Šta je novo?

Sta uzeti od tableta

Bobajakuda

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2013
Poena
240
Kupujem tablet za 20.000-25.000din koji mi treba najvise za kola.Znaci da imam navigaciju,slusam muziku eventualno neki film(dok buraz vozi)
Naravno tablet ce biti u kolima samo dok vozim tako da moze da posluzi i u druge svrhe.Komp imam i nebih uzimao za igrice koje nemam ni na kompu.
Gledao sam ponudu i evo par modela koje sam nasao pa da vidim sta mislite:
1. http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/samsung_galaxy_tab_4_7.0_white_-_sm-t230nzwasee-37311
2. http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/acer_iconia_tab_8_a1-840-121f_crna_-_nt.l6eee.001-43471
3. http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/toshiba_excite_pro_at10le-a-108_-_pda0ee-00201eg5-30455
4. http://www.gigatronshop.com/tablet_...b_3_8.0_midnight_black_-_sm-t3100mkasee-28745
5. http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/acer_iconia_tab_w1-810-152p_-_nt.l7gex.002-47259 ovde nisam video da ima GPS ili gresim?
6. http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/toshiba_encore_wt8-a-102_-_pdw09e-001019y4-29509

Sto se tice navigacije imam u planu da ubacim HERE MAPS na bilo koji tablet.
Tosibin model ima najstariji andoid pa me to malo muci jer nisam uspeo da nadjem da li ce dobiti update barem na 4.4
Naravno mozete dati i vi neku preporuku.

Poslednja izmena:
Ja bih na tvom mestu isao na 7" jer u kolima ne treba da bude sto veće već što funkcionalnije. Recimo Acer Iconia One 7 ili još bolje Asus Memo Pad 7 HD (može nova verzija) zbog trajanja baterije. Plus obavezno anadroid pre Wndowsa zbog lakoće korišćenja. Jeste klasičan Windows odlična stvarčica na tabletu, ali i dalje zaostaje za lakoćom korišćenja u odnosu na android bar kad je touch u pitanju.

Govorim ti kao neko ko ima Asus Transformera T100TA (Win 8.1 10"), Mediacom SmartPad 8.0 HD iPro W810 3G (8" Win 8.1 GPS 3G) i Acer Iconia One 7 (Android, GPS). U autu i kao navigaciju isključivo koristim android, a u stanu samo Win tablete (Transformer mahom zbog offica, a Mediacom žena zbog flash igara na fejsu).

Ako uzmeš 7" android, uštedećeš još i neku kintu (12000 ti je Acer Iconia One 7).

Ako baš želiš Win 8" tablet, baci pogled na KP. Imaš za 120-140 eu nove tablete 8" (Pendo recimo) iz Mađarske sa garancijom.

Poslednja izmena:
Hvala na trudu da mi pomognes samo mi nije jasno zbog cega je ovolika razlika u ceni izmedju acer iconia one 7 i samsung galaxy tab 4 7.0 ?
Vidim da samsung ima vise rama (0.5gb) i jos par stvarcica.
Nije mi bas zapelo za win tablet samo mi je to zapalo za oko,a i nisam siguran da li ce ovaj tablet biti dobar na duze staze?

Ako te igre ne zanimaju i tableti od 5-6k dinara ce biti dovoljni u narednih par godina. Samo da imaju 1gb mem. A Iconia One 7 je dovoljna barem za 3 naredne godine.

Ja pošto ne igram igre i dalje koristim u autu
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?299376-GoClever-T76GPS

Od starta je više bio navigacija nego tablet, a pored toga što mi služi kao navigacija, na moru ga koristi klinka kako ne bi batin, mamin i moj tablet/lap arčila. Dovoljan za Youtube, filmove i po neku igru. Imam ga već dve godine. A single core je i 512MB. Tako da pojam upotrebne vrednosti i dugotrajnosti varira od osobe do osobe.

edit: pošto su linkovi izmenjeni iz tog topica evo novog linka
http://www.goclever.com/uk/products,c1/tablet,c5/archive,c98/tab-t76-gps,a132.html

Poslednja izmena:
Juri Asus Memo Pad HD7. Baterija 10 sati. Oko 14k dinara. Ili kao moju Iconiu. 12k u CBT. Manje traje baterija - oko 6 sati, ali mi je kvalitetniji tab od Asusa.

Ovaj GOClever je bio kod nas, ali ga nema vise.

Poslednja izmena:
E taman sam hteo da pitam za ovaj tablet kad vidim da si mi ga vec preporucio.
http://www.tehnomanija.rs/tableti/asus-tablet-pc-me176cx-1a026a.html ovde me buni samo sto ne pise da ima GLONASS ??
Nadam se da je to taj..na akciji je jos sutra pa ako mi kazes da je dobra kupovina idem da uzmem sutra.
Realno po tebi jel vredi dati 3.000 vise za ovaj assus u odnosu na acer ako uzmemo u obzir da je assus na akciji i ima noviji android?

@EDIT Sad nadjoh ovaj ako si na njega mislio?
http://www.cbt.rs/tableti/asus_tablet_asus_memopad_hd7_white_me173x-1a062a-23311

Poslednja izmena:
U prvom postu sam pomenuo staru verziju i u zagradi stavio da moze i nova verzija. Stari je po ceni slican kao Iconia a novi je 3k skuplja. Novi vredi tih 3k vise.

Ok sori nisam video u prvom postu.Ovu staru verziju nmg nigde da nadjem tako da cu uzeti ovaj noviji model.Hvala ti na savetima :)
@EDIT E samo jos jedna stvar,nigde nisam nasao da pise u specifikaciji da ima GLONASS ?
Na asusovom sajtu stoji da ima http://www.asus.com/rs/Tablets/ASUS_MeMO_Pad_7_ME176CX/specifications/ samo kod njih se zove ME176CX
dok kod nasih prodavca nosi oznaku ME176CX-1A026A i nisu naveli u spec.
Koliko mi je potreban glonass?

Poslednja izmena:
Videh temu pa rekoh da ubacim i ja koju reč :)
Ako si nov korisnik u Android/tablet svetu vrlo brzo ćeš bataliti 7''.Izbor MemoPad-a je sasvim dobar ali moožda bi bila pametnija stvar da za kola uzmeš srednju navigaciju od nekih 4-5k(navigacija preko 4,5'' za mene je neupotrebljiva i smeta pri vožnji na duže staze)Ja imam neku koju sam kupio 2008 BluePanther i do sad niti jednom u kolima nisam koristio tablet ili telefon za navigaciju. A za putovanje uzmeš minimum 8''...10'' je savršen za putovanja(dovoljno velik ekran za mali prostor).Imaš dobrih Transformer modela(ne bih išao na druge proizvođače osim ubogog Samsunga...zbog baterije).

Ako bih gledao nešto do 25k to bi bila ciljna grupa,za malo više keša gledao bih Asus PadFone,iPad mini ili neki Air.Oba uređaja imaju brutalne baterije koje su potrebne za duža putovanja.

@Bobajakuda

ME176CX-1A026A je verzija koja se prodaje kod nas i ima slabiju kameru nego verzija koja se prodaje u zapadnoj evropi. Po meni ne previše bitna stvar. Ko još koristi kameru na tabletu (za to je tu fon).

Glonass je ruski odgovor na GPS, lepo je imati oba ali nepotrebno. GPS je sasvim dovoljan i daleko podržaniji sistem. Naročito u navigacijama.

Uzmi taj memopad i nećeš se pokajati, naročito kad je ta cena u pitanju.

@mickk

Samostalne navigacije su bacanje para. Ograničen si samo na jednu navigaciju (Garmin, TomTom) i mape za nju ili eventualno možeš birati par kompatiblnih navigacija (Igo) ali je sve to dosta lakše na androidu. Ja dok nisam uzeo koristio sam ZTE Atlas W http://forum.benchmark.rs/showthread.php?308347-Koji-jeftin-mobilni-sa-navigacijom&highlight=zte+navigacija koji je imao ubedljivo najjači signal za GPS od svih poznatih telefona. Kupio ga za manje pare nego neku samostalnu navigaciju a davao je mnogo više opcija nego li bilo koja stand alone navigacija.

Plus, zašto vući dva uređaja kad možeš da nosiš jedan. To povlači dve stvari za nošenje, dva punjača itd.

Ako je Android u pitanju, 7" je zakon jer gde god da ideš, lako ga smestiš u torbicu koju mahom svi nosimo kad negde idemo turistički. Memopad baterija traje 10-tak sati. Malo li je. Samo 10" transformeri teraju više. Ali ***, nećeš tegliti 10" tablet na plažu, u obilazak nekog muzeja i sl. 7" stvarno ne zauzima mnogo prostora na haubi. Plus ako ubaciš Sygic kao program za navigaciju imaš HUD https://www.youtube.com/watch?v=jx-5xlzwNEM gde je bolje da imaš veći display. https://www.youtube.com/watch?v=TNQipgx3JnQ

Ja iskreno planiram da uzmem neki phablet dual sim (Xperia neka, HTC Maxx) od oko 6" i sa njim da zamenim i trenutna dva fona i tablet.

Za Win tablet, 7" je malo, minimum 8", ali koliko sam video šta tebio treba, android ti je bolja opcija.

Poslednja izmena:
Sad sam zvao tehnomaniju da vidim do kad rade i gde mogu da uzmem i usput objasnio coveku za sta mi treba kad ono bedak.Rece mi prodavac da u sebi nema radio tj morao bih preko interneta da pustam,jel to tacno?

@mickk

Samostalne navigacije su bacanje para. Ograničen si samo na jednu navigaciju (Garmin, TomTom) i mape za nju ili eventualno možeš birati par kompatiblnih navigacija (Igo) ali je sve to dosta lakše na androidu. Ja dok nisam uzeo koristio sam ZTE Atlas W http://forum.benchmark.rs/showthread.php?308347-Koji-jeftin-mobilni-sa-navigacijom&highlight=zte+navigacija koji je imao ubedljivo najjači signal za GPS od svih poznatih telefona. Kupio ga za manje pare nego neku samostalnu navigaciju a davao je mnogo više opcija nego li bilo koja stand alone navigacija.

Plus, zašto vući dva uređaja kad možeš da nosiš jedan. To povlači dve stvari za nošenje, dva punjača itd.

Ako je Android u pitanju, 7" je zakon jer gde god da ideš, lako ga smestiš u torbicu koju mahom svi nosimo kad negde idemo turistički. Memopad baterija traje 10-tak sati. Malo li je. Samo 10" transformeri teraju više. Ali ***, nećeš tegliti 10" tablet na plažu, u obilazak nekog muzeja i sl. 7" stvarno ne zauzima mnogo prostora na haubi. Plus ako ubaciš Sygic kao program za navigaciju imaš HUD https://www.youtube.com/watch?v=jx-5xlzwNEM gde je bolje da imaš veći display.

Nema potrbe da tegliš ništa...navigacija stoji u kolima i služi za šta je namenjena ;) iGO je sasvim pristojna za ono što od prilike jednom prosečnom čoveku treba...mape Srbije i regiona,Grčka,Turska,Mađarska i okolne zemlje.
Garmin jedino priznajem u portabl GPS uređajima koji se koriste za kanjoning,planinarenje,kajaking itd...

HUD koristim 5 godina(kad mi je potreban noću) i osim džekiranja pred drugima nema neke prednosti :) i ne možeš reći da ti se telefon ne usija od konstantno upaljenog ekrana...Aaaa ako koristiš HUD sa tabletom od 7'' ne znam šta da ti kažem.Prosto dijagonala od 7'' zauzima oko 50% preglednosti vozača i zaklanja mu pogled ispred sebe,pod uslovom da stoji na tabli.Sa druge strane velika rezolucija ekrana koja u većini slučajeva zrnasto prikazuje navigaciju zbog male rezolucije programa je malo ružnjikava.A obzirom da čovek reče da će se zanimati dok brat vozi...ne verujem da će hteti da se smara sa postavljanjem i skidanjem tableta sa šoferke :)

A nikad ne možeš porediti signale telefona,tableta i pravih navigacionih uređaja...to prosto ne može da se meri.Kao što nikad ne možeš porediti multimedijalne mogućnosti pomenutih uređaja u korist navigacije.

Sa druge strane čovek reče da mu treba za kola...znači neće ništa vući i cimati.Ali svi mi koji imamo bilo kakav uređaj u glavnom po kolima imamo rančeve,torbice itd..

Realno smatram da je dijagonala ispod 8'' neisplativa za njega i ono što on želi.Ako uzme 7'' ubrzo će shvatiti...ali to je deo sticanja iskustva.Takođe stand alone navigacija je pametnije rešenje zbog jačeg signalnog prijema i kompaktnosti(ne smeta pri vožnji).Generalno meni lično ne treba navigacija na tabletu od 7'' ako imam 5'' mobilni telefon sa GPS modulom...ista stvar(to je taj tvoj deo sa vucaranjem viče uređaja).

Radije bih išao na veći ekran zbog multimedije i stand alone navigaciju koja radi ono za šta je namenjena...umesto cimanja sa traženjem programa za navigaciju,pa cimanje sa rezolucijam,pa instalacije i kompatibilnost mapa itd...

mada ako je početnik u svakom slučaju šta god da izabere imaće iskustvo za kasnije....ni mi kad smo bili mlađi nismo slušali starije i iskusnije :D ...sve ima svoju cenu ;)

Poslednja izmena:
Ne postoji nikakva sansa da slusam preko radija a da nije povezan na internet?To sad prvi put cujem od coveka iz prodavnice..

Paaa ako tablet nema ugrađen FM risiver nema šanse ništa tako da uradiš.Osim da opališ mifi modem i wifi preko njega,pa onda slušaš radio.Ali to je totalno druga priča.I stvarno ne znam koji tablet ima FM prijemnik..lično nisam nikad video osim naravno na telefonima.

Ili da pronađeš neki FM risiver koji preko bloetooth-a baca signal na tablet...

Stand alone navigacije su stvar prošlosti. Ako izuzmem Garmina i par brand proizvođaća, ni jedna noname navigacija nema fluidnost u korišćenju kakvu ima android fon/tablet. Tu mislim na proizvođače tipa Blueberry, SkyDrive i sl. njesra koja koštaju do 5-6k dinara i koriste WinCE. Imao probao, nije to za mene. Većina imaju rezistivan display što još dodatno nervira. Plus da držiš navigaciju u autu. Pa ostaćeš samo tako bez nje. Meni na odmoru razbili staklo i uzeli prstari mp3 bez displaya i sl. samo što sam parkirao na sat vremena (maskica bila sklonjena da se ne vidi u fioci).

Ne vidim svrhu FM tunera. Ja gde god da krenem sa kolima imam problem sa prijemom radia i to preko auto antene. Šta misliš da uhvatiš na tabletu? FM risiver bi ti služio samo u hotelu i to za neku lokalnu stanicu sa jakim signalom (ovo govorim za more, u većim metropolama verovatno ima dosta radio stanica). FM - nepotreban totalno ako imaš radio u kolima. A u hotelu verovatno imaš WiFi tako da eto ti radija.

HUD za džekiranje:) Pa očito nisi putovao nigde noću sa uključenom navigacijom. Svetlo ekrana samo tako utiče na oči. Ovako uključiš HUD i miran si. Plus ti je tablet položen i ne zauzima 50% preglednosti? Odakle si samo izvukao podatak da 7" zauzima 50% preglednosti. 7" = 17.71cm dijagonala, kaži sa okvirom da bude dijagonala 19cm. Možda zauzima 50% ako ga staviš po sredini na metar od tvog vidnog polja. Ja sam svojevremno koristio Vodafone Smart Tab 10 (išao u VIP-u) kao navigaciju a ima 10". Samo je bitno pravilno pozicioniranje tableta - skroz dole, da naleže na plastiku komandne table.

Stand alone navigacija ima bolji signal. Apsolutno nije pravilo. Meni je ZTE Atlas W hvatao signal u sred kuće, barem metar od prozora (isto i Xperia Z). A neke navigacije neće da uhvate signal ako je malo oblačnije. Nijedan brand name proizvođač tableta neće sebi da dozvoli takvu bruku (ne, ne Tesla nije brand name proizvođač za sve oni koji su se zapitali). Signal GPS kod Asusa je garantovano bolji nego kod bilo koje stand alone navigacije ispod 100eu.

Nema zezanja za instalacije. Igo se instalira u minut-dva (imaš na netu dve verzije, hd i non hd ekrani), a ko neće da se cima sa mapama kupi Sygic. Ja sam za 30eu kupio Sygic za celu Evropu sa nalogom za instalaciju na 3 uređaja (možeš recimo da ga koristiš na dva fona i tabletu). Plus doživotni update mapa. Plus HUD. I pre svega, ne moraš da imaš sve mape u telefonu. Samo klikneš na listu mapa i čekiraš šta ti treba a šta ne. Ideš u Grčku, čekiraš mapu Makedonije i Grčke. Po povratku dečekiraš i on ti ih obriše iz sistema. Tako ne moraš fon ili karticu da puniš bespotrebnim mapama kao u slučaju IGO-a.

Poslednja izmena:
Stand alone navigacije su stvar prošlosti. Ako izuzmem Garmina i par brand proizvođaća, ni jedna noname navigacija nema fluidnost u korišćenju kakvu ima android fon/tablet. Tu mislim na proizvođače tipa Blueberry, SkyDrive i sl. njesra koja koštaju do 5-6k dinara i koriste WinCE. Imao probao, nije to za mene. Većina imaju rezistivan display što još dodatno nervira. Plus da držiš navigaciju u autu. Pa ostaćeš samo tako bez nje. Meni na odmoru razbili staklo i uzeli prstari mp3 bez displaya i sl. samo što sam parkirao na sat vremena (maskica bila sklonjena da se ne vidi u fioci).

Ne vidim svrhu FM tunera. Ja gde god da krenem sa kolima imam problem sa prijemom radia i to preko auto antene. Šta misliš da uhvatiš na tabletu? FM risiver bi ti služio samo u hotelu i to za neku lokalnu stanicu sa jakim signalom (ovo govorim za more, u većim metropolama verovatno ima dosta radio stanica). FM - nepotreban totalno ako imaš radio u kolima. A u hotelu verovatno imaš WiFi tako da eto ti radija.

HUD za džekiranje:) Pa očito nisi putovao nigde noću sa uključenom navigacijom. Svetlo ekrana samo tako utiče na oči. Ovako uključiš HUD i miran si. Plus ti je tablet položen i ne zauzima 50% preglednosti? Odakle si samo izvukao podatak da 7" zauzima 50% preglednosti. 7" = 17.71cm dijagonala, kaži sa okvirom da bude dijagonala 19cm. Možda zauzima 50% ako ga staviš po sredini na metar od tvog vidnog polja. Ja sam svojevremno koristio Vodafone Smart Tab 10 (išao u VIP-u) kao navigaciju a ima 10". Samo je bitno pravilno pozicioniranje tableta - skroz dole, da naleže na plastiku komandne table.

Stand alone navigacija ima bolji signal. Apsolutno nije pravilo. Meni je ZTE Atlas W hvatao signal u sred kuće, barem metar od prozora (isto i Xperia Z). A neke navigacije neće da uhvate signal ako je malo oblačnije. Nijedan brand name proizvođač tableta neće sebi da dozvoli takvu bruku (ne, ne Tesla nije brand name proizvođač za sve oni koji su se zapitali). Signal GPS kod Asusa je garantovano bolji nego kod bilo koje stand alone navigacije ispod 100eu.

Nema zezanja za instalacije. Igo se instalira u minut-dva (imaš na netu dve verzije, hd i non hd ekrani), a ko neće da se cima sa mapama kupi Sygic. Ja sam za 30eu kupio Sygic za celu Evropu sa nalogom za instalaciju na 3 uređaja (možeš recimo da ga koristiš na dva fona i tabletu). Plus doživotni update mapa. Plus HUD. I pre svega, ne moraš da imaš sve mape u telefonu. Samo klikneš na listu mapa i čekiraš šta ti treba a šta ne. Ideš u Grčku, čekiraš mapu Makedonije i Grčke. Po povratku dečekiraš i on ti ih obriše iz sistema. Tako ne moraš fon ili karticu da puniš bespotrebnim mapama kao u slučaju IGO-a.

1.U svakom boljem autu...stand alone navigacija je standardna oprema integrisana u sistem auta
2.HUD na telefonu je prebačen kao pokušaj stvarnog HUD sistema sa boljih automobila koji se ostvaruje preko LED tehnologije,a oni su preuzeli naravno iz vojnih sistema ;) sa druge strane ekran se oštećuje konstantnim osvetljenjem,prosto nije za to namenjen.Jako zagrevanje bez hlađenja daje topljenje delova matične ploče itd...da ne govorim o oštećenju baterije pregrevanjem.
3.Što se tiče signala...tu ne da si opalio gl.. nego nemam šta da kažem :D...ti očigledno ne kapiraš sistem cold,hot i warm boot-a Ni jedan ali ni jedan telefon a ni tablet neće moći da se meri sa navigacijom ako ih porediš kako treba...isključi telefon pa uporedo uključi tel i navigaciju,upali GPS i pokreni aplikaciju.I meri koje je vreme potrebno za fiksiranje signala...kad to uradiš onda se javi ;)
4.Noću uvek koristim NIGHT mode na navigaciji...ako si putovao nekad znaš o čemu pričam.Mada na mojoj ubogoj navigaciji to ide automatski...
5.Oko prostora opet nemam šta da kažem pošto si koristio 10'' na šoferci :D svaka čast...
6.Oko GPS programa tu se slažem...ima raznih i dobrih i loših.Ja koristim iGO,prosto odgovara mi...Garmin ni je za boravak u prirodi.

Jesmo skrenuli sa teme u off ali eto iznosimo mišljenja...Ja svoje mišljenje baziram na korišćenju većine tehničkih uređaja od ubogih no name tableta,preko mid end uređaja do hi end stvarčica.Uvek sam imao flagship telefon i tablet,laptop,desktop(Android/iOS/win/linox...) ne zato što patim od toga,već zato što zaista koristim svaki uređaj maksimalno i zato što volim tehniku i tehnologiju.

Opet kažem...7'' je ok za nekog ko ulazi u svet tableta i za decu.Sve iznad 8'' je prihvatljivo...multimedija,gaming,sam osećaj u rukama,autonomija....

Poslednja izmena:
1. Da ima bolji auto ne bi mu trebao tablet za navigaciju. Ha, pa ja imam bolji auto sa fabrickom navigacijom pa mi tablet odradjuje bolje posao. Do skora 95% fabrickih navigacija nije ni imalo mape za Srbiju (znam iz iskustva)
2. HUD se koristi nocu tako da price o zagrevanju padaju u vodu. Plus, hoces da kazes da tablet ako mu non stop radi display ima da nastrada od pregrevanja. Sta je sa ljudima koji provedu ceo dan igrajuci se na tabletu. Nisam bas upoznat da ima veliki broj prijava sprzenih tableta.
3. Samo fabricke navigacije imaju ekstremno brzo hvatanje signala zbog jakih ugradnih antena. Isti gps moduli i antene koji idu u stanalone navigacije idu i u tablete. Plus ce fon pre da nadje signal nego standalone navigacija. Zasto - jer koristi i gsm/gprs signal radi brzeg lociranja (agps) sto standalone navigacije nemaju.
4. Na svakoj normalnoj navigaciji mozes podesiti kad prelazi u night a kad u day mode. To sto ti mislis da ide automatski je zato sto nisi ni usao u podesavanja. Zato ti verovatno i zimi i leti dolazi do smene dana i noci oko 7 po podne (a mrak zimi padne u 17h). Od stanalone navigacija samo modeli od 100 i kusur evra imaju ugradjen senzor. Cak i kod androida uredjaja moze ici automatski zbog gprs/wifi koji signalizira smenu dana i noci po lokalnom vremenu (location settings). I na kraju, opet je HUD bolje resenje od night moda.
5. Za prostor na soferci sam ti ostavio youtube link gde lik testira 3 navigacije (izmedju ostalog Nexus 7 od 7"). Sve 3 ne zauzimaju ni 20% vidnog polja. A ti pricas o 50% zauzeca sa tabletom od 7".
6. Garmin je najbolji uopste. To sto ga ne koristis na svojoj navigaciji je zato sto moras da imas Garmin uredjaj. Ne mozes ga instalirati kao IGo na cemu god hoces. Cuj Garmin i priroda. Pa pricamo o auto navigacijama, ne o navigacijama za outdoor (gde je Garnin opet lider).

Poslednja izmena:
1. Da ima bolji auto ne bi mu trebao tablet za navigaciju. Ha, pa ja imam bolji auto sa fabrickom navigacijom pa mi tablet odradjuje bolje posao. Do skora 95% fabrickih navigacija nije ni imalo mape za Srbiju (znam iz iskustva)
2. HUD se koristi nocu tako da price o zagrevanju padaju u vodu. Plus, hoces da kazes da tablet ako mu non stop radi display ima da nastrada od pregrevanja. Sta je sa ljudima koji provedu ceo dan igrajuci se na tabletu. Nisam bas upoznat da ima veliki broj prijava sprzenih tableta.
3. Samo fabricke navigacije imaju ekstremno brzo hvatanje signala zbog jakih ugradnih antena. Isti gps moduli i antene koji idu u stanalone navigacije idu i u tablete. Plus ce fon pre da nadje signal nego standalone navigacija. Zasto - jer koristi i gsm/gprs signal radi brzeg lociranja (agps) sto standalone navigacije nemaju.
4. Na svakoj normalnoj navigaciji mozes podesiti kad prelazi u night a kad u day mode. To sto ti mislis da ide automatski je zato sto nisi ni usao u podesavanja. Zato ti verovatno i zimi i leti dolazi do smene dana i noci oko 7 po podne (a mrak zimi padne u 17h). Od stanalone navigacija samo modeli od 100 i kusur evra imaju ugradjen senzor. Cak i kod androida uredjaja moze ici automatski zbog gprs/wifi koji signalizira smenu dana i noci po lokalnom vremenu (location settings). I na kraju, opet je HUD bolje resenje od night moda.
5. Za prostor na soferci sam ti ostavio youtube link gde lik testira 3 navigacije (izmedju ostalog Nexus 7 od 7"). Sve 3 ne zauzimaju ni 20% vidnog polja. A ti pricas o 50% zauzeca sa tabletom od 7".
6. Garmin je najbolji uopste. To sto ga ne koristis na svojoj navigaciji je zato sto moras da imas Garmin uredjaj. Ne mozes ga instalirati kao IGo na cemu god hoces. Cuj Garmin i priroda. Pa pricamo o auto navigacijama, ne o navigacijama za outdoor (gde je Garnin opet lider).

Ok,ok kapiram tvoj je najveći...ti si gazda!!!

Skupo u romingu.

Izvini, i ja ga pretera. Ali navigacije su mi pasija. Iskreno, kad sam išao u Grčku imao sam kao onaj lik tri navigacije za šoferkom (tj 2 na šoferci i jednu fabričku, ispod). Hteo sam lično da proverim nešto što smo diskutovali u jednom threadu vezanim za navigacije.

Ako hoćeš iskreno, najbolja navigacija na fonu mi je bila Garmin koju sam terao na minijaturi od telefona - Nokia E52. I to pre 4-5 godina. Zato se i radujem povratku Nokie u svet navigacija.

@Coni

Batali roaming. Vodafon kartica u Grčkoj košta 10eu (prepad) sa par eura kredita i 1GB podataka za net. Ja odmah po dolasku uzeo sebi i ženi. Imali smo za fejs i ostale gluposti (blic, b92, sportske i sl.) i naravno - Viber. Uz pomoć Vibera smo vodili normalne razgovore. Onih par eura potrošili za zvanje Srbije (matorci ne barataju sa Skype, Viber i sl.) i manje nas je koštalo nego da smo koristili Roaming.Na kraju letovanja meni ostalo 350mb a ženi 700mb. Dali kumovima kartice koji su posle nas išli u Grčku tako da su i oni iskoristili blagodeti Vodafone mreže:) Ovo pričam za Grčku, verovatno je svuda u okruženju slična cena prepaid kartica.

Na kraju nisam nista kupio i bas mi je smor.Trenutno nemam nikakvu muziku u kolima(ni plejer nemam) i zato sam trazio tablet kad vec uzimam muziku da imam i navigaciju,stim sto nisam znao da necu moci da slusam radio preko tableta.Vise volim da menjam stanice nego da skidam muziku sa neta pa da prebacujem na tab.Nemam pojma sta da radim.. :(

Predlog za tablet LG G PAD 8.3 fenomenalno tablet, i mislim da spada u tu cenu. Lično ga imao i savršeno radi, baterija dobra , nema greške sa njim.

nazalost daleko probija budzet, sada je 33.000 iako vise nije nov.

@Bobajakuda

probaj te acere od 8" i ovo sto ti je blue rekao za asus i acer sa ekranima od 7" i ne lomi glavu.Uzmi sta ti od toga najvise legne.Uzivo kad vidis tablete najbolje ces videti sta ti najvise lezi.1280x800 rezolucija na 7" je ok, dok je na 8" pristojna, nije standard za danasnje uslove, ali mogu proci, a za navigaciju i medijski sadrzaj ce ti raditi posao.
Za radio fm tesko da ces naci neki, pogledaj ove jeftinije tablete do 10.000, ali sanse su mrsave ili mozda da ima fm, ali da nema gps, to jedino kod kineskih brendova mozda ima posto ih i dalje koriste u telefonima, ali njih ovde nema, nego se narucuje preko.

Nazad
Vrh Dno