Šta je novo?

Sta se desava sa MPC temperaturom?

nikola1970

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poena
375
Ne znam zasto je u idle ovoliko velika temperatura O_O :

2ltprgg.jpg

Do 75 stepeni se dize.

Danas sam ocistio kuler skroz lepo, nema vise prasine, stavio novu pastu.

Juce sam stavljao neki Spire cooler od 500 dinara , menjao sam ovaj stock jer je bio bucan, ali sa Spire su mi temperature bile vece za po 10 stepen, ali MCP je bila manja, sada sam ocistio box i vratio ga , manje se cuje , kao sto vidite ogromna MCP temp, ali manja CPU temperature za 10 stepeni od tog Spire-a.

AMD Athlon 7750 BE

MSI K9N6PGM-F/FI / K9N6SGM-V / K9N6VGM-V (MS-7309) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

:mad:

Poslednja izmena:
MCP ti je south bridge, al si s kulerom makar smanjio CPU temperaturu ..stavi neki vent da duva na juznu prugu tj most ili provjeri ima li paste ..a mozda ti je neki od pinova ispao

Poslednja izmena:
Ne znam kako da ga skinem :X

Imaju dva kao neka plasticna mala učvršćivača koji mogu da se gurnu na dole, samo ne znam kako da ga skinem.

Bolje ni nemoj da pokusavas. Ako radi ok,ne diraj. ;)

Kao sto kaze RONIN ne diraj nista. Tako ti je to kod Gigabyte ploca, meni od pocetka pokazuje oko 80 stepeni pa joj nije nista ;)

Ako bas hoces mirno da spavas krkni neki vent unutra da to hladi ali nemas razloga za brigu, to je normalno. Sedi i uzivaj, ne diraj nista.
Cackanje najcesce napravi neki gori problem ;)

aj pomozite recite koja je kod mene temperatura cipseta:wave:

Prilozi

• 111.jpg
    111.jpg
    199.6 KB · Pregleda: 83
A kakav bi ti to problem trebao imati?

Ne znam kako da ga skinem :X

Imaju dva kao neka plasticna mala učvršćivača koji mogu da se gurnu na dole, samo ne znam kako da ga skinem.
izvadis plocu i sa zadnje strane pritisnes klestima vrhove tih malih plasticnih ucvrscivaca

Ja sam upravo to i uradio medjutim temperatura MCP-a je u Idle stanju izmedju 64-65C. Probacu da stavim ventilator i vidim da li ce pomoci. Ploca je Gigabyte GA-M720-US3

Vrh Dno