Šta je novo?

sta uzeti iz srednje klase

• Začetnik teme Začetnik teme c3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

c3

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
649
sta uzeti iz srednje klase

Nisam vec upucen bas najbolje sta se desava na polju grafickih kartica,vec duze vreme.
Nedavno sam presao sa celerona3 na barton 2500+ i ddr memoriju ali graficku nisam upgradovao.
Trenutno imam msi fx5200 128mb i 64bit a iz nje celeron nije mogaO ni da izvuce maximum.
Sad nadolaze igre kojima ce trebati dobre graficke,a hteo bih da odigram jos po jednom fc i d3 u max.
Pa sam polako poceo da stekam pare.
imam vec 30e + ovaj fx5200 koji mogu prodati za 30e takodje.Mogu jos skupiti nekih 70-80e
pa tako da planiram da uzmem neku graficku za 130-140e za jedno mesec dva.
Ili sta kazete da li da sacekam malo duze da li ce pasti cene.
e sad se dvomim izmedju fx 5600 fx 5700 i radeon 9600
graficka treba da bude dobra za igre,divx da ima dobar tv-out
takodje mi teba graficka koja je dobra za rad u dr divx-u i virtualdub-u i dvdshrinku.
1.poredjajte mi ove tri graficke karte moze neki link.
2.takodje me zanima koje proizvodjace da izbegavam a koje da jurim.
3.takodje znam da treba da izbegnem modele kod radeona SE, a koje su te kod nvidie.
4.takodje me zanima koliko je bolje 9600pro i 9600xt od obicne

da li su ovo ok cene ps. ovo je zr

ASUS V9570 LE/TD 128MB FX5700 DVI 7.400,00
ATI RADEON 9600PRO CLUB 3D 128MB 9.800,00
CLUB 3D FX5700 128MB VIVO 10.650,00
SAPPHIRE ATI RADEON 9600 256MB 7.400,00
SVGA GIGABYTE ATI9600PRO 128 10.300,00
SVGA MICROSTAR FX5600XT-VTDR128 FULL 9.900,00
SVGA PROLINK FX 5700LE 256MB 9.100,00
SVGA SAPPHIRE ATI 9600XT 128MB VIVO 12.000,00

btw ako znaci nesto ploca ona je msikt6v

dajte ljudi sta ste se ucutali pa pomognite malo
zanima me da li je bolje dati vise za pro ili xt radeona
i kakva je fx5700le

Ako hoces iole kvalitetno igranje zaboravi na sve te karte i skupljaj pare za 9800pro ili u najgorem slucaju za 5900xt. Takodje nema potrebe da se opterecujes sa tim sada ako ces pare da skupis tek za mesec dva, a za to vreme moze (a i ne mora) svasta da se desi.

Ma cekaj ti decko 6600GT za agp, do tada ces imati para koliko hoces,cene ce pasti, imaces bolji izbor, a doom3 i far cry nece nigde da pobegnu 🙂

Ni u ludilu sa tim kartama neces moci da igras D3 i FC na max. Minimum za pristojno igranje u trenutnim i nadolazecim igrama je 9800Pro. A ako ti se bas ne daju pare uzmi 9700Pro polovan, on je 2-4 puta jaci od svih karata koje si pomenuo

u bas nisam bio upucem
ali ja ni u ludilu nebi mogao skupiti 200-250e
posto ipak tek idem u 2 raz srednje i jedino malo sto ustekam i kad uleti 50e za rodjendan - znam ovo je bulshit

I ja sam se nasao u slicnoj situaciji, posto sam nedavno uzeo bartona + 2*256 DDR
a ostavio ATI Radeon 7500 iz prethodne konfiguracije, i takodje sam iz Zrenjanina.
Ove cena koje si naveo me podsecaju na cenovnik firme ciji naziv pocinje na W...
Posto sam kod njih i uzeo novu konfu kod njih nameravam da uzmem i Club Radeon 9600 Pro za 9.900 dinara.
Testove imas i ovde na benchu a evo ti i link za test sa jednog hrvatskog sajta:
http://www.pcekspert.com/articles/print-176.html

a ja razmisljam o gygabyte ati 9600pro 128mb tv-out 111e koja je u firmi m....k....
to ti je jeftinije a mozes i da uzmes uz doplatu

nego me zanima jel ok ovaj gygabite???

Od tih gore navedenih ja bih najprje uzeo 9600 Pro koja je ujedno najbolja za te pare !!!
Ali ako ti nije ogranicen budzet onda skupljaj pare i uzim 9800Pro , vjeruj mi brate preporodices se ;0
pozdarav...:wave:

Ako je cena 111e onda je ok za tu cenu, ako je pro a ne obican 9600. Mozes li na pm da mi posaljes adresu sajta te firme?

odgovorite mi molim vas da li je gygabyte dobra graficka i da li kod radeona moze da se gleda titl na tv-out

titl ti zavisi od programa iz kog gledas film j dali je namesten da se prikazuje na overlayu

po 3x jel gygabite ok i koliko je bolji xt od pro

c3 je napisao(la):
odgovorite mi molim vas da li je gygabyte dobra graficka i da li kod radeona moze da se gleda titl na tv-out

Naravno, nije to nVidia 🙂

Ozbiljno, na Radeonu em su laksa podesavanja, em sve radi kako treba i sa drajverima (bez ikakve potrebe za eksternim programima kao sto je TVTool).

LOL 🙂 A ja upravo kad sam presao (na kratko) sa nVidije na ATI-ja nisam imao titlove, imao sam 60hz na drugom izlazu iako mi je bio prikacen monitor a ne TV...itd 🙂 I sve to naravno zavisi koji se program koristi za gledanje filmova, recimo ja sam presao sa BSplayera na media player classic (nije MS-ov plejer) koji sam automatski generise titlove na TV-u bilo da je ATI ili Nvidija u pitanju.

ok shvatio sam za titl ali sta je sa gigabytom nemojte da bude posle mesec dana

@c3 tako ti i treba kad si uzeo gigabyte

ne bi se ja na tvom mestu sad zamarao ovom pricom jer se ocekuju nove kartice za srednju klasu oba prosizvodjaca. dok ne budes imao pare tu ce biti i 6600 serija i X700 pa ce i cene malo da se pomeraju a i izbor ce da bude daleko bolji nego da uzimas 9600 koji je jako daleko od kartice za igranje, a to je ono sto tebi treba.

globalno, mnogo je jednostavnije prebacivanje displeja na televizor kod atija neko kod nvidie, u samim drajverima konfigurisem da sa Ctrl+F11 prebacim na monitor a sa Ctrl+F12 na Tv, i on sve prebacuje nema za...bancije ko kod nvidie. Ovo sam napisao vezano za ATI 7500. A sad cu bas potraziti review za gigabyta.

Nazad
Vrh Dno