Šta je novo?

Sta uzeti?CPU i Memorija

• Začetnik teme Začetnik teme moca87
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

moca87

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 8500G & Noctua NH-U9S
Matična ploča
Gigabyte B840M Aorus Elite WIFI
RAM
Kingston Fury Beast 2x8Gb 5600MHz
Storage
Corsair MP510 240Gb & WD RED 4Tb
PSU
Fractal Design ION+ 660P
Kućište
Chieftec BS-20B-OP
Monitor
Lenovo ThinkVision T22i-20
Miš & tastatura
Xiaomi & Logitech K360 wireless
Konfa iz potpisa,najzahtevnije sto radim na kompu je igranje igrica,razmisljam da prodam ovaj moj CPU i da uzmem X2 3600+ Brisbane (kad ga nadjem),ali zanima me sta dobijam s'tim?
Memorija...ne znam,ova moja je skupa da uzimam jos 512,kosta 59e,a za 80 ima 2x512 MB DDR2 Corsair PC667 dual channel Kit,ja sam mislio da prodam ovu moju i da dodam pare za taj Corsair sad pitanje je koliko se on klokuje?
U kombinaciji je i 2x512 Kingston PC667 za 64e ili 1Gb Apacer PC800 za 60e ali onda nemam dual chanel.Budzet je ogranicen,sta raditi???

Poslednja izmena:
uzmi 512 rama i jachu grafichku 🙂
tek na kraju cpu 😉

Za graficku tek nemam pare,a necu da uzimam nesto sto je malo bolje.Nego aj ti meni odgovori na ono sto sam ja pitao?

Za graficku tek nemam pare,a necu da uzimam nesto sto je malo bolje.Nego aj ti meni odgovori na ono sto sam ja pitao?
Poseti ITsvet.com pa vidi cene, imaš neki X2 3600+ za 99€, ali ne znam koje je jezgro, a za memoriju ipak se odluči za 2x512Mb, pre nego 1Gb u komadu, malo brže radi!

Znam ja cene,a i sigurno necu da ih gledam na it-svetu,nego sta da uzmem Corsair ili Kingston?

Pa mogao bih da uzmem sad taj 1gb pa onda lagano,dok ne skupim jos para za jos jedan,a trebace mi dosta vremena za to,pa sam zato mislio da uzmem 2x512mb.Aj sad sta je bolje dual chanel,overclockovani Corsair ili Apacer?
Evo jos jedan predlog,da ostanem na ovom procesoru i da uzmem 2gb?

Poslednja izmena:
I po meni je najbolje rešenje 2g memorije, a što se tiče cene, neki dan sam drugaru sklopio mašinu sa 2×1 GB NCP 667 memorije koja radi na 800 na svim default setovanjima, a košta par dinara ispod 4500(naravno 1 modul) - cena je redovna, u radnji bez dilerskih popusta...

Nazad
Vrh Dno