...

Hvala vam puno na informacijama. Mnogo ste mi pomogli. Mica je u pravu da kvalitet ne mora biti prvorazredni.

Kakav kvalitet ima taj Xeikon? Da li bi se mogla napraviti neka paralela izmedju njega i rezolucije obicnih stampaca (150, 300dpi)?

Ima jako dobra kvalitet, a stampa kao laser otprilike.

Jednino sto se kod nas na tim stvarima najvise rade bolbordi, zbog cene prvenstveno, i za red velicine su jevtiniji od plotera.

Inace, sve sto vidite da moze da se uradi u kolor ofsetu, to moze i "Zajkon" - Xeikon samo za desetak posto losije, ili cak ni toliko u zavisnosti od toga kako je stelovana masina, na kom se papiru radi i sl.....

Mislio sam gore (da sad ne editujem post) da je otisak jevtiniji od plotera, ne masina.... Ako nisam bio dovoljno jasan :)

Vrh Dno