Šta je novo?

Stalni restart računara...

Sublimed

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
619
Imam ogroman problem sa računarom... Naime, konstantno se, u radu, bez ikakvog pravila, restartuje sam od sebe, i to kao da je nestalo struje na trenutak. To se dešava u bez ikakvog rasporeda, nekada se desi odmah nakon login screena pri ulasku u Windows, nekada nakon 15 minuta rada, nekada nakon 2h rada. Zaista ne znam na šta da sumnjam i šta da pokušam da uradim.

Konfiguracija je sledeća:

Asus A7V8X-X
Athlon XP 2000+ (nije overclockovan)
1gb + 2x256mb rama
Ati Radeon 9200
Maxtor 120gb
WD 160gb

ostale komponente su manje više standardne... Napajanje je neko no name od 350W.

Temperatura procesora je oko 50 stepeni, a ploča je oko 40.

Da li imate ideju u čemu bi mogla biti stvar, i gde da krenem u rešavanje problema?

Hvala unapred.

,) Za početak probaj sa testom memorije i napajanjem

za pocetak u system properties -> advanced -> startup and recovery iskljuci automatically restart
ako sledeci put umesto restarta dobijes plavi ekran postuj koji si error dobio, a ako ne, onda 90% nije problem sa memorijom vec sa napajanjem ili naponskom jedinicom same ploce

Hvala svima...

Isključio sam opciju automaticaly restart, i dobio plavi ekran nekoliko puta. Prvi put je pisalo ovo:

*** stop 0x00000024 (0x001902FA, 0XA01F873C, 0XAD1F843C, 0XF7B75F3B)

*** ntfs.sys adress F7B75F3B base at FB55000, datestamp 3D6DE5C1

beginning dump of physical memory
dump of physical memory complete

Drugi put je na plavom ekranu pisalo:
*** stop 0000007F (0X0000000D, 0X0000000, 0X0000000, 0X0000000)

A jednom je ispred obaveštenja o tome da postoji problem i da pokrenem neki diagnostic utility, u slobodnom redu pisalo:
BAD_POOL_CALLER

----------------

Interesantno je takođe da mi se firefox nekoliko puta upucao dok se ovo sve dešava, jednostavno pukne program sam od sebe...

Slican problem, ali dosta izdefinisaniji imam, pa reko da vidim malo odgovore onih koji se razumeju pa cu onda ja.

1. najverovatnije imas problema sa nekim drajverom ili servisom (priseti se da li si skoro menjao drajvere, firmware, instalirao antivirus, defragmenter, firewall... ili instalirao neki novi hardver)
2. uradi chkdsk /f za sve ntfs particije (prvenstveno sistemsku)
3. postojanje hardverskih problema nije iskljuceno; naime 0x0000007f se javlja prvenstveno kod preteranog overkloka i lose memorije, ploce, procesora ili napajanja - testiraj memoriju memtest-om
4. vidi u eventvwr.msc (Start -> run) kojih error-a imas u system sekciji
5. boot-uj u safe modu i pusti prime95 (blend torture test) ili nesto slicno
6. isljuci u biosu memory caching
7. obzirom da imas 2 diska, mogao bi da probas clean install XP-a na drugi disk, instaliras samo drajvere i testiras malo sistem (prime, neka zahtevna igra...)
8. u %windir%\minidump imas *.dmp fajlove - izvuci par svezijih i posalji ovde

Pa pazi, neposredno pre pojavljivanja problema sam stavio novu memoriju (modul od 1gb), međutim kad se problem počeo dešavati, ja sam probao i bez nje, i dalje se restartovao računar...

A sada sam krenuo redom redom...

Goldmemory nije našao nikakav problem, chkdsk sam takođe prošao i nije bilo grešaka... A onda sam formatirao sistemsku particiju i instalirao Windows sa boot diska, sve na čisto, bez tog modula od 1gb, samo sa starih 512... Posle formatiranja, instalirao sam samo drajvere jedan po jedan, instalirao adsl modem, internet radi sve kul...

I onda krenuo sa instalacijom programa, opet sve radi. Nakon toga sam morao da ugasim računar na sat dva, i kada sam ga ponovo upalio - opet problem.. Naime, kada se adsl modem upalio i ja krenuo da se konektujem na net - opet puče. I to taman kada verifikuje username i password i krene da se nakači... Isti blue screen i piše:

0x0000008E (0xC0000005, 0x81969087, 0xBA90A398, 0x0000000)

i to svaki put kada krenem da se konektujem, uvek isto, i kada restartujem računar i probam ponovo...

E onda sam uninstalirao Zone Alarm, Kaspersky i Net limiter, i reinstalirao drajver za adsl modem - i sada radi... Sad ću da ga ostavim preko noći, bez firewalla i kasperskog - da vidim dal' će se možda sam od sebe ponovo zakucati... Naravno, onaj 1gb rama nije u računaru.

Kako god okreneš - očajan sam, ne znam stvarno u čemu je stvar... Pomagajte ljudi... :(

Poslednja izmena:
if I had a nickel svaki put kad sam video da racunar sa ZA ne radi kako valja :)
instaliraj kerio ili outpost ili sygate umesto ZA pa javi jel' sve ok

Nazad
Vrh Dno