Šta je novo?

Sta posle Venice-a?

srkiller

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2004
Poena
915
Posto mi u zadnjih godinu dana ovaj Venice 3200+ kida zivce
svojim ocajnim OC potencijalom (stabilan do 2.4G, drzim ga na 2.2G), nesto se razmisljam sta bi moglo da ga zameni a da radi 2.6 - 3GHz za svaki dan,
ili nesto Dual Core sto bi dalo priblizne perfomanse 3GHz single core-a.

Preporuke?
(do 200e)

Poslednja izmena:
Ja imam intel 3.0ghz(630).On moze da se klokuje odlicno ali nema potrebe.On je oko 220eu.Imas i 2.8 intel(630)..on je ispod 200eu.Imao sam pomenuti Venice i zadovoljniji sam Intelom...ali ***.neznam da li ce ti odgovarati,tj.neznam namenu.A taj Venice ti je verovatno takav "zapao".Klokuje se on kod ljudi stabilno na 3400-3500mhz.

DARK SIDE je napisao(la):
Ja imam intel 3.0ghz(630).On moze da se klokuje odlicno ali nema potrebe.On je oko 220eu.Imas i 2.8 intel(630)..on je ispod 200eu.Imao sam pomenuti Venice i zadovoljniji sam Intelom...ali ***.neznam da li ce ti odgovarati,tj.neznam namenu.A taj Venice ti je verovatno takav "zapao".Klokuje se on kod ljudi stabilno na 3400-3500mhz.
:d Koji su to ljudi klokovali Venice na 3400MHz-a.Da li si siguran da su ljudi.
Mozda su vanzemaljci. :d

srkiller je napisao(la):
Ajoj, bolje da nisam postavljao thread! :D

Moze i do 300e, ali da je Socket 939.
Ili je iskusnije sacekati M2?
Ako bas insistiras moja subjektivna preporuka ti je x2 3800+.Sacekaj da distributeri dobiju nove isporuke procesora po nizim cenama,posto je AMD spustio cene procesora.
Umalo da zaboravim, dok nasi distributeri nabave procesore po povoljnijim cenama mozda se pojavi i Venice koji radi stabilno na 4000MHz-a. :-devil-:

Uff sala,ali bilo je jace od mene. :D

Poslednja izmena:
navataj nekog ko je rad da proda svoj venice sto se dobro klokuje, raspitaj se kod dilera sa foruma ko sta ima, mora da je nekom ostao neki primerak :)
inache, single core, opteron 148 (beshe) a dual core vec pitanje da li ti se isplati i sta ce ti toliki megaherci (u igrama bas i nece ;))

srkiller je napisao(la):
Ajoj, bolje da nisam postavljao thread! :D

Moze i do 300e, ali da je Socket 939.
Ili je iskusnije sacekati M2?

Ako imas vezu u Nemackoj, za 289e+postarina mozes da dobije SanDiego na 2.9GHz na samo 1.4V, 100% stabilan. Sasvim sigurno, za OC i benchmarkovanje ces ga pogurati i dobro preko 3GHz na 1.5-1.6V.
http://www.overclockers.de/produkt.php?pid=1784&kat=241

Ako su pare frka mozes da uzmes (ali ti ipak ne bi preporucio) SanDiego na 2.75GHz (@1.55V) za 205e+postarina
http://www.overclockers.de/produkt.php?pid=1779&kat=241

P.S. Zasto bre predje s konja na magarca? Koliko se secam imao si winchestera koji je za svaki dan radio oko 2.5-2.6GHz???

Poslednja izmena:
M_M je napisao(la):
P.S. Zasto bre predje s konja na magarca? Koliko se secam imao si winchestera koji je za svaki dan radio oko 2.5-2.6GHz???

Jesam imao, i slepo verujuci tadasnjem hype-u oko Venice, prodao Winchestera i uzeo Venice na slepo. :(

Tnx na linkovima.

srkiller je napisao(la):
Jesam imao, i slepo verujuci tadasnjem hype-u oko Venice, prodao Winchestera i uzeo Venice na slepo. :(

Tnx na linkovima.

Verujem da si izvukao pouku iz svega toga... ne isplati se rizikovati nesto sto je dokazano iznadprosecno da bi na slepo kupio nesto sto, tek uz elemente srece, ce mozda biti tek za nijansu bolje!

Ako ti se ne zuri, sacekaj da dodje nova tura X2-ki kod nas, pa uzmi neku 3800+, sve rade barem do 2.3-2.4GHz sa box coolerom, a mnoge i na 2.5-2.7GHz uz dobro hladjenje...

Ipak sve ide putem dual-core resenja, eto i Yonah, a bice i TurionX2 uskoro, pa verujem da ce sve vise aplikacija i igrara biti optimizovane za iste, pa ma koliko da kloknes single-core CPU nece biti ni blizu dual-core CPU-a...

M_M je napisao(la):
Verujem da si izvukao pouku iz svega toga... ne isplati se rizikovati nesto sto je dokazano iznadprosecno da bi na slepo kupio nesto sto, tek uz elemente srece, ce mozda biti tek za nijansu bolje!

Ako ti se ne zuri, sacekaj da dodje nova tura X2-ki kod nas, pa uzmi neku 3800+, sve rade barem do 2.3-2.4GHz sa box coolerom, a mnoge i na 2.5-2.7GHz uz dobro hladjenje...

Ipak sve ide putem dual-core resenja, eto i Yonah, a bice i TurionX2 uskoro, pa verujem da ce sve vise aplikacija i igrara biti optimizovane za iste, pa ma koliko da kloknes single-core CPU nece biti ni blizu dual-core CPU-a...
Navedi ti meni vise od jedne igre koja profitira od Dual Core procesora? Za tu razliku u ceni uvek se moze ozeti dosta brza grafika i gde su onda ta dva resenja? Ni blizu jedno drugom, pogotovo ako uzmemo u obzir da smo nedavno svi videli one testove koji pokazuju da CPU i nije vise tako "bitan". Sempron64 na 2.5-2.6 Ghz je prakticno i vise nego dovoljan za sve (sporiji 5% od FX57 u FEAR-u i COD2), a da se brza grafika i te kako isplati. Isto to je Nedjo konstatovao u Digitalu u dva navrata.

GoranM je napisao(la):
Navedi ti meni vise od jedne igre koja profitira od Dual Core procesora? Za tu razliku u ceni uvek se moze ozeti dosta brza grafika i gde su onda ta dva resenja? Ni blizu jedno drugom, pogotovo ako uzmemo u obzir da smo nedavno svi videli one testove koji pokazuju da CPU i nije vise tako "bitan". Sempron64 na 2.5-2.6 Ghz je prakticno i vise nego dovoljan za sve (sporiji 5% od FX57 u FEAR-u i COD2), a da se brza grafika i te kako isplati. Isto to je Nedjo konstatovao u Digitalu u dva navrata.

Zato sam i savetovao coveka da malo saceka (koji mesec) da malko olabave cene i onda uzme X2. Inace sto se igrara tice trenutno jeste manje-vise tako kao sto kazes, ali sam sasvim siguran da ce u (blizoj) buducnosti biti sve vise optimizovane za dual-core (fizika, AI, itd)... Ipak i Intel i Amd idu stopama multi-core CPU-ova i na desktop i na laptop polju (serveri su vec odavno multicpu). A na kraju krajeva i nije valjda sve u igricama... Veruj mi da otkad sam presao na X2 sve ide dosta glatkije, starrtovanje aplikacija, rad u njima, prebacivanje iz jedne u drugu. Tipicno imam DC++ i BitComet u pozadini, TV kartica snima nesto u pozadini u MPEG2 ili cak MPEG4, konvertujem ranije snimke koje sam nesto obradjivao (uglavnom sekao) iz MPEG2 u MPEG4, igram CoD2 multiplayer online, surfujem, itd, i sve odjednom, i sve ide primetno glatkije i brze nego kada sam vozio single-core A64 na 2.5GHz.

Elem, Srki, ako si pri parama i ovo mi deluje privlacno. Opti165 (dakle dual core sa 1MB cache po jezgru), 1.5V @ 2.7GHz za 409e+postarina
http://www.overclockers.de/produkt.php?pid=1794&kat=266

P.S. Posle iskustva sa X2, da biram recimo izmedju A64X2 3800 (2.0GHz) ili A64 4000+ (2.4GHz) za iste pare (a 4000-ka je cak i nesto malo skuplja) ne bih se dvoumio ni sekund, uzeo bih X2.

Poslednja izmena:
A cena?Chovek je postavio cenovni rang...ja bih mu savetovao neki Venice(beshe druga nedelja) koji ce ladno ici na 2.5 i da se smehka...

DARK SIDE je napisao(la):
A cena?Chovek je postavio cenovni rang...ja bih mu savetovao neki Venice(beshe druga nedelja) koji ce ladno ici na 2.5 i da se smehka...

Koliko vidim Srki je postavio granicu na oko 300e, pa sam i dao predlog pre-testirani SanDiego na 2.9GHz (@1.4V!!!!) za 289e+postarina.

A inace za otprilike koji mesec X2-3800 bi trebalo da bude tu negde oko 320-330e kod nas, posto je AMD spustio cenu istog na 301$.

Inace ako hoce maksimalno za minimalno para, naravno da bi bilo idealno da nadje i probere neki Venice 3000, pa kupi najbolji :)

Ma koja da je nedelja Venice 3000+, ne postoji garancija da ce ici stabilno na 2.5GHz za svaki dan (dakle na 1.55V ili manje). Eto on bas ima jedan koji nece preko 2.4GHz :( Dakle, jedino da se proba...

Poslednja izmena:
Jesam, dolazi mi Opteron 148 iz Rumunije. ("trebalo bi") :)

Elem, X2 me jos uvek ne interesuje, jer ni 64-bit aplikacije nisu zazivele, a evo zadnjih godina furamo AMD64 na 32-bitnim platformama.;)
A i posle pisanije game designera, nesto ne vidim da ce u skorijoj buducnosti da optimizuju igre za X2.

Poslednja izmena:
srkiller je napisao(la):
Jesam, dolazi mi Opteron 148 iz Rumunije. ("trebalo bi") :)

Elem, X2 me jos uvek ne interesuje, jer ni 64-bit aplikacije nisu zazivele, a evo zadnjih godina furamo AMD64 na 32-bitnim platformama.;)
A i posle pisanije game designera, nesto ne vidim da ce u skorijoj buducnosti da optimizuju igre za X2.

Dobro, javi utiske kad stigne...

Od Opterona nije bilo nista, ali je "pao" SD 3700+, ide 2.9GHz za svaki dan, vise nego sto sam ocekivao. Sta reci nego da sam odusevljen (hvala Gedzi i Ji-u), o krajnjim dometima u nekom drugom tredu.

M_M je napisao(la):
...Tipicno imam DC++ i BitComet u pozadini, TV kartica snima nesto u pozadini u MPEG2 ili cak MPEG4, konvertujem ranije snimke koje sam nesto obradjivao (uglavnom sekao) iz MPEG2 u MPEG4, igram CoD2 multiplayer online, surfujem, itd, i sve odjednom...
X2 je cool CPU ali mi nije jasno kako uspevaš toliko stvari da radiš istovremeno, da nisi bio kod Žareta na kursu? :D

Stvorenje je napisao(la):
X2 je cool CPU ali mi nije jasno kako uspevaš toliko stvari da radiš istovremeno, da nisi bio kod Žareta na kursu? :D

:) Pa uspevam... sta ces, 23 godine prakse za racunarima cine cuda! Inace, topicno mi Boinc projekti i DC++ vrte non-stop u pozadini (24/7), preko noci, a nekad i preko dana stavim da mi se snimaju filmovi i/ili zanimljive emisije u MPEG2, pa ih onda lepo isecem i kompresujem u DivX (a to ume da traje podosta, tipicno 20-tak fps u visokom kvalitetu), non-stop su otvoreni Outlook i IE, pa kad na sve to jos dodam i CoD2 MP (kojeg uglavnom ne zatvaram vec samo radim task switching) eto nakupi se. Ali sto jes jes, i obican A64 bi mi odradio posao da se nisam malko "razmazio" ;)

Jednostavno kad sednem pred racunar (na poslu ili kuci svejedno), i kada nesto radim necu da ja cekam njega, nego on mene (koliko je god to moguce naravno). A posto mi mozak radi "300 na sat" a prsti prosto lete po tastaturi, skupio sam nekako parice za X2 koji je bio (i jos uvek je) jedino logicno resenje za takve kao sto sam ja...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno