Šta je novo?

Sta uzeti od tableta

Bobajakuda

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2013
Poena
240
Kupujem tablet za 20.000-25.000din koji mi treba najvise za kola.Znaci da imam navigaciju,slusam muziku eventualno neki film(dok buraz vozi)
Naravno tablet ce biti u kolima samo dok vozim tako da moze da posluzi i u druge svrhe.Komp imam i nebih uzimao za igrice koje nemam ni na kompu.
Gledao sam ponudu i evo par modela koje sam nasao pa da vidim sta mislite:
1. http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/samsung_galaxy_tab_4_7.0_white_-_sm-t230nzwasee-37311
2. http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/acer_iconia_tab_8_a1-840-121f_crna_-_nt.l6eee.001-43471
3. http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/toshiba_excite_pro_at10le-a-108_-_pda0ee-00201eg5-30455
4. http://www.gigatronshop.com/tablet_...b_3_8.0_midnight_black_-_sm-t3100mkasee-28745
5. http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/acer_iconia_tab_w1-810-152p_-_nt.l7gex.002-47259 ovde nisam video da ima GPS ili gresim?
6. http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/toshiba_encore_wt8-a-102_-_pdw09e-001019y4-29509

Sto se tice navigacije imam u planu da ubacim HERE MAPS na bilo koji tablet.
Tosibin model ima najstariji andoid pa me to malo muci jer nisam uspeo da nadjem da li ce dobiti update barem na 4.4
Naravno mozete dati i vi neku preporuku.

Poslednja izmena:
Za kintu koju si namenio svemu lepo uzmi pristojan mp3 za auto i tablet od 7". ili još bolje, ako nisi u žurbi - naruči preko alija mp3 koji nema diskove već samo usb i card reader i naravno fm radio. To sam ja uradio i iznelo me sve ukupno 2500 din. 19 dolara je bio sam uređaj i 500 dindzi mi naplatili naši pdv i carinu. Uzeo ćaletu za jugića a ubija. Naročito za te novce.

Nešto tipa ovoga http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Car-Audio-Stereo-In-Dash-Music-MP3-Player-Radio-FM-USB-SD-AUX-MMC/32231438769.html samo gledaj da bude free shiping to serbia.

Za kintu koju si namenio svemu lepo uzmi pristojan mp3 za auto i tablet od 7". ili još bolje, ako nisi u žurbi - naruči preko alija mp3 koji nema diskove već samo usb i card reader i naravno fm radio. To sam ja uradio i iznelo me sve ukupno 2500 din. 19 dolara je bio sam uređaj i 500 dindzi mi naplatili naši pdv i carinu. Uzeo ćaletu za jugića a ubija. Naročito za te novce.

Nešto tipa ovoga http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-Car-Audio-Stereo-In-Dash-Music-MP3-Player-Radio-FM-USB-SD-AUX-MMC/32231438769.html samo gledaj da bude free shiping to serbia.

Upravo i ja tako mislim! Ali imaš za oko 50€ LG auto radio kod nas.Ja sam uzeo prošle zime..sasvim pristojan sa USB-om eno ga zvrcka još uvek :)

Nema svrhe da uzimaš bilo šta drugo osim radija za kola...posle toga idi na tablet,navigaciju i ostalo,jedino ako baš hoćeš time da se igraš imaš stand alone navigaciju sa FM prijemnikom pa preko nje možeš da napraviš neki sistem.Ali to je cimanje,treba ti onda pojačalo preko koga ide sve to na zvučnike i td...Inače LG pad je sjajan tablet,koristio sam ga.Jedina mana je manja autonomija baterije,i može se naći za manje pare po našim sajtovima.
A ako bih naručivao tablet spolja definitivno bih išao na nVidia SHEILD....300 dolara,brutalno dobar tablet!

Poslednja izmena:
Eto Mickk i mi da se složimo u nečemu. Na kraju smo zaključili da je najbolje da uzmeš standalone mp3 player sa fm risiverom (i najisplativije). Eto, tema pokrenuta sa jednom idejom, a iznašli smo totalno nepredviđeno rešenje. Šta ti je banch:)

Za tih 25k možeš uzeti i mp3 player, i standalone navigaciju i tablet od 7". Plus da ti ostane da nas odvedeš na piće:)))))

Eto Mickk i mi da se složimo u nečemu. Na kraju smo zaključili da je najbolje da uzmeš standalone mp3 player sa fm risiverom (i najisplativije). Eto, tema pokrenuta sa jednom idejom, a iznašli smo totalno nepredviđeno rešenje. Šta ti je banch:)

Za tih 25k možeš uzeti i mp3 player, i standalone navigaciju i tablet od 7". Plus da ti ostane da nas odvedeš na piće:)))))

heheheh ma sve ok..ja volim kad postoji zdrava komunikacija,kompetencija,konkurencija i na kraju nema ljutnje.Forum tome služi...suprotna mišljenja,iskustva ali u cilju pomoći a ne prepucavanja i vređanja.Da je meni pre 10 god. bilo ovako odgovarano na postavljena pitanja...uuu koliko bih keša uštedeo :D

Lupam, ali ja bih ovako odradio:

1) MP3 sa alija - čeka se 20-30 dana. ali *** džaba je - 2500 din
2) Acer Iconia One 7 - 12000 din

ili ako bi više voleo da posebno tablet i posebno navigaciju

2) Tesla L7 (ima 2GB mem) 8500 din i Standalone navigacija polovna na KP - 3500 din (SkyDrive)

U oba slučaja daješ oko 14500 din, resto para u džep.

Varijable Asus Memo Pad umesto Iconie, LG pomenut umesto MP3 sa Alija

Poslednja izmena:
Da formula je sasvim dobra..samo ne znam kakav je Tesla.Vidim na forumu da ima oprečnih mišljenja,u glavnom ide sve super sjajno pa nakon nekog vremena krenu bubice da se ispoljavaju.Manje više koliko vidim svaki ''naš'' proizvod je na taj fazon...kako te ubode.Ja sam svojevremeno sa Borovnicom započeo i završio sesiju vezanu za ''naše'' tablete :D

Tačno je da kvalitet zavisi od primerka do primerka. Ja ga čak uzeo klincu i ispostavi se da je otvarana (servisiran) a otpakovali ga iz folije. Popoizdeo, vratio i uzeo umesto njega Acera. Znači ako se uzima, pre kupovine lepo proveriti (ja gledao, doduše an brzinu a i slabo svetlo bilo u prodavnici) pa kupiti. Jedini je od 7" tableta koji ima 2GB memorije. Slabiji je ekran nego kod Asus/Acera ali ***, ima za 8300 din da se kupi.

Šta znam...evo koristim tablete 5-6-ta godina i uvideo sam da se na njima može uštedeti ali na duže staze vredi dati za bolji tablet.Naravno ako se koristi kako treba a ne da stoji kao ukras :).
Na žalost naši nemaju kontrolu kvaliteta pa mogu da rade šta hoće.Ako ikada budemo imali kako treba sistem kontrole onda će i tehnika biti mnnoogo kvalitetnija.

Evo malo sam trazio po internetu i nasao sam fabricki plejer za kola (golf 4) koji je 20e beta i 25e gama.Videcu ovih dana da uzmem to i ovaj tablet u CBT sto mi je blue preporucio (acer iconia one 7) i skinem here maps.

Artan? Mozda obedijal, trodon?
Naslov je btw vrhunski ;)

+1 @mickk. Slazem se potpuno da na duze stane pod obavezno neki tablet sa kvalitetnim ekranom. Kupovao sam 2013 7" tablet za zenu i dete da citaju knjige i igraju igrice i naravno na nagovor zene da ne dajem puno para kupim Acer Iconia B1 za 40e. Tuga ziva od ekrana i baterije. Ali da bude jos gore zbog tog ekrana nisu htele ni da ga koriste. Bacenih 40e i na kraju ga prodam. A sto se tice preporuke Samsung je uvek imao dobru i softversku i servisnu podrsku a imao sam P3110 koji je bio sasvim solidan tablet.

Trazim sa sim karticom zbog poziva,i quad,1gb rama za poneku igricu.

Nisi rekao cenovni rang,a ono što si postavio...ne bih preporučio ni neprijatelju :D čim on ne može da prevuče lagano prstom preko ekrana već mora da ponovi radnju znaš da je ekran ... sa druge strane to je sve ista stvar sa drugom nalepnicom.Nikako nije pametna kupovina,osim ako se ne daje za 20e ili manje.

Generalno Asus,ubogi Samsung i sve iznad toga...ako imaš keša.Ako ne ispod Asusa ne bih išao...

Zdravo drugari,
treba mi mala pomoć oko odabira tableta za firmu, neka cifra kojom se raspolaze je od 12 do 15 hiljada.
Tablet bi služio isključivo za vršenje popisa u magacinu, pa mi shodno tome treba pouzdanost i takođe da ne baguje što je i najvažnije.
Takođe me zanima da li tablet može da se poveže na neku lokalnu mrežu i da pristupa serveru i da sa njega iz nekog explorera vuče podatke? ili možda može samo preko nekog remote programa da se konektuje na desktop itd...
Popis bi verovatno bio unošen u exelu, pa mi i tu treba preporuka najboljeg office paketa za android može i paid i free varijanta na preporuku( ako ne dobijem tu preporuku ovde raspitaću se u drugoj sekciji)

Unapred hvala na pomoći!

Zdravo drugari,
treba mi mala pomoć oko odabira tableta za firmu, neka cifra kojom se raspolaze je od 12 do 15 hiljada.
Tablet bi služio isključivo za vršenje popisa u magacinu, pa mi shodno tome treba pouzdanost i takođe da ne baguje što je i najvažnije.
Takođe me zanima da li tablet može da se poveže na neku lokalnu mrežu i da pristupa serveru i da sa njega iz nekog explorera vuče podatke? ili možda može samo preko nekog remote programa da se konektuje na desktop itd...
Popis bi verovatno bio unošen u exelu, pa mi i tu treba preporuka najboljeg office paketa za android može i paid i free varijanta na preporuku( ako ne dobijem tu preporuku ovde raspitaću se u drugoj sekciji)

Unapred hvala na pomoći!

Moj brat je počeo sa tom praksom pošto je merčendajzer a firma nije toliko pametna(i ne želi da uloži novac) kako bi skratila vreme potrebno za unos artikala na terenu.Mogu ti reći da je on prvo uzeo Nextbook 7(i ako sam se ja protivio),koristio ga je okooo 5 meseci kad mu je stradalo power dugme od silnog akanja,baterija je jeedva izdržavala radni dan itd...Tablet je završio u đubretu...sad sam mu uzeo neki Prestigio Quantum 8''..mislim da se tako zove quad,1gb,aluminijumsko kućište i evo već 6-7 meseci radi besprekorno a bio je nešto oko 11000 dinara,inače uzet je zbog cene :)) a ispostavilo se da je ok za poslovnu primenu na terenu.

Moja preporuka je da gledaš što kvalitetnije kućište,baterija,minimum 1gb memorije..procesor može i DC...odradiće kako treba word aplikacije.Oko marke...vidi sam šta ti se dopada ali ne bih uzimao neke no name kineze.

Poslednja izmena:
Što se tiče carine, biće onoliko koliko mora - staviće kinez odštampan račun unutra.
A što se tiče nepoverenja, jeste cena dobra, ali već se javilo nekoliko desetina zadovoljnih korisnika kojima je stigao tablet, tako da ne brinem.

Nazad
Vrh Dno