Šta je novo?

Sta raditi sa kulerom grafike...

vkozomar

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
710
Sta uraditi kad kuler graficke ( GainWard 6600 GT ) pocne da krlja i cudno se ponasa....
Da li je moguce skinuti kuler i namontirati neki drugi kao zamenu :S:

...

Ima toliko sistema za hladjenje GPU nego ti udri search pa vidi sta se preporucuje

Naravno da mozes da zamenis sistem za hladjenje. Dosta ljudi to radi da bi klokovalo karticu . . . Elem u svakoj malo bolje opremljenjoj prodavnici (nemogu da ti kazem kojoj ce ispadne da reklamiram 😉 ) Mozes da nadjes. Samo trazi komplet cooler + hladnjak za grafiku. Nebi trebalo da je preko 15e

s' postovanjem JA :smoke:

Ali nemoj bilo šta i nemoj sam da menjaš ako nisi ranije...pogotovo ako nisi ranije nemo da montiraš ništa kao CoolViva... ja sam se izgubio u onoj montaži i par puta prokunuo kevu što me nije rodila u Černobilu, jer i je uvek falila ruka...

Elem, to je dobra karta, pa nemoj da uzmeš bilo kakvo hlađene jer se te karte izuzetno puno greju, i OBAVEZNO STAVI TERMALNU PASTU između GPU i novog hlađenja.

Ako neces nesto extra da klokujes, lepo instaliraj Riva Tuner, i spusti brzinu ventilatora u 2d modu na recimo 50, ili 70 posto od default vrednosti, i videces kako prija usima... Ja sam to uradio na mom Asusu 6600 GT, i temp je sa 41 skocila na 45 c, ali se vise ne cuje. U 3d sam stavio 70%, i sve radi kako treba.

mozes da skinesk kuler lepo ocistis
i podmazes i tako se resis bede neko vreme
imas upustvo u proslom sk, tamo je CPU ali ventilator je ventilator,
tamo su napravili nauku od posla a bas je maciji kasalj

kao sto je Stormbringer_bg rekao mozes i sa riva tuner ja moj 6800 u 2d drzim
na 25%

da li moze kod gainwarda da se smanji broj obrtaja na npr 50% posto sam na mom gainwardu stavio na npr 50% a on se skroz iskljucio.

ne znam koliko je dostupan na nasem trzistu, ali bi ti toplo preporucio zalmana vf 700 Cu ili Al-Cu. extra dobro hladi, a skoro da je necujan. :wave:

Moja preporuka ide Thermaltake Schooner-u, koji je pasivan kuler, a moze cak i bolje da hladi od default kulera, sve dok ne overclockujes karticu, sto cini mi se nisi ni zeleo. Da ne bi reklamirao firmu gde da kupis, ako te interesuje posalji pm.
Inace, dobio je dosta nagrada po inostranim sajtovima, prestigavsi nekad legendarni Zalman ZM80D-HP.
http://www.thermaltake.com/2005/coolers/chipset/cl-g0009schooner/cl-g0009.htm

Nazad
Vrh Dno