Šta je novo?

Sta sam dobio za Dz

DRRAGAN-I

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2003
Poena
601
Molim komentar za ovu konfiguraciju

Gigabite P4 titan serijes GA-8ID533
intel 1700
256 ddr
MSI GeForce4 MX 440
Maxtor 30giga
LITLE-ON LTR 48246S 48X24X48
samsung 753s

da li bi trebalo nesto da se menja u skoroj buducnosti
dobijo nisam kupovao

Kazu ljudi: Sto je dz i Bogu je milo; dakle konfiguracija je za te pare :mrgreen: sjajna!

Inace, graficka je stara 2 generacije, monitor je najlosiji Samsung o kome vec i vrapci pricaju, a HDD je malen (standard je 60-80GB).

Osim toga, memorije je suvise malo za "zahtevniji" operativni sistem (XP) i pristojno igranje, a njena brzina je najverovatnije 266Mhz (ovo nagadjam), sto je opet daleko od standardnih 333 ili cak 400 (koje kostaju citavih 3 evra vise u odnosu na 333).

Ja licno nisam video P4 1700 koji je sa 512KB kesha, te je moguce da ti je zapao primerak od 256kb koji je dosta slabiji; ali i ovo je samo pretpostavka.

LiteOn je OK, i imam sasvim lepa iskustva sa istim.

Plocu ne komentarisem jer je nikada nisam probao...

Nemoj me pogresno shvatiti - konfiguracija je kakva-takva sasvim lepo ukomponovana i odradice korektno svaki manje zahtevan zadatak; ako ti je potrebna "besna makina", menjaj sve. Za male pare tu je XP1700+ ili 1800+ na Nforce2 platformi, a za vece tu je P4 2.4C sa i865PE ili i875P cipsetom. Ako ne, onda sedi i uzivaj!

Covece, bez ljutnje, ali pitas nas da li bi trebao da menjas nesto na konfiguraciji. Pa valjda ti radis na njoj i najbolje znas sta ti treba. Primera radi: ti si programer i pitas nas sta da menjas na kompu i ja ti kazem da uzmes neku besnu graficku (zbog igara, koje ti neces ni pipnuti). Eventualno stavi za sta nameravs da koristis komp, pa onda i mozes da dobijes neki koristan savet.

Darko - hvala cheers

blue - jos sam daleko od programera, u hardver se razumem 7,5%
od mogucih 100%.( bolje mi ide jaka struja-energeticar) Zeleo sam da znam sta moze da "skripi" ako ubacim neku igru a ona nece ni da pipne.

Ashly - izvni imao sam 2 iz knjizevnosti, necu vise samo ponekad.

pa ja mislim da je ovo intel 1700, verovatno celeron 1.7, tj sigurno je to, mislim da je to intelu bestseller u celoj generaciji.
znam da postoje i verzije sa vise cache-a na 1.7, ali verovatno nisi takav dobio.

a sto se tice kvaliteta samo kante, odlicno ce da ti radi posao klasicnog tipa, ako je koristis za surf, office, muziku, filmove i poneku igru.
gledaj da nadjes neku igru od pre godinu dana, radice ti kao zmaj, npr probaj GTA3. zezanje garantovano.
inace, kad je dzabe i sirce je slatko, tako da nemoj odmah da trazis sta mu fali pre nego sto saznas sta mu sve dobro radi.

E, ako su igre u pitanju - definitivno graficka karta. Ako si ogranicen budzetom ili ne planiras igranje naslova u najavi uzmi neku FX5200, a ako hoces da igras tek nadolazece naslove i ako mozes da se protegnes uzmi GF4 Ti4200 (cene su im pale na oko 100 evrica) ili ATI 9600 (oko 120 evra).

DRRAGAN-I je napisao(la):
Molim komentar za ovu konfiguraciju

Gigabite P4 titan serijes GA-8ID533
intel 1700
256 ddr
MSI GeForce4 MX 440
Maxtor 30giga
LITLE-ON LTR 48246S 48X24X48
samsung 753s

da li bi trebalo nesto da se menja u skoroj buducnosti
dobijo nisam kupovao

Nisi napisao sta radis na kompu.

Za pocetak dokupi jos 256 MB memorije, pa ondak gledaj da uzmes malo jacu graficku karticu, recimo ti4200. Dok to pazaris tih 30GB diska ce ti se drasticno smanjiti tako da ces morati i to da povecas. Monitor ce ti sluziti ali ako hoces da sacuvas oci i njega ces promeniti. pa onda ide drugi procesor, pa ploca, pa opet jos memorije i tako lepo u krug. A para nikad dosta. Pozdrav.

Ne menjaj nista

Za dzabe je vise nego odlicno.
Ako se nesto mnogo igras, dodaj jos 256MB i bices miran duze vremena, a kada imas rezac i hdd od 20GB je sasvim dovoljan!
P.S valjda imas modem 😀

boki je u pravu, imao sam ozloglaseni willy (ne celeron) 1.7
kad sam stavio gf4ti, graficka nije mogla da dodje do izrazaja jer je procesor gusio tj. imala je isti skor u 3d marku u rezolucijama 1024*768 i 1280*1024 🙂

Posto je doslo do novih momenata kako bi ste gore navedenu konfiguraciju kombinovali sa sledecim delovima:

ASUS P4S533-x
INTEL 1,8 GHz celeron
RAGE 128 ULTRA

HVALA na savetima ( starim i novim)

Nazad
Vrh Dno