Šta je novo?

Sta posle Antec Sonate III...

"7"

Cenjen
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poena
170
Imam Antec Sonata III kuciste i extra sam zadovoljan ali... postalo je premalo za moje potrebe... prvo, kad sam menjao cpu cooler to je bilo pravo mucenje jer ne moze lepo da se pridje, drugo, sada imam 4 hard diska i definitivno imam problem sa prostorom u tom kucistu... pa me interesuje vasa preporuka za neko kuciste koje ne bih da je losije od ovog ali da je malo vece... i naravno da nema neku astronomsku cenu.

Pozz

Cooler master HAF912+.Ogromno kuciste u mid tower segmentu(pored ovog ti je full tower nepotreban),fantasticno hladjenje,dosta je siroko i veliko i mnooogooo bolje od sonate,kosta oko 70e.
Do koliko novca si spreman da izdvojis?

... pa tu negde, do 100e maksimalno (a i to ako bas mora ;) ) ... ovaj silencio mi se cini odlican, a onaj HAF odlicno izgleda... valjalo bi ih pogledati... jel' znate mozda gde konkretno ima u bg-u ovih kucista, ili barem ko je (i ima li ga ) zastupnik CM-a.

Pozz

Mogao bi da pogledas i cm690II Advanced model.mada HAF912+ verzija je prostranija,licno sam se dvoumio izmedju 912 i 690 i izabrao haf-a zbog jednostavnosti i odlicne ventilacije(690 ima isto dobru ventilaciju ali je potrebno brdo ventilatora)
4 hdd-a ce hladiti ogroman front intake i temperature ce biti primetno nize nego u tvojoj sonati.
Pogledaj na itsvetu u kojim radnjama ima,ja sam bukvalno osedeo dok su ga uvezli.

Poslednja izmena:
a ovo - CoolerMaster SGC-1000-KWN1 ? Na sajtu sam nasao i ovaj i HAF912+ (kao imaju i jedno i drugo) i razlika je 2.000,00 din, zna li neko zasto? Doduse, u ponedeljak cu otici tamo pa videti i jedno i drugo ali ako neko unapred zna koja je razlika bilo bi lepo...

Pozz

edit: aha 'oce to malo sutra... nisam obratio paznju, stoji kao da ga imaju ali kad kliknes na njega ima mala ikonica koja kaze "proizvod nije na stanju pozovite da proverite da li moze da se poruci"... i kako sad covek da uzme kuciste koje ne moze da vidi vec ga gleda na ekranu... cccc... i gde sad ja da vidim uzivo to kuciste... svasta... pa bar po jedno da imaju da mogu ljudi da vide, nije to nesto sto kosta 500 ili 1000e...
Ako neko vidi ili cuje da ih ima negde nek javi...

Pozz

Poslednja izmena:
Ja imam Haf912+, i sasvim sam zadovoljan.
Stranice i zadnji deo kucista je uradjen od kvalitetnog jakog metala (za razliku recimo od mog bivseg Chieftec DG-a).
Jedino je prednji deo uradjen delimicno od plastike (gornji deo kuciste i ivice spreda), ali to i nije toliko bitno.

Prednji 20cm kuler hladi fantasticno. Nazad dolazi jedan 12cm.
I to je sve sto je potrebno ovom kucistu od hladjenja. Nema nikakve potrebe da se stavlja sa strane 12cm ili na vrh 2x12cm / 14cm ventilator.
Bacanje para.

Veoma je prostrano, moze da se izvadi jedan kavez (za SSD hard diskove), tako da i najduze graficke lagano mogu da stanu.
Taj isti kavez moze da se stavi na kavez za 3,5" hard diskove, ja sam ga izbacio napolje.

E sad sto se tice izgleda, to je vec subjektivno. Ja cu reci da sam pao na dupe, kad sam shvatio da dobar izgled ovog kucista naplacuju samo 70e :). Izgled mu je svakako plus. A i nema neke potrebe da ga gledas uzivo, dovoljno je da odes na neki sajt gde su radili review tog kucista, i da vidis slike u punoj rezoluciji. Nije to monitor, pa da moras da zagledas panel/boje... :).

Mada moram priznati da i ovo Cooler Master SGC-1000-KWN1 izgleda odlicno.
Koliko vidim, unutrasnjost im je 99% ista.
Cak i gornji zadnji deo. Drugacija je maska napred i deo za paljenje racunara, i ocigledno ima neka vratanaca za pristup DVD-u.

Poslednja izmena:
Bice Haf912+... :) ... setio sam se jos neceg, uz plocu (p8p67deluxeB3) ide onaj usb 3.0 dodatak koji se stavlja na mesto floppy-ja i kabl mu nije nesto dugacak pa moram i na to da obratim paznju... a koliko vidim ovaj HAF912+ zadovoljava sve kriterijume i lepo se prica o njemu.
Hvala svima na odgovorima.

Pozz

Neces pogresiti ako uzmes HAF912+.Stavis gore jedan 20cm LED fan i bocno14cmLED nazad vec imas 12 i napred 20cm crveni LED.Takva promaja je u kucistu da je to ludilo.Ko ne veruje neka ubaci seckan stiropor-kao tornado :)

Bice Haf912+... :)

Pozz

Prenesi utiske. Jeste da ih vec ima na drugim mestima, ali jos koji nije na odmet. I ja razmisljam da sa HAF 912+ zamenim svoje trenutno kuciste, CM Elite 332...

Hocu nije problem nego idem sutra na more i vracam se krajem avgusta pa sam hteo unapred da znam sta uzimam da ne gubim vreme kad se vratim... cim ga montiram i malo probam javljam utiske...
... nego niko ne pominje napajanje, sta uzeti, ima li preporuka za neko normalno tj. nista besno napajanje a da valja... dosad je ovo napajanje iz Sonate bilo ok (antec 500w), nisam imao problema, znaci od nekih 500w pa nadalje mi treba...

Pozz

Koliko para planiras da potrosis na napajanje ?
I sta treba da napaja, te komponete iz profila ?
7300GT toliko malo trosi, da joj ne treba napajanje :d.
Realno, nju, i ostatak tog kompjutera iz profila, moze da napaja i Frontier 400W :), dakle kinez 400W koji se mogu naci za 10-15e.

I kakvo ti je to putovanje na more, sa kojeg sa vracas krajem avgusta, 14 dana ?

Poslednja izmena:
Nije za komp iz potpisa jer sve menjam... ploca je p8p67 deluxe, procesor ce biti (posto ga jos nisam uzeo) i5 2500k (+neki dobar cooler), Powercolor 4850, g.skill Sniper 2x4gb, 4 harda, dvd rezac, 2 pcie kartice (uad), tv kartica... znaci opet nista ekstremno ali je dosta bolje nego sto je bilo... ne treba mi neko besno i prejako napajanje, vise me interesuje da je kvalitetno... para cu potrositi koliko je potrebno da nemam problema... necu kinesko napajanje, hocu nesto kvalitetnije sto mi nece sprziti sve u kompu (a vec mi se desilo)... kontam da za 50-ak evrica ima dobrih?
... a za more te nisam bas dobro razumeo... idem kolima sa zenom i klincima u cg, tamo nalazimo smestaj i ostajemo dok nam ne dosadi ;) ,) ... a kad se vratim kupujem procesor i kuciste i sklapam novu masinu :-devil-::party:cheers

Pozz

Poslednja izmena:
pa ok, to je bila pretpostavka za 50e, nije frka ni 70e ako vredi tih para... zato i pitam ovde da ne bih uzimao napamet... vidim da je to napajanje modularno, sta uopste to znaci, mislim prakticno, u cemu je fora? ... vidim u toj ceni ima i CoolerMaster 650W RS650 i ima garanciju 5 godina, i to zvuci zanimljivo a trebalo bi da je dobro...

Pozz

Ne, taj CM je daleko losiji od tog Chiefteca.
Modularno znaci da mozes da biras koje ces kablove ustekati u napajanje. Napajanje ima milion prikljucaka, a ti stavljas samo sto ti treba.
Recimo neko jako nemodularno napajanje ima dva kabla 6-pin PCI-E za graficke karte, a ti imas graficku kojoj je potreban samo jedan 6xpin prikljucak, i ti ustekas samo jedan 6pin kabl u napajanje.

Nemodularna napajanja dolaze u paketu sa kablovima, i ne mogu se odvajati.
Dok modularna dolaze sa kablovima odvojenim i biras kablove koje ti trebaju, dakle manja guzva u kucistu.

...evo dodjoh sa mora ali nisam uzeo kuciste... pravo da vam kazem istrosio sam se dosta za procesor, plocu, graficku, uzeo neki Noctua besni cooler za procesor, morao da kupim dvd rezac jer je bio ide a na ovoj ploci nema ide, jedan hard sam poslao u penziju i kupio drugi i tako ostadoh bez love... ali nismo uzalud pricali jer mi je to sledece na listi za kupovinu... naravno, hvala svima na odgovorima...

Pozz

Nazad
Vrh Dno