Šta je novo?

Sta upgrade-ovati?

dexrobi

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poena
310
Postovani forumasi u nedoumici sam,naime preko drugovog druga mogu da dodjem do 2x2 Transcend axe memorija na 1066mhz za relativno male pare-kolko je to u ovom trenutku moguce.Moja ploca podrzava do 800mhz a i procesor isto,pa se razmisljam da joj zategnem latencije na 4-4-4 ili mozda i 3-3-3 na 800mhz,nacuo sam da su dobre a neznam stvarno koliko i dali je to tacno?Alternativa mi je umesto memorija da kupim jos jedan gb ram Kingston na 667 i da imam ukupno 3 ista modula i WD 640gb AALS Black 32mb.Trenutno sam jos na XP,planiram na 7-cu ali mi se jos nezuri,igram igre i gledam mkv dts filmove!Sta bi vi na mom mestu?Memorije ili modul i hdd?Koliko bih dobio na ubrzanju sistema u prvoj a koliko-dali bi uopste dobio malo brzim hdd-om u drugoj varijanti u performansi?Znam da bi najbolje bilo prodaj to i kupi novo,al ovo je Srbija lako se potrose a teze dolazi do njih!Hvala svima!

Pa ako ne planiras da predjes na 64-bitni sistem skorije onda ti bi ja da sam na tvom mestu uzeo hdd i jos 1gb memorije. Jer nema svrhe uzimati brzu memoriju DDR2 kad ces verovatno vec narednom promenom masine morati da kupujes DDR3.

I ja sam za tu soliciu, kazes gledas mkv filmove, sigurno ti treba jos prostora na HDD-u:)

Isto i ja sam za hdd + 1 modul memorije...Prostora na disku nikad dosta:d

Postovani forumasi u nedoumici sam,naime preko drugovog druga mogu da dodjem do 2x2 Transcend axe memorija na 1066mhz za relativno male pare-kolko je to u ovom trenutku moguce.Moja ploca podrzava do 800mhz a i procesor isto,pa se razmisljam da joj zategnem latencije na 4-4-4 ili mozda i 3-3-3 na 800mhz,nacuo sam da su dobre a neznam stvarno koliko i dali je to tacno?Alternativa mi je umesto memorija da kupim jos jedan gb ram Kingston na 667 i da imam ukupno 3 ista modula i WD 640gb AALS Black 32mb.Trenutno sam jos na XP,planiram na 7-cu ali mi se jos nezuri,igram igre i gledam mkv dts filmove!Sta bi vi na mom mestu?Memorije ili modul i hdd?Koliko bih dobio na ubrzanju sistema u prvoj a koliko-dali bi uopste dobio malo brzim hdd-om u drugoj varijanti u performansi?Znam da bi najbolje bilo prodaj to i kupi novo,al ovo je Srbija lako se potrose a teze dolazi do njih!Hvala svima!

hdd + 1 modul memorije i :banana:
Sa memorijom na 1066 ne bi nista znacajnije dobio jer ploca podrzava do 800.U ovom slucaju je bolja solucija HDD + modul od 1 GB.Taj Kingston na 667 sa Elpida cipovima je jako dobra memorija.Svojevremeno sam je imao i opusteno je radio na 800 MHz.Cak kako se secam da sam je i do blizu 900 gurao.Uzgred pre neki dan sam uzeo taj hard koji spominjes i jako sam zadovoljan.Samo malo jace se greje nego recimo WD640AAKS kojeg isto imam.:wave:

Hvala drugari na savetima!Zelim svima Srecan Bozic,Badje vece i naravno svima puno novog i ispravnog hardvera!Dobio sam jos i preporuke za Samsung F3 1TB,videcu vec sta cu,mada nemam iskustva sa njim,vidim puno ljudi ga hvali.Najverovatnije da cu dokupiti jos giga ram,razmisljao sam i o dva pa da imam dual channel 4x1,al mislim da mozda i nevredi ulagati jos para kad nekoristim 64-bitni sistem,a i svi kazu da je minimalna razlika single-dual a i preko 3 nebi video jos mozda 0,3-0,5GB!Veliki pozzz...

Ne treba ti vise od 3Gb rama ukoliko ne prelazis na 64-bitni sistem.Sto se tice harda svakako pojuri F3.

Taj Samsung 1Tb F3 ti je trenutno najbolja moguca varijanta, ja sam ga kupio pre nekih mesec dana i prezadovoljan sam.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno