Šta je novo?

Sta ste igrali? Screenshots tema

Targa Florio 72 Km...

krr3rqgiljm3c52zg.jpg

yludaoynq9x66tszg.jpg

Poslednja izmena:
Batman: Arkham Knight

Poslednja izmena:
Zimske aktivnosti u Los Santosu. Ubilo FPS samo tako.

FhsNsaH.jpg

xgRbAoT.jpg

Call of Duty: Black Ops 1,
takodje 4K preko DSR-a, grafika na maximum.

1111AAA.jpg 222AAA.jpg
333333333AAAAAA.jpg 44444AAAAA.jpg
55555555AAAAAAAAAA.jpg

Odlicna grafika, a i igra je stvarno dobra, bolja od ovih danas.

Nije mi jasno zasto na toj azdaji testira igre stare 2+ godine...

Otprilike tako stoje stvari.
Ali i malo testiram kako funkcionise i sljaka ta Nvidia DSR tehnologija i mogu reci da odradjuje fantastican posao.
Te starije igre kada se pokrenu preko tog dsr-a na 4K, na maximalnim grafickim postavkama, a to znaci, u svim igrama 8XMSAA i vise ako postoji, plus Ultra postavke za sve ostale dodatne graficke opcije, izgledaju (graficki) fantasticno i u mnogim slucajevima izgledaju( graficki) kao neke danasnje igre( na full HD) koje imaju naprednu grafiku, a ove igre koje probam preko dsr-a, su stare i 2-7 godina....
Mogu samo da zamislim kako bi izgledao jedan Crysis 3 ili GTA V ili Witcher 3, na native 4K rezi. i sa maximalnim grafickim postavkama. Videcemo kako ce se pokazati ovaj novi Pascal sa 4K rezolucijom. Verovatno ce opet trebati neki SLI za bas ovakav gaming...
Uostalom, probacemo i ove nove igre,(mnoge sam vec preso sa gtx980 pa me sad nesto "mrzi" da ponovo okrecem istu igru), ali je jasno da ova 980Ti i to kada se overklokuje, tesko moze da se izbori i sa 2K rezom i nekim visim garfickim podesavanjima, sa ovim novim igrama koje su grafickii zahtevne.......
U svakom slucaju, ja sam licno odusevljen nacinom kako sljaka ovaj DSR, jer, ipak ovi 4K monitori i TV, su jos uvek skupi i neisplativi, a sa ovim drs-om mozemo dobiti "djabe" neki priblizan osecaj gaminga u 4K rezi na 60fps itd....

Poslednja izmena:
E bas ga sad pretera. Jeste dobra fora DSR, i ako radi pristojno treba ga koristiti na starim igrama, ali nikako ne moze da dovede staru grafiku na nivo aktuelnih igara. DSR prvenstveno lepo utice na aliasing i shimmering, delimicno zato sto po defaultu posle downsamplinga radi i blur pa slika deluje meksa i mirnija, mada utisak zestoko zavisi od igre do igre. Negde prosto deluje brljavo a negde je ok. Sa druge strane, losa tekstura je uvek losa tekstura, stari shader je stari shader, broj poligona je uvek isti, specijalni efekti su isti, nema tog glorifikovanog supersamplinga (sto je DSR, ni manje ni vise) koji to moze da promeni. Takodje se ne treba zavaravati da je DSR "4k za sirotinju" jer jednostavno nije, ti piksela imas koliko imas na monitoru i nema te fore da objektivno dobijes na ostrini slike. Realno cak gubis zbog pomenutog blura, da ne pricam tek o svim rezolucijama izmedju 1080p i 4k gde se ne radi celobrojno skaliranje pa se preko toga jos nalepi blur, fuj.

Upravo tako, samo sto bih dodao da taj blur moze da se smanji u NV CP-u. Takodje, dosta modernih igara po defaultu ima resolution scalling/supersampling vec ubacen u engine tako da moze i iz igre da se odradi isto. E sad ako je to sve "do kraja" i na to jos dodas 4k ili dodatni DSR, pa to onda ni 2 generacije posle pascala nece da ti isteraju kako 60fps zapoveda :p

Koliki su to monitori koji imaju 4K rezoluciju? 27"?

Poslednja izmena:
Znam, ali to je vec smesno, ne znam ko bi to kupio/koristio... :d Kad je i 1440p diskutabilna za tako "male" dijagonale.

Poslednja izmena:
Da izuzmemo "mobilne" uradjaje iz ove price, pa i novi iMac ima 4k na 21.5" :)

Call of Duty: Black Ops 1:

111111.jpg 22222.jpg
33333333.jpg 4444444444.jpg

Sta se desi kada se zaboravi bomba u djepu.......:sceptic:
55555555555.jpg

Sta ste igrali? Screenshots tema.

f59e2b855511b14403ac50422d4d342c.jpg
123028209bfe91d5befb97908090f63c.jpg
e62d1e77f28e195505ad867a5a6c29c1.jpg
4d6618981f11eeae54dc1ded13bcc1ac.jpg
.

Poslednja izmena: