Haludza
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 619
Koju Nf-4 plucu biste mi preporucili za A64 3500 ? Ja razmisljam o MSI K8N Diamond koja je dobila Benchmark-ovu editor's choice nagradu - reko' sto je sigurno - sigurno - a i njena cena uliva poverenje . Medjutim vidim da svi imaju DFI ploce - pa reko da se ne zalecem - mozda je DFI bolji izbor . Dal uzeti ovu MSI plocu ili DFI - ako ipak DFI onda koji model ? Trenutno imam MSI k8n-neo2 platinum NF3 plocu koja radi ko zmaj - medjutim drugar mi sklapa konfiguraciju - a nije bas pri kinti - tako da cu mu prodati moju plocu upola cene (iako je stara 4 meseca) da bi mu izaso u susret jelte . E sad koliko bi tom NF-4 plocom dobio u odnosu na moj provereni platinum ? Dal se uopste isplati prelazak sa NF3 na NF4 koji i dalje podrzava DDR1 umesto DDR2 ili treba sacekati neki novi cipset za A64 koji ce podrzavati DDR2 ? Posto komp korisim jako puno za rendering i montazu veoma me zanimaju procesori sa vise jezgara koje sugurno uzimam u skorijoj buducnosti te me zanima dal NF4 podrzava ove procesore i kako - ili mozda treba cekati neki NF5 ? Dal tu ima neka fora sa menjanjem podnozja itd ... Isto tako planiram da uzimam memoriju za taj NF4 pa me zanima koju ? Razmisljam se izmedju Kingmax hardcore vs Kingston Hyper X al bi uzimao 4x512 - jer bi prvo uzeo 2x512 pa bi kasnije dodao jos 2x512 ali mozda losije radi ako su sva cetiri slota zauzeta pa da ne uzimam na tu foru ? Posto je ta memorija uzasno skupa bas zbog toga i razmisljam dal uopste da uzimam konfiguraciju na ddr1 memoriji vec da drugaru ne izdjem u susret i ostanem na proverenom platinumu dok se AMD i DDR2 ne dogovore
Hvala ...