Šta je novo?

Sta ste izgubili od hw-a?

meni prvo riknuo monitor i to zbog visokog napona , otisao kondenzator mada sam stavio drugi i sad radi kako tako ali ne pamtim da mi je nesto crklo , osim gomile tastatura koje sam promenio(problem sa samokontrolom)

3-4 misa , 2 tastature, 3 opticka drajva(cd, cd-rw), 1 maticna(neka na starom kompu), cak 4 napajanja(ATX), 1 hard(maxtor 20GB), Intel Celeron 600MHz, AMD Duron 747MHz, neka stara graficka, 2 modema... verovatno jos neka sitnica...

Aj' da ubacim ovde mog nesrecnog Corsair-a od 512Mb... :)

Od 2000. kada sam kupio prvi komp riknuli su mi (hronološkom redosledom):
1. CR-ROM Mitsumi 40x (čim je istekla garancija);
2. Cooler za CPU;
3. Miš Safe Way 3D scroll mouse (nije stigao ni prašinu da nakupi :d );
4. Matična Chaintech 6LIA (počela da brlja, da ne prepoznaje neke ili sve uređaje na IDE granama);
5. Matična Matsonic 7177CT (noramlno radi, ali samo ako na primarnoj IDE grani nije IBM-ov hard);
6. Monitor LG Studioworks 520Si (odjednom riknuo, ali sam izvalio da je osigurač pa sam mu stavio novi ,) ).

Da, riknula mi je i jedna podloga za miša, pa sam nabavio robusniju :D
Inače, ništa nije riknulo mojom ,,zaslugom'' ,)

otislo jutros JNC napajanje, i to dok racunar nije radio... Interesantno je da je pre toga isto napajanje radilo godinu dana non-stop, a od kad sam poceo da ga iskljucujem eto riknulo posle par dana.

Meni samo jedno napajanje(kung fu) hvala Bogu...
A burazu napajanje,monitor,graficka...

Pokusacu hronoloski, ali ne verujem da cu pokupiti sve:
Stampac za C64
Dva kasetofona za C64
30ak dzojstika za C64
dva color monitora 14" Targa (maznuta iz neke Svajcarske firme)
3-4 tastature i isto toliko miseva (sve od ovoga mi je dugo trajalo - dobra samokontrola, jer kad se iznerviram lupam glavom u fotelju).
Lexmark Z25 stampac
HP INKJET crno beli stampac
Epson LQ 570+ ESC/p2 stamapc (nabavljen isto ge i monitori, a imam jos jedan ispravan)
CPU: 2x286, 1x386 i 2x486 (oba AMDova na 66MHz) - od ovih cuda, sve mi se nalazi u podrumu, pa mozda i ima nesto ispravno
kamara ploca za gorenavedene procesore (3 ili 4 komada), nekoliko ISA grafickih i jedna PCI graficka, 5.25" Flopy, ono cudo za kasete (imam jos nekoliko kaseta), 3 grdosije od kucista (baceni u kontejner).
CPU AMD K5 300MHz, ploca za isti, 64MB SDRAM, AT napajanje, HDD od 40MB, 90MB, 130MB, 501MB, 2GB i 2 slim maxtora od 40GB.
2CDROMa (jedan BTC, jedan LG).
2 kontrolera za neonke su mi izgorela na moje oci (kad mi je brat bio u fancy fazonu pa trazio ova *****).

OD novijih stvari nije mi toliko crkavalo jer uglavnom sve prodam veoma brzo kad nabavim.

cime si ti busio dzepove? j8te

Danas mi ode i štampač :mad: ... a verno me je služio 6 godina. U pitanju je Cannon BJC2000

Znaci idemo polako:
1.Ploca MSI VIA KT 266, ona combo(i ddr i sdram)-u garancijij
2.Monitor 17"ADI-kupljen polovan cim sam dosao crko je, ali je zamenje novim
3.Monitor 15" NOKIA-zamenjen
4.OPET Monitor 15" NOKIA-ali istekla garancija
5.Par cd-romova, kao nesto rade ali lose citaju
6.2-3 misa
7.tastastura olivet, profesionalna, vredi sigurno oko 50 eura, crko shift
ma mozda i jos nesto, ali ne mogu da se setim

E da ove NOKIE su ekstra kvalitetne, ali to je radilo 3 godine dan i noc.

dakle...
nakon jedne u nizu "Novogosisnjih egzibicija" naseg dragog EPS crklo napajanje i za sobom na vecni pocinak povuklo

NAPAJANJE JNC-Shit
HDD Seagate 1.1 Gb ( chip toliko bio sprzen na elektronici sa donje strane da je bila rupa na njemu !!!)
floppy,
MB AJA,
Duron 650,
Teac 32x,
modem Rockwell 56k HW
(memorija i grafika - Voodoo3 2000 preziveli )
+ mesec dana nakon isteka garantnog roka DVD RW NEC3540A - > riknuo laser za CD... radi samo DVD ;(

na svu srecu nista u skorije vreme,a od riknutih stvari su tu graficka GF2 i MB Abit kt7

Dark Angel je napisao(la):
+ mesec dana nakon isteka garantnog roka DVD RW NEC3540A - > riknuo laser za CD... radi samo DVD ;(
uh pa to je sreca covece :) meni je na asus 0804p riknuo laser za dvd pa je radio samo kao cd citac/rezac i to tacno 10-ak dana po isteku garancije :wall: a kad se setim da sam ga svojevremeno kupio zbog pakovanja a nisam hteo pionira 108 zbog toga sto ti ga daju u ruke sa kesicom :S:

ivke76 je napisao(la):
uh pa to je sreca covece :) meni je na asus 0804p riknuo laser za dvd pa je radio samo kao cd citac/rezac i to tacno 10-ak dana po isteku garancije :wall: a kad se setim da sam ga svojevremeno kupio zbog pakovanja a nisam hteo pionira 108 zbog toga sto ti ga daju u ruke sa kesicom :S:

eeeeeeeeee pa.....
ja sam uzeo Pioneera 111D@L ....
i da kucnem u drvo za sada radi OK.

Izgubio sam maxtor 80Gb.
Doslovno izgubio.
Ispario..

Ako ga neko nadje, neka mi javi :)

Danas mi je riknulo kung-fu napajanje, i to na isključenom računaru prikačenom na UPS! Ladno nestane struja, sve pogasim, UPS svira, ne diram ga, kao - doći će sad struja... odjednom bljesak, napajanje (srećom, samo ono). Dođe struja, ubacim novo napajanje, upalim UPS - sve radi... užas.

Vrh Dno