Šta je novo?

Sta uzeti od ova 4 aparata?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

SyncMaster

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2002
Poena
610
Ne znam sta da uzmem od ova 4 aparata, pa molim nekog ko ima vise iskustva da mi malo pomogne:

Canon S60
Olympus C-60
Sony DSC-W1
Minolta G500

Video mi je totalno nebitan, ali mi zato znaci kvalitet fotografije u svim uslovima. Izbor je pao na ova 4 modela, jer su svi slicni po obliku, ne bih kupovao nesto kabasto. Jedino sam Olympusa drzao u ruci i malo mi je falilo da ga odmah kupim (danas sam bio u Merkatoru, kosta oko 480 evra), ali bih cuo i vasa misljenja. Ako neko ima neki bolji predlog, nek slobodno kaze. Nemam bas mnogo vremena, aparat moram da kupim najkasnije do utorka, so help... ;)

Poslednja izmena:
Kupi od C4WD S60.

Pogledaj po netu jos malo, ali mislim da je on najbolji i najkompletniji.

S60 je tu najbolji aparat, ali je i najkrupniji u grupi. Veci je dosta od ostalih. Pokusaj da ga vidis/probas prvo. Ako zakljucis da ti je previse kabast, ja glasam za W1.

Slazem se sa Che-om da vidis sa Calibrom..

C60 i G500 po meni ispadaju odma. I S60 i W1 imaju jake argumente, ali mi se čini da S60 ima jače. Pošto vidim da ti video nije bitan, cenim da si malo ozbiljniji korisnik. S60 je upravo malo ozbiljniji od W1 i po meni najbitnije, S60 ima RAW! Opet i W1 ima svoje prednosti (manje dimenzije i slično), ali čini mi se da bih i ja od ove 4 kamere uzeo S60...

Hvala svima na odgovorima, sutra idem u SonyWorld da vidim W1 i da pokusam negde da nadjem S60 da i njega vidim. Odustajem od druge dve kamere po vasoj preporuci. Bane, u pravu si, RAW bi mi itekako znacio, jer pored toga sto ce se kamera koristiti za svakodnevno obicno slikanje, koristicu je i u salonu namestaja gde radim, pravimo kao neki katalog, pa mi je izuzetno vazno da dobijem sto kvalitetnije fotografije u zatvorenoj prostoriji.

Nemoj da se zachudish ako u sony worldu vidish W-1 za npr 60000 dinara. Poslushaj ljude shta su gore napisali za nabavku aparata.

S60 definitivno,ubija koliko je dobar,dosta je bolji od S50-ice

Juce sam bio u Sony World-u, nisu imali W1, ali to i nije sad bitno, danas sam od Calibre kupio S60, i na prvu loptu, aparat je sjajan. Jeste malo veci nego sto sam ocekivao, ali prvih nekoliko slika koje sam napravio, mogu da kazem da stvarno izgledaju odlicno. Sutra ce PJ da dodje do mene i da ga podrobnije istestira, pa ce da vam kaze neke utiske ako vas interesuju.

Jos jednom hvala svima na sugestijama. :)

oziveo si godinu dana mrtav topic :D

RAW je neka vrsta digitalnog negativa tj. neobradjenih informacija koje je zabelezio senzor.

ne obracaj paznju na to sto ovde neki naglasavaju kako je to veoma vazna stavka iako su je sami iskoristili dva puta u zivotu. koriscenje RAW formata je tezak smor na obicnim aparatima [fajlovi su ogromni i ceka se puno da ih aparat snimi na karticu pritom ne mozes da slikas dalje dok to ne obavi]

http://rawformat.com/

SyncMaster je napisao(la):
Ne znam sta da uzmem od ova 4 aparata, pa molim nekog ko ima vise iskustva da mi malo pomogne:

Canon S60
Olympus C-60
Sony DSC-W1
Minolta G500

Video mi je totalno nebitan, ali mi zato znaci kvalitet fotografije u svim uslovima. Izbor je pao na ova 4 modela, jer su svi slicni po obliku, ne bih kupovao nesto kabasto. Jedino sam Olympusa drzao u ruci i malo mi je falilo da ga odmah kupim (danas sam bio u Merkatoru, kosta oko 480 evra), ali bih cuo i vasa misljenja. Ako neko ima neki bolji predlog, nek slobodno kaze. Nemam bas mnogo vremena, aparat moram da kupim najkasnije do utorka, so help... ;)

Ne bih ni sekind razmisljao, Sony DSC-W1 je klasa iznad za svih njih! 5.1Mpix, 2.5" LCD, 1/1.8" CCD, radi na 2AA baterije, automatska i manuelna podesavanja, Carl-Zeiss optika, samo 0.3s shooting lag, itd...

S60 je nov ali ipak low cost model. 4mpix, 2"LCD, 1/2.5" CCD, malko veci od W1 itd.

Cena bi trebalo da bude oko 320-360e, zavisno gde ga kupis, ne mnogo vise od toga.

Poslednja izmena:
sve je to lepo ali chovek je pre GODINU dana vec kupio aparat...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno