Šta je novo?

Sta znaci DIMM kod memorija?

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Hteo bih da kupim ovu memoriju: Kingston KHX 2GB 800MHz DDR2 CL5 DIMM. Sad ne znam sta znaci ovo DIMM? Zasta ono sluzi i dal moze na maticnu ASUS P5K?

Može, šta god pisalo na wikiju generalno dimm je za desktop so-dimm je za laptop, tako da ti ova memorija odgovara.

Nesto sam citao, kao DIMM memorija ima nesto 64 a ona klasicna 32, pa je ova dimm bolja i prelazi se na nju. sta mu to dodje?

i da li mogu kasnije da dodam jos jedan ovakav modul pa da bude dual-channel?

i da li mogu kasnije da dodam jos jedan ovakav modul pa da bude dual-channel?

Koliko sam mogao da primetim nexilion je savetovao choveka koji je postavio temu "memorija dual channel", a sada postavlja pitanja vezana za memoriju u dual channelu.
Poslednjih godina se koriste DIMM memorije (shirina memorijske sabirnice 64 bita) umesto starih SIMM(shir.mem.sab. 32bita). A boban712 ti je objasnio razliku izmedju DIMM I SO-DIMM. Kada dodash josh jedan modul kasnije, dual channel mod ce raditi jedino ako plocha podrzava takav nachin rada, i tada ce protok biti 128 bita.

Ma bre znam ja sta je dual chanel (imam to kod mene 2x512 mb). Ali nisam upoznat sa ovim DIMM i zato pitam dal to hoce na ovu maticnu.

A inace momci sa sx foruma su mi odgovorili jedan dan posle postavljanja teme i to po "srpski" a ne tamo neki clanci na Wikiju koji te vise zbune nego sto ti objasne. U svakom slucaju, hvala svima.

Nazad
Vrh Dno