Šta je novo?

Stampac + mreza...

nemanjam

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2003
Poena
604
Imam stampac Lexmark OPTRA S1255 koji ima na sebi poseban PCI slot za prikljucenje dodatne kartice. Da li je moguce koristiti bilo koju LAN karticu u ovom slucaju ili su u pitanju neke specijalne mrezne kartice? Interesuje me na koji nacin taj stampac mogu da prikljucim LAN kablom na vec postojecu mrezu 3 racunara koji su povezani preko switch-a i da mi taj stampac bude zajednicki za sve racunare u mrezi.

Za taj PCI slot i tu mrežnu ne znam, ali možeš da priključiš taj štampač na jedan komp, da ga šeruješ i štampaš sa svih kompjutera u mreži.
Ako ne znaš kako se šeruju printeri , javi pa ću pomoći

To mi nije uopste problem. Sada mi je stampac preko paralelnog porta vezan na jedan racunar i normalno ga share-ujem u mrezi.
Meni je sada potrebno da mi taj stampac ne bude vezan direktno za neki racunar, vec da mogu da ga postavim dalje od bilo kog racunara i da ga povezem na switch LAN kablom proizvoljne duzine... Zato me interesuje kako je to moguce izvesti.

Ono što može sigurno je da se kupi Print Server, uređaj koji se kači na mrežu a na njega štampač preko USB ili paralelnog porta

Nazad
Vrh Dno