Šta je novo?

Sta uzeti - a mozda i ne uzeti - MSI ili DFI itd ...

Haludza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Koju Nf-4 plucu biste mi preporucili za A64 3500 ? Ja razmisljam o MSI K8N Diamond koja je dobila Benchmark-ovu editor's choice nagradu - reko' sto je sigurno - sigurno - a i njena cena uliva poverenje . Medjutim vidim da svi imaju DFI ploce - pa reko da se ne zalecem - mozda je DFI bolji izbor . Dal uzeti ovu MSI plocu ili DFI - ako ipak DFI onda koji model ? Trenutno imam MSI k8n-neo2 platinum NF3 plocu koja radi ko zmaj - medjutim drugar mi sklapa konfiguraciju - a nije bas pri kinti - tako da cu mu prodati moju plocu upola cene (iako je stara 4 meseca) da bi mu izaso u susret jelte . E sad koliko bi tom NF-4 plocom dobio u odnosu na moj provereni platinum ? Dal se uopste isplati prelazak sa NF3 na NF4 koji i dalje podrzava DDR1 umesto DDR2 ili treba sacekati neki novi cipset za A64 koji ce podrzavati DDR2 ? Posto komp korisim jako puno za rendering i montazu veoma me zanimaju procesori sa vise jezgara koje sugurno uzimam u skorijoj buducnosti te me zanima dal NF4 podrzava ove procesore i kako - ili mozda treba cekati neki NF5 ? Dal tu ima neka fora sa menjanjem podnozja itd ... Isto tako planiram da uzimam memoriju za taj NF4 pa me zanima koju ? Razmisljam se izmedju Kingmax hardcore vs Kingston Hyper X al bi uzimao 4x512 - jer bi prvo uzeo 2x512 pa bi kasnije dodao jos 2x512 ali mozda losije radi ako su sva cetiri slota zauzeta pa da ne uzimam na tu foru ? Posto je ta memorija uzasno skupa bas zbog toga i razmisljam dal uopste da uzimam konfiguraciju na ddr1 memoriji vec da drugaru ne izdjem u susret i ostanem na proverenom platinumu dok se AMD i DDR2 ne dogovore :) Hvala ...

AMD će tek sledeće godine preći na DDR2 memoriju. Ali ni kada je Intel prešao na nju, nije mnogo dobio, tako da ne znam da li ti se isplati da čekaš. Sve NF4 ploče podržavaju sve do sada napravljene AMD64 procesore. E sad, ako treba verovati AMD-u, oni kažu da se do 2007 neće menjati ležište za procesore, i da će ovo biti aktuelno za sve naredne procesore.

Staro pravilo :
ako lepo radi ne diraj ga .Inace dobices u teoriji vise , a u praksi manje...zamenom sigurno dobijes manje para u dzepu :)

Prvo koju god plocu od te dve da uzmes neces pogresiti(DFI LanParty UT nF4 Ultra-D)
Drugo prelaskom sa NF3 na NF4 neces puno dobiti, ali buduce graficke kartice ce se pretpostavljam praviti samo za PCI expres slotove(a pretpostavljam da ces pratiti trendove posto se bavis renderingom i montazom).
Trece.Ne isplati se cekati podrsku za DDR2 memoriju jer ona jos uvek ne donosi
neki veliki skok u performansama.
Cetvrto.Sto se tice memorije uzmi KINGMAX Hardcore, ali bih ti preporucio ipak da uzmes 2x1GB ako ih KINGMAX uopste ima.

DFI LanParty NF4 Ultra-D definitivno ;)
Sto se tice memorije sad nije pravo vrijeme za prelazak na DDR2
Sto se tice DDR1 kod nas se najbolje pokazala Kingmax DDR500 ako gledamo cijena-perfomanse ;)
POz...

DFI Lanparty Ultra D
ili
DFI Lanparty Ultra D :S:

Salu na stranu bolje ploce sa naprednijim opcijama u biosu i za te pare neces naci.

Odskace i u kvalitetu i kvantitetu(tezina :-devil-: ) od ostalih.

yotavg je napisao(la):
A koju plocu uzeti za FX 53?
1. DFI
2. DFI
3. DFI
.
.
.
9. i 10. ABIT ili EPOX
.
.
.
.
19. i 20. MSI ili ASUS
.
.
.
Svi ostali
Model biraj sam, ali se drzi proverenih proizvodjaca... ipak ti je OC glavni cilj, zar ne? :D

Poslednja izmena:
Ako se setimo kad se prelazilo sa 16bitnih ISA slotova na 32bitne PCI, isto je bilo kao i danas, ploce sa po 3 ili cak 2 ISA slota, ostalo PCI (jos 2 ili 3). U redu je opaska, ali mislim da nije za ovu temu gde covek trazi konkretan savet za konkretnu platformu.

Da, MSI ima sa 4 pci, ali kad se stavi graficka u PCI-e slot, u 90% slucajeva zatvori prvi gornji PCI tako da dodje na 3. Doduse, i kod ploca sa 3 PCI slota graficka cesto zatvara prvi gornji tako da to dodje na 2. :d

alibaba je napisao(la):
Ne bih da otvaram novi thread ali ima nesto u vezi s939 i s754 ploca sto mi se nimalo ne dopada: broj obicnih PCI slotova...

Jeste off, ali...
Pre nesto vise od godinu dana kupila sam plocu sa samo dva PCI slota (rec je o 925XE cipsetu za Intel, ali nebitno, poenta je ista...). U medjuvremenu sam promenila i tu plocu, ali konkretan problem je resen na sledeci nacin:

1.Umesto zvucne koristim integrisani zvuk
2.Umesto NIC-a, takodje "integrusu"
3.Kupila sam eksterni dial-up modem
4.TV tjuner sam zamenila kombo TV-FM/WiFi karticom

Summa summarum, dobila sam bolji modem, imam i LAN,TV,FM i WiFi, razliku u zvuku na 2.1 sistemu ionako ne primetim i sto je takodje bitno: imam manju guzvu u kucistu i imam prazne (sada dva) PCI slotove za upgrejd.

Znaci, kad se "hoce", sve se moze...

Vrh Dno