Šta je novo?

sta za vikendicu?

Učlanjen(a)
10.09.2003
Poena
680
imam satelitski prijemnik analogni, star xy godina. vidim da sada ima neki digitalni prijemnik. jel cu da dobijem neke kanale sa njim ili je isto. sada imam jedno CNN i BBC da valja - i to je to. uperen je u astru ili hot bird nemam pojma. probao sam oba (mogu da ga okrecem manuelno), vise cak nema ni onih arapskih kanala koji su me zabavljali. samo shvabe i RTL
posto sam tamo kratko, nista me ne zanima sto se placa tipa total TV i sl.

Poslednja izmena:
Yumatu MX+, ne znam tacno ali oko 50€, okreneneš prema Thor-u i gledaš kompletan Digi paket (uz malo IT čarolija), sa tim da možda moraš da menjaš i LNB na anteni. Na astri i hotu nema ništa "slobodno"

ok, a jel su te it carolije jednokratne ili moraju da se cesto izvode? tamo nema ni net ni phone ni nista tog tipa!
sta je LNB?
molim te za malo milosti ja sam neuki gradjanin :D, ulazem samo u stomak...

Poslednja izmena:
Ovako: obično dobiješ receiver sa ubačenim software-om na kome postoji opcija ručnog dodavanja ključeva, to će ti objasniti prodavac jer ga je i on ima(o) iz istog razloga. Ključevi se relativno retko menjaju na digi-ju, pa je 99,99% sigurna varijanta da ih poneseš zapisane na papiru jer ključ ubacuješ preko daljinca i da će biti aktivni taj vikend/praznik/etc. LNB je sakupljač signala sa antene, ukucaj lnb na gogletu prvih 100ⁿ rezultata u slikama je LNB. Ni on nije problem, kupiš neki za 700-800 din i samo bocneš. Jedino će ti moža biti malo problem da nađeš THOR satelit, ali tu može da ti pomogne analogni receiver i analogni LNB tako što ćeš prvo naći signal thora, pa onda zameniti lnb i receiver, pošto se analogni receiver ponaša slično zemaljskoj anteni po principu sneg, sneg sneg-slika,slika itd, a digitalni je ima-nema signala, znači zahteva lakšu i precizniju ruku. Ja inače nemam Yumatu, pa ti ne mogu pomoći oko sitnih detalja, ali na svim forumima i ono što sam ja video je bottom line u ovom momentu za digi zbog podržanih titlova na HBO-u, discoverry etc. Za početak idi na elitesecuritytačkaorg, na forumu blakansat možeš da pitaš zadovoljne korisnike kako šta gde.
Pozz,

Poslednja izmena:
cheers
blagodarim

ali i da dodamo sledeće:
- DIGI menja kodove nekad na 10 dana, nekad 2 puta dnevno, tako da se nikad ne zna (doduše mogao bi za nevolju da pristupiš nekom od sajtova sa updateima ključeva preko mobilnog recimo)
- DIGI se očekuje da bude dostupan na ovaj način još par meseci, tako da je to vrlo kratkoročan izbor

U svakom slučaju možeš da kupiš najjeftiniji digitalni prijemnik (može i Yumatu svakako) i neki korektan LNB i imaćeš još dugo bar toliko slobodnih programa na Astri/HotBirdu koliko si imao nekada na analognom sistemu, tako da nemaš šta da izgubiš osim 50-100 Eura.

(čak ne moraš ni LNB da menjaš, ali onda nećeš moći sa onim starim da hvataš sve programe, tj. one iz gornjeg dela spektra koji je kasnije uveden, što je u principu bezveze jer LNB je jeftina stavka, samo treba neko da ti skine stari i montira novi. To skoro da možeš i sam da uradiš)

ali i da dodamo sledeće:
- DIGI menja kodove nekad na 10 dana, nekad 2 puta dnevno

Retko, moram da priznam da zadnjih 2-3 meseca nisam redovnopratio, ali otkad mi ne radi PSU za sky star 2 ubacujem ključeve ručno, tako da se desi da po 15-ak dana ne menjaju ključ.

Poslednja izmena:
Pa to i kažem, a nekad promene 2, pa čak i 3 puta dnevno.

ok, kapiram.
svake godine vicem sta ce mi TV, posto bukvalno samo 3 kanala sa logom hvatam i to ocajno, ali mi onda uvece bude dosadno :)

hvala vam.

Nazad
Vrh Dno