Šta je novo?

Sta trazi 6600 GT ???

• Začetnik teme Začetnik teme friend
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

friend

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2005
Poena
301
Hocu da kupim 6600GT (verovatno ASUS ili MSI) pa me zanima sta je potrebno da bi kartica radila bez greske (koje napajanje,procesor,memorija....) i imam jos jedno pitanjce s vremena na vreme mi se pregreva procesor (amd 2000+ radi na 1,67),menjao sam kuler,ali ni on nije bog zna sta,sta da radim koj kuler da uzimam i koliko on kosta i jos nesto gde ima da se nabavi termal pasta al neka dobra??? :type:

Sto se tice napajanja mislim da ce Chieftec 360W zavrsiti posao. A sto se rama tice pozeljno je da imas min 512MB

Za 6600GT je bitno samo dobro (kvalitetno, ne obavezno i jako) napajanje, posto dosta trosi, a sto se ostalih stvari tice (procesor, memorija), sto vise to bolje...

Citaj konfu iz mog potpisa, sve to radi na Chieftec 300W bez problema do duse VGA je tek 7 dana stara al do sada nije bilo problema (da kucnem u drvo - kuc, kuc...), al u svakom slucaju sto kvalitetnije napajanje to bolje. Sto se tice memorije sigurno bi lepo leglo 1GB DDR posto imam vrlo pozitivne utiske u FEAR-u koji mi ne swapuje u opste pri teksturama podesenim na High i jos nekim jacim igrama. Tvoj procesor nije dovoljan da izvuce maximum iz 6600GT, isto vazi za mog Bartona 2500+, sve na stock imam oko 7300 u 3DMark03 i 3200 u 3DMark05, tako da ti racunaj na malo nize rezultate. Realno karata moze vise al joj treba brzi CPU da je podrzi. To se najbolje videlo kada sam testirao Doom3 timedemo na mojoj masini sa 6600GT (nije OC) i Leadtek A6200 (otkljucana 8x1,3x1 OC 450/650), 1024x768 High davao je isti rezultat 58 FPS na 6600GT i na toj 6200. Bilo bi odlicno kada bi ti uleteo neki jaci CPU ako oces da ti 6600GT radi sa 100% kapaciteta.

Pa treba ti 512 rama, neki procesor od 50 evra,i makar napajanje Chieftec 360W, sve zavisi koliko para imas.

Na kutiji pise da trazi napajanje od 300W. Inace posto je taj procesor mali potrosac bez problema ce raditi sa bilo kojim napajanjem od 300W.

milosd77 je napisao(la):
Na kutiji pise da trazi napajanje od 300W. Inace posto je taj procesor mali potrosac bez problema ce raditi sa bilo kojim napajanjem od 300W.

Не мора да значи, можда тип има 2 или 3 хард диска, тв картицу и шта ли још, а све живо троши.

Реци ти нама шта све имаш у тој машини.

Ma nadji Chifteca od 360 i miran si..mada meni ovo od 300W prezadovoljava.
jedanput sam imao 4 harda u kompu (doduse na NF7-S2 i 1700+) 2xsata+2xIDE sa ovim napajanjem i grafickom iz potpisa (jos je sve bilo kolokovano) nije bilo ni najmanjih problema. I obavezno ako imas dosta potrosaca u kucistu uzmi i 2/3 racve..dobro dodje..Plus, sada na ploci iz potpisa koja zahteva jace napajnje, valjda ono od 24 pina 2.01 (?!), radi bez problema, a opet sam ga kloknuo...

p0z

Ja imam Chiftec 360W i on mi vise nego vrsi posao. Preporucujem ti ga kao minimum.
Minimum 512MB rama i proc na 1.6Ghz.

Ma mozes da zakacis 6600 GT SLI, 3 HDD, P4 3.0, 4GB RAM, 6 Kulera i neonki i da ti Chieftech 300W radi posao...

CamBieL je napisao(la):
Ma mozes da zakacis 6600 GT SLI, 3 HDD, P4 3.0, 4GB RAM, 6 Kulera i neonki i da ti Chieftech 300W radi posao...

Може, радиће му читавих 10 секунди :d

Нека човек лепо каже шта има у машини па да му нешто препоручимо, овако само млатимо сламу.

Јел он прати овај тред, није се огласио?

Poslednja izmena:
Dobro možda sam preterao sa SLI-em, ali ako uzme Enermax od 500W nema šanse da mu zafali pa nek uzme lepo 500W ,)

CamBieL je napisao(la):

Ne mora da znaci. Sve zavisi od realne snage tih 300W, koje nisu u novijim Chiefovima ispostovane do kraja.

CamBieL je napisao(la):
Dobro možda sam preterao sa SLI-em, ali ako uzme Enermax od 500W nema šanse da mu zafali pa nek uzme lepo 500W ,)

Тај енермакс је можда изван његових платних могућности, зато ајде да сачекамо да каже шта има у кућишту па да видимо напајање које ће му ваљати а да није прескупо, што да човек баца паре 🙂

Svako napajanje koje se ne greje i daje nazivne napone +/- 3% je dobro. Oznake su relativne a i kung fu power-i rade lepo prvih godinu dana. Sudeci po pregrevanju procesora dosadasnje napajanje ili ploca su popustili. Dobar je i svaki cooler sa 80mm ventilatorom, pritom nije bitno da ima bakarno dno ili da pasta bude skuplja nego on. Procesor je dovoljan a ako je TB b moze da se nasvira na nivo najbrzih k7 Atlona. Ali ne bi smeo da se pregreva ako je sve ispravno.

Evo ti jedno iskustvo iz prve ruke. Dakle sta se meni desilo pre 3-4 dana. Mozes da procitas i u sobi Storage u temi o Pioneeru 109d. Dakle imao sam Nforce2 plocu na kojoj su korektno radila 2 HDDa, 2 DVD rezaca, 9600pro, o/c procesor (i to fino), 2 memorije i nekoliko ventilatora. Sve to na nekom Kung-Fu 300w napajanju. Kada sam promenio masinu i stavio MSI NX6600GT karticu (koja + ima pozamasan cooler na sebi), poceo je da baguje jedan od rezaca, jer nije bilo dovoljno to napajanje. Stavio sam sada napajanje 420W, i radi sve kao sat...

Poslednja izmena:
zahvaljujem

Ljudi hvala na uputima,uzeo sam juce Chieftec 360W i za sada radi kako treba,a 6600 gt uzimam za dan,dva pa cemo videti,samo me zanima ako neko moze da mi kaze koj kuler da uzmem (do 25e) i gde mogu da nabavim pastu da stavim na procesor,ova sada mi je "zvaka" ??? 😀

Паста: имаш на хот хардверу, кошта око 750 динара.

Кулер: узми Whisper Rock IV, кошта негде око 5-8 евра у зависности где га купујеш.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno