Šta je novo?

Sta se vise isplati ?

defcoon221

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2012
Poena
200
Moja tetka hoce da uzmem komp za nju do 30000 dinara ....

E sada da li je bolje da sastavljam komp od delova ili da ga kupim gotovog?

Ja sam tetki rekao da je bolje da uzmem polovan koji ima garanciju, medjutim na sam pomen toga nije htela nikako da se slozi sa tim ....

Delovi - nesto skuplje ali sam biras komponente i duza garancija (na vecinu delova 3god)
Konfigiracija - jeftinije sigurno 10% ali ne mozes da biras plocu, napajanje itd i 2 godine garancija (uglavnom, ima izuzetaka)

ako je za tetku onda nece ona koristiti nista posebno, ja bi sam sklapao i umesto graficke bi uzeo 128 GB ssd, neki procesor sa integrisanom grafickom i 4GB rama

Ako bi sklapao sam nešto sa A8, A55 pločom, 4Gb RAM-a, 500GB HDD i kinez kućište sa napajanjem, ne bi te izašlo preko 26.000din. Ako nisi raspoložen da se zezaš sa tim, gotova konfa sa dužom garancijom je pristojan izbor.

Za tetku, ako bas joj ne treba za neki posao, imas lapova, za do 35.000 da biras, za net, surf, YT, itd....stavi na krilo, pa na otoman i uziva zena!

Nisam siguran sta cu sto se tice laptopa to odpada jer lap top ne moze da se meri sa PC -jem a i ako nesto bude trebalo da se menja nadogradjuje onda kukulele...
Tetka nece da igra igrice samo da bude za surf i neke HD filmove posto nameravam da uzmem BD citac ima vec moji ortak da mi ga da nesto povoljno,tetka ima dosta filmova na BD diskovima koje je gledala na sada vec pokvarenom DVD playeru...

Moze li neko konkretno da mi sklopi konfu ?

AMD A8-5600K 3.6GHz 4MB FM2-75e.
MSI FM2-A55M-E33-35e.
KINGSTON 4GB 1600MHz DDR3 HyperX-35e.
WESTERN DIGITAL 1TB 64MB 7k SATA600 Blue WD10EZEX-50e.
THERMALTAKE SPS-530M-48e.
Ukupno 243e=27900din za ostatak dvd ca 2000din i kuciste neko...

Nazad
Vrh Dno