Kartice između 8600GT i 8800GT su ATI 3850 i 3870.
8600GT nikako nije dovoljan za 1024x768 sa high shaderima, makar ostalo bilo na low podešavanjima.
Upravo sam i igrao na HIGH shader opciji. Pa i sam imas 8600GT pa probaj.
Stavi na medium Shadows Quality, Volumetric Effects i Particles Quality sto i ne utiche preterano bitno na izgled igre/ostrva i videces da ces imati izmedju 20 i 30 FPS-a sto je sasvim dovoljno u ovako zahtevnoj igri a sa tako jeftinom karticom.
Ja ne razumem ljude koji ocekuju 100+ FPS-a u necemu gde ni najskuplje karte ne mogu.
Jednostavno receno, jos uevk ne postoji hardware koji ce poterati CRYSIS maximalno.
Mozda GeForce9/10 i neki novi Radeoni, narochito u DX10 modu.
Jos nesto me nervira, a to je da gomila likova ce mi reci da 20-30 FPS-a je daleko od igrivog, a nisu ni svesni da ceo zivot bulje u ekrane (TV) koji rade na 24FPS, gledaju filmove koji su na 24,25,30 FPS-a a kad je u igri 25FPS-a onda je to veliki problem.
Meni nije, ja sam odigrao CRYSIS upravo na tim vrednostima i nisam imao ni najmanjih problema. Najbitnije je to da igra nije ni jednom stucnula, tj. da ni jednom nisam imao zakucavanja, usporavanja, kocenja i sve ostalo sto me izuzetno vise nervira nego 25FPS-a.
:wave:
I na kraju, nemoj da bacas pare na grafiku tipa 8800, skupe su a uopste nisu toliko mocnije koliko su skuplje.
Sacekaj da stignu radeoni 3850/3870 pa tu izaberi nesto, to ce biti karte sa najboljim odnosom cena/performanse. Nesto su malo slabije od 8800GT ali su daleko jeftinije, sto ti i namece zakljucak da 8800 seriju ne vredi kupovati, tj. ne isplati se.
,)