Šta je novo?

Sta staviti na Prescott...

illidan

Nenadmašan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,205
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - s.m.s.l ao200 mk2 - kef q350, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
... Zalman CNPS7700AlCu ili Zalman CNPS7700Cu?
U petak mi stizu kuleri pa treba da se odlucim za jedan od ova dva, znaci sta predlazu iskusni poznavaoci, Cu ili mesavina Al-Cu?
Prvenstveno za oc :-devil-: , a zatim za silent mode nocu sa sto manjom temperaturom :)

Kad su se pojavili, na jednom testu ta dva coolera (nemam link da potkrepim dokazima) pokazalo se da je u Idle razlika 1C odnosno do 5C u full load u korist naravno coolera izradjenog samo od bakra, a razlika u ceni je bila prilicna tako da su dosli do zakljucka da je bolji Zalman CNPS7700AlCu zbog odlicnog odnosa cena/kvalitet. Ako je sada mala razlika u ceni, sto je relativno i subjektivno za odrediti, onda je CNPS7700Cu bolji. Za OC je u svakom slucaju bolji CNPS7700Cu. Sto se tice buke prakticno su isti.

Najbolje tt sonic tower sa dva dobra ventilatora ako se moze uzet, ako ne onda 7700CU, sam ja neznam kak to hladi jel 7000cu nemre ovog mog prescota hladit na 3,8 rusi se sistem

ZED-M je napisao(la):
Najbolje tt sonic tower sa dva dobra ventilatora ako se moze uzet, ako ne onda 7700CU, sam ja neznam kak to hladi jel 7000cu nemre ovog mog prescota hladit na 3,8 rusi se sistem
Da nije do napajanja, cuo sam da ima neispravnih Tagan-a.

Evo meni je pre neki dan 7000Cu držao 630-icu na 4120 MHz, temperatura nije išla preko 53.. Još nisam ni imao retention mehanizam za lga 775, pa sam ga samo spustio na CPU. :D Kapiram da bih još više izvukao iz procesora da glupava ploča (AA8 Duramax) ne blokira posle 275 MHz FSB.. 7700 je još bolji, nemaš uopšte šta da razmišljaš.

Hvala Snejk, sada jos samo da saznam za koliko je skuplji Cu :d
Valjda nije velika razlika (u ceni).

Koje ribe :d
Jel ti stvarno treba, sibni pm.

Ultra Vortex !!!
Cu zakon, u bilo kom obliku!!!

Thx ljudi, idem po kuler za par sati i sutra ga montiram.

E samo nemoj da zaboravis trenutne rezultate i dobijene sa 7700cu. Takodje posto imas istu plocu i proc ko ja (koliko se secam) napisi molim te i da li si imao problema sa montazom istih. Znaci molim te za sto vise preciznih podataka (na tom naponu i mhz tolika temp itd) da bi mogao da poredim taj tt sa mojim slk 947+vantec tornadom 92mm. Cujemo se

Proday je napisao(la):
E samo nemoj da zaboravis trenutne rezultate i dobijene sa 7700cu. Takodje posto imas istu plocu i proc ko ja (koliko se secam) napisi molim te i da li si imao problema sa montazom istih. Znaci molim te za sto vise preciznih podataka (na tom naponu i mhz tolika temp itd) da bi mogao da poredim taj tt sa mojim slk 947+vantec tornadom 92mm. Cujemo se
OK, no prob.

Narucen je iz Hrvatske AlCu, a donose dva AlCu i Cu.

I koliko to izadje u dinarskoj protivvrednosti (mislim na pola tepsije)???

Ajde illidan daj te rezultate vise (nadam se da nemas problema sa montazom kulera ili stogod slicno)!

Nisam ga jos doneo, idem po njega u ponedeljak i stavljam rezultate predvece. Covek otisao u goste za vikend i nije kuci. Tako Proday strpi se jos malo, bice.
Taman onda u ponedeljak idem i po ribu :D

Namestio sam ga. Lako se postavlj, samo je trebalo da izvadim plocu kako bih skinuo Vortex-a, i da je vratim nazad. Kuler je OGROMAN, radio je Prime jedno 3 sata i temperatura je bila 54 C, ovako na leru je 40 C. Back on testing.

E covek zavrsi li ti testiranje? Oce biti rezultata skoro?

Temperatura na silent i normal modu (min rpm i max rpm).
Za vikend cu malo da oc-ujem, da vidim kako se ponasa na 4+GHz.
Pri opterecenju mi nije prelazio 54 C (max rpm).

inside look

lepo, lepo... :)

jedva cekam da i ja dobijem zalmana, jedino sto cu se nacekati jedno 20tak dana da mi donese drugar ali bar cu dobiti za 28€.

kako ga ploca podnosi? nije se malo nakrivila od pritiska i sl?

Nazad
Vrh Dno