Šta je novo?

Sta posle AMD Athlon XP 2000, 2gb ram?

Bax

Čuven
Učlanjen(a)
14.07.2001
Poena
620
Kao sto sam naslov kaze, nisam menjao komp lepih 10 godina.
Nervira me sto ne moze da pusti filmice na youtube, za divno cudo sve ostalo sto mi teba i daljes sljaka.

Da li imate neki predlog u ekonomskom segmentu, za novu plocu, moze integrisana, procesor i memoriju.

Ne zanima me overclock, moze AMD/Intel, jedini preduslov je da moze da pusti YouTube flash fimic :)

Imam neko solidno napajanje 550w, takod da to nije problem...

Hvala puno na pomoci, ovo mi deluje kao sasvim OK resenje za naredni period.
Jos ako uspem da izvucem koji evric za moju starudiju, verovatno bar 2gb DDR i dalje imaju neku cenu, bice super...

Kupio sam GygaByte plocu i ovaj Celeron.

Sve sam namontirao, ali me izludjuje VIA integrisana zvucna koja nece da radi na starom XP.
Sve regularno radi sa drugim operativnim sistemima, pusta mi youtube filmice savrseno ...

Ima li neko jeftino resenje, neka extrerna USB zvucna ili jos bolje PCIe, ja sto sam gledao, sve nesto kosta 50 evra i vise.

Pa izgleda da mi negine ta migracija, ma hteo sam da uzmem sa PCI, ali nisam nasao, a uhvatio me neizdrz.
Ja sam bio ubedjen da sve te kartice sad postoje u varijanti za PCIe, i da kostaju 10-12 evra ko pre par godina PCI, medjutim presao sam se....

To je neki problem koji je standardan i tice se XP SP3, ali ni jedno resenje nece da upali, a taj prelazak na 7 mi se bas ne mili, navike su cudo :)

Poslednja izmena:
Cisto da zatvorim temu, sve je na kraju migriralo sa XP na novi 64bit sistem.
Radi jako lepo i brzo, malo mi je integrisana grafika slabije ostrine od stariog ATIja, ali sta je tu je...

Zanimljivo da sve bez problema radi na starom Chieftech napajanju od 300w.

Pozdrav i hvala svima na savetima.

Drustvo, ne mogu da radim na ovoj integrisanoj, mnogo mi se zamutila slika u odnosu na starog AGP Atija.
Imam neki stari LG 17 inca TFT.
Sta moze nesto polovno jeftino da se kupi, samo da ima PCIe, i da ima dobar ostar 2d, igrice me ne zanimaju.
Vidim ima i novih za 25 evra vredi li to cemu?

Ako imas DVI ulaz na monitoru, kupi bilo koju graficku sa DVI izlazom. Sve zivo sto mozes sada da kupis daje neuporedivo bolji kvalitet slike u odnosu na integralca. Pre bih mogao da kazem da taj tvoj stari monitor (koji sigurno ima 7-8 godina) posustaje, barem sto se osvetljenja tice, tako da on realno nece moci da izvuce max sto bilo koja sadasnja nova graficka moze da pruzi.
Suma sumarum, kupi bilo sta novo sa DVI izlazom :)

Drustvo, ne mogu da radim na ovoj integrisanoj, mnogo mi se zamutila slika u odnosu na starog AGP Atija.
Sta moze nesto polovno jeftino da se kupi, samo da ima PCIe, i da ima dobar ostar 2d, igrice me ne zanimaju.

gt 220-240 imas 25-30 ne znam tacno kolko su...

U okviru samog menija monitora, potrazi nesto sto bi trebalo da se zove "auto setup" - "setup monitor" - ili tako nesto. To ce ti kalibrisati sliku automatski. Mislim da nije grafa problem, vec monitor.

Hvala svima na odgovorima, monitor je sasvim ispravan, ali nema DVI, tako da sam osudjen na analogni konektor.
Problem je nastao odmah po montiranju integruse, oci me peku, jer je slika zamucena.

Znaci gt 220-240, to trazim, novo ili polovno?

Da li si odradio Auto Adjust? Nema ni govora o tome da je tako loša slika zbog integrisanog čipa, evo kod mene je slika odlična sa i3 i Acer AL2216W (koliko to dopušta analogna veza).

Da uradio sam Auto Adjust.
Nije slika tako losa, ali je losija, i to mi smeta, imam osetljive oci.

Nekad, kad sam se lozio na te PC konfiguracije, uvek sam davao ekstra lovu samo da bih imao graficku koja izbacuje ostru sliku.
Nekad je to na CRT bilo vrlo izrazeno, sad su nijanse u pitanju, ali mi opet smeta.

Obicno sa starim grafickim nikad nije bio problem do samog cipa, vec do nekvalitetne elektronike, kojim se uradi filtracija signala, pre nego sto ode na sam monitor.
Pre sam radio modovanje raznih Gforce kartica, kojim sam skidao te filtere (kondenzatore, zavojnice), i tako dobijao daleko ostriju sliku u odnosu na fabricki setup.

Nova generacija integrisanih grafickih u procesoru ima izuzetno ostru sliku i3 540 je odlican po tom pitanju, mislim da prvo treba da pozajmis posebnu graficku i uveris se da to moze da ti pruzi ostru sliku, moje misljenje je da je to do monitora.

Jel to porediš grafičke sa istim VGA kablom ili si ga možda menjao?
Razlika u slici (posebno oštrini) može da bude ogromna između lošeg, tankog, neoklopljenog kabla i nekog kvalitetnog (neki stariji od CRT monitora, debeo, oklopljen znači da šuška kad ga savijaš :)).
Ja sam uz LCD monitor dobio jako loš kabl i slika sa njim je mnogo mutna.
Pretpostavljam da ti nisi menjao kabl i da je negde drugde problem, ali svakako pokušaj sa zamenom ako možeš da nabaviš neki bolji za probu.

Imam i neki stari kabel od CRT, debeo ko prst, aj probacu i sa njim :)
Mozda me muce i one TrueType fontovi na win7, posto sam navikao na Win XP...

Stavio sam najdeblji kabl na svetu :)
Ista prica, mutno je, a kad dignem refresh rate na 75hz, tek tada situacija postaje ocajna.

Planiram jos da donesem i drugi monitor, a na kraju i drugu graficku.

To ti je vrzino kolo, kao moj kolega kupio 24' monitor hoce da se igra ko covek na velikom ekranu, ali vise mu nije dovoljna GTS250 pa kupi gtx460 e sada mu se greje staro napajanje LC500w pa je morao da kupi Chiftec modularni 650W, e na karaju je bilo kako u najvecim detaljima igrice stucaju fps jako varira e kada je presao na i3 2100 sa e6500 sve je leglo na svoje a koliko je para potrosio to vise ni sam nezna :)

Nazad
Vrh Dno