Šta je novo?

Sta posle G2, do 350 evra

dzidza_bidza

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
375
Izuzetno sam zadovoljan sa G2 telefonom, imam ga nekih godinu i po dana i stvarno radi super. Jedina zamerka je kamera koja u low light uslovima radi ocajno, blic kome treba pet sekundi da opali, da ne kazem da oslepljuje ljude kad bljesne :)

Dakle meni treba predlog za telefon koji ce biti po hardveru slican ili jaci od G2, ali da ima bolju kameru, odnosno da nije toliko spora u low light uslovima, kvalitet G2 ili bolja se podrazumeva.

Pretpostavljam da ce predlog biti G4? Ali on mi probija budzet za nekoliko desetina evra sto ne bih zeleo.

Nesto drugo?

Preporuka za Z3 polovan ili Z2 nov.
Preporodices se od te kamere koja mora da se fiksuje a opet je losa + sony optimizovan Ui naspram LG je tata,radice ti i brze i stabilnije.I jos jedan plus za podrsku koju sem Sonija daje samo Google za Nexus.

Ja bi isao na one plus X novi, cisto malo da experimentisem pre svih.

Sa druge strane imas one note 3 duos nove za ~280€ sto je po meni best buy

Preporuka za Z3 polovan ili Z2 nov.
Preporodices se od te kamere koja mora da se fiksuje a opet je losa + sony optimizovan Ui naspram LG je tata,radice ti i brze i stabilnije.I jos jedan plus za podrsku koju sem Sonija daje samo Google za Nexus.

Cekaj malo blue moon..

Covek je napisao da hoce brzu i bolju kameru od G2 u LL uslovima. Jesu Z2 i Z3 brzi i ne treba im nikakav xda fix ali nisu bas najbolji za LL upotrebu prosecnog korisnika pre svega jer nemaju OIS a i traze malo egzibicija tipa ucenje koja od tih osnovnih podesavanja i scenes modova treba koristiti. Moze on da uzme Z3, okine koji put u SA modu sa iso od par iljada do 12.8k koji odredi automatika i onda postoje 2 opcije, ili ce biti zadovoljan (ako SA ne pretera sa ISO) ili ce da otvori temu ''zasto su mi lose nocne slike sa Z3'' :d

Sve ostalo sto si napisao je tacno, jesu medju najboljim kupovinama vec duze vreme i rade super ali za LL fotografisanje bas i nisu kao ni ostali telefoni bez OIS-a.

Meni sve to nije problem i znam da mogu da snimim ok LL fotografiju uz malo improvizacije ali opet ne uvek jer fali OIS.

E sad, malo mi cudan kriterijum da neko oce da potrosi 350e pre svega zbog nesto bolje kamere u uslovima slabijeg osvetljenja.

Ali posto je budzet takav da je G4 veoma blizu te cene onda preporuka ide za taj telefon jer ima uopste odlicnu kameru, OIS i dovoljno podesavanja za bolje rezultate u LL od svih telefona te cene. Aj jos i Note 4 moze da prodje (ima OIS) ako nadje do 350e. E sad, niko ne moze da garantuje da ce i sa njima biti zadovoljan iako 90% hoce a u sustini ni oni nisu svemocni iako su najbolji za te pare sto se android kamera tice.

Prednost bih dao G4 jer je noviji, radi brze i ima nesto bolju kameru od Note 4. A i prelazak sa G2 na G4 je logican.

Poslednja izmena:
To je to onda, nema sta dalje da razmislja osim sto treba proveriti te najjeftinije primerke G4 mada mislim da je bolje da doda 30e za G4 u mint stanju nego da se zbog 20, 30e smara sa sumnjivim oglasima ;)

Nisam mozda bio dovoljno jasan. Ne trazim ja telefon za 350 evra iskljucivo zbog bolje kamere u LL uslovima, vec sam zamolio za preporuku telefona za te pare, ali da je kamera bolja/brza od G2 kamere. Ne slikam svaki dan celu noc sa G2 pa da imam problem sa fotografisanjem vec kad mi dodje situacija da treba da slikam u LL uslovima da to bude bez problema i da niko ne mora kod ocnog lekara zbog blica :).
Prosto hocu da menjam telefon, a kod G2 jedina zamerka mi je zbog te spore kamere i blica. Zato bih hteo da kod sledeceg telefona kamera bude bolja, sve ostalo moze isto ili bolje, ukoliko moze za te pare.

Pratim ove teme i Loznica nikada da preporuči Lg... :D Uzmi pročačkaj g4 i note 4 negde... Nećeš promašiti ni sa jednim... Pa koji ti se više svidi...

Pa ako si imao g2 najlogicnije da predjes na g4. Isto sam i ja uradio :). U medjuvremenu sam koristio s6, ali me nedostatak multitaskinga i losa baterija nateralo da ga prodam. S6 ti ima bolji ekran od g4, kao i samu izradu. Ali i na g4 je odlican, lepa je razlika posle g2-ke.

Nazad
Vrh Dno