Samsung A55Drugar ima S8 koji je polako poceo odlazi na vecna lovista. Posto nisam bas u toku, sta moze da se kupi novo do 300e da nije Pixel a da ima dobru kameru i sto bolji SoC? Moze i sa oglasa..
Zato što Pixel nema servis u Beogradu, zato što mu je modem smeće i što je Exynos.Šta može da se kupi.. gomila neubedljivih Xiaomi, Realme, Motorola, Infinix, TCL, Nokia/HMD i ostalih low/mid-rangera.
Ne znam zašto izbegava Pixele, npr. novi Pixel 6 Pro je mnogo bolji uredjaj od 99% telefona u toj cenovnoj klasi, a na KP može da se nađe već za 320 evra. Dobio bi veći i bolji ekran od S8, bolju izradu, bolje kamere, bolje zvučnike, brži čipset, noviji softver i bolju autonomiju baterije (iako sam P6 Pro ne briljira baš na tom polju, ali je ispred S8 svakako).
Ako mu smetaju P6 Pro fablet dimenzije, onda Pixel 7 (330e na KP), ili ovu Motorolu (34990 din).
To ne sporim, skoro sigurno Pixel ima najbolji softver i kameru, ali ne zelim da dodje u situaciju da ima problema sa modemom, trajanjem baterije ili neki kvar da mu se desi pa da ne zna posle sta ce. Iako je mladji covek u pitanju, ne razume se toliko u tehnologiju pa bi da mu preporucim nesto provereno dobro da ne mora da misli o tim stvarima.Ali je softverski najmanje loš u toj cenovnoj klasi (ima tu dosta kineskog smeća), uz najbolji displej, zvučnike, izradu i kameru za te pare.
Kakav god da je Pixel 6 Pro, mnogo je bolji uređaj od 99% telefona iz tog cenovnog ranga. Jedino Edge 40/50 Motorole ima smisla kupiti, mada su uglavnom dosta skuplje, ta iz F prodavnice je izuzetak.
Moze redmi ali onaj sto je 5g sa SD 7s gen 2 procesorom.To ne sporim, skoro sigurno Pixel ima najbolji softver i kameru, ali ne zelim da dodje u situaciju da ima problema sa modemom, trajanjem baterije ili neki kvar da mu se desi pa da ne zna posle sta ce. Iako je mladji covek u pitanju, ne razume se toliko u tehnologiju pa bi da mu preporucim nesto provereno dobro da ne mora da misli o tim stvarima.
Ja sam mislio nesto sa Snapdragonom 7 Gen2, ostalo bih da izbegnem.. Npr nesto kao taj Xiaomi Redmi Note 13 Pro ali ne znam kakva mu je kamera posto mu je to jako bitno. Vidim ima i Poco F5 za te pare da se kupi.. Softver je manje-vise kod vecine kineskih telefona dobar koliko sam imao prilike da vidim.
@Poolmaker U sustini, on ce doneti odluku, ja cu mu svakako preneti sta ste mu predlozili i dati svoje misljenje. Taj A55 deluje kao fino zaokruzen telefon, jedino me brine taj Exynos koga svi zivi kunu.
Potpuno se slazem sa stavom, ali vecinu to ne zanima, a dok god Nemci, Francuzi, Holandjani, skandinavci.... kupuju i ne pitaju Samsung ce valjati sta hoce i prodavati za sve vece pare. Brojke su jedino merilo, a brojke kazu da su mase zadovoljne, gledajuci klince (koji su ciljna grupa) mozemo ocekivati samo jos gori tretmanBas treba da mislimo. I treba da bojkotujemo sto evropu tretiraju u samsungu kao drugorazredni kontinent. Ne dam vise para nego amer za losije!! Treba skroz bojkotovari samsung procesore
zbog tog njihovog stava u cpu segmentu.
Poco F6 se uklapa u kriterijume. Za zadati budžet je sve ostalo s konja na magarca.Sta moze da se kupi novo do 300e da nije Pixel a da ima dobru kameru i sto bolji SoC? Moze i sa oglasa..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari