Šta je novo?

Sta posle Alteca 621 ??

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Uskoro bi trebao da uzmem nove 2.1 zvucnike. Sta mi preporucujete da uzmem do 200€. Naravno ti bi zvucnici morali biti bolji od Alteca 621.

Taj altec stvarno lepo zvuci kod drugara, vise mi se svidja od AL 621 ,
a za te pare stvarno ne mozes da nadjes pojacalo i zvucnike ,a da to zvuci tako uskladjeno kao ovo ,plus ko zna koliko mesta ce to da zauzme i na sta ce da lici ,ja bi se pre odlucio za MX 5021

@Paja

Sta predlazes da kupi ?

Budzet je "malo" knap, ali evo sta sam na brzaka nasao u najnovijim Halo Oglasima:

Za tacno 200EUR - POJAČALO Kenwood KA2060R + ZVUČNICI Bowers&Wilkins DM 550 - zvucnici jesu stariji, fali im bas, ali korektno sviraju.

Za malo vise para - veci izbor...
Recimo, nude se pojacala: Denon PMA/500V za 120 EUR, Yamaha AX-570 za 130 EUR, oldtimer Marantz PM 700, 2x90W, 12kg, 110 EUR..
Zvučnici: MONITOR Audio zvučnici Bronze B1 za 140EUR (novi)...

I posle Alteca uzmi H200 ili h300

Za razliku od modela Altec 641 (koji se jako kvari skoro svima je crkao subwoofer pa i meni a sateliti rade i danas nazalost) koji je u stvari da kazem dupli model 621x2 .Model 621 je radio pouzdano ali imao je i on par manica.Altec za satelite koristi plasticne dvosistemske zvucnike sa mular tweeterom koji po svojoj koncepciji ne postoje ni u jednim ozbiljnom Hi-Fi sistemu.Microlab H200 i H300 koriste soft dome silk tweetere koji daju klinicko cist zvuk i oni i srednjetonac su upakovani u prelepo obradjenu kutiju od medijapana.Model H200 ima pozlacene kontakte kao i vecina Hi-Fi zvucnika .Oba sistema koriste 6.5" long throw sub zvucnik tako da u oblasti basa i nema neke znacajne razlike samo sto se slusanjem Microlaba nekako stice drugacija zvucna slika te je celokupan zvuk mnogo prijatniji.Sto se samog pojacavaca tice A621 koristi u oblasti basa IC TDA 7293 a za srednje i visoke TDA 7294
ti audio pojacivaci su jako dobri i hladi ih pasivni hladnjak koji se prisilno hladi vazdusnim pritiskom koji proizvodi sam bas zvucnik.Znaci kod A621 mnogo je dobro resen izlazni pojacavac ali zbog nedovoljnje neefikasnosti samih zvucnika (drivera) ne daje dovoljno zvucnog pritiska.A621 nema dobar odnos signal sum s/n zbog svog predpojacavaca.
H 200 i h 300 daleko su efikasniji sami zvucnici (driveri) tako da to sve izgleda mnogo glasnije.U oblasti visokih tonova zvuk microlaba je toliko dobar( referentan ne istice visoke tonove) da pojedinci kazu da nema dovoljno visokih jer ne piste k'o mulari.
Sto se kvaliteta zvuka tice licno mi se H200 i H300 su daleko najbolji zvucnici u zemlji bolji i od prejakog Logitech z5500 sto koji su prica za sebe .......

Oba sistema koriste 6.5" long throw sub zvucnik tako da u oblasti basa i nema neke znacajne razlike samo sto se slusanjem Microlaba nekako stice drugacija zvucna slika te je celokupan zvuk mnogo prijatniji.Sto se samog pojacavaca tice A621 koristi u oblasti basa IC TDA 7293 a za srednje i visoke TDA 7294
ti audio pojacivaci su jako dobri i hladi ih pasivni hladnjak koji se prisilno hladi vazdusnim pritiskom koji proizvodi sam bas zvucnik...

kako je lepo pročitati ovakav post..... :)

ja ti lično ne mogu pomoći oko izbora, ali i sam sam juče kupio 5.1 sistem, i zasista sam se tome posvetio maximalno. Odlučio sam se za Microlab H - 600, a jedan lik koji se ozbilno bavi zvukom mi je rekao ukoliko želim da se odlučim za 2.1 sistem ne razmišljam i kupim H - 300. Tako da...zbog toga podržavam BlinkiBila-a

Sto se kvaliteta zvuka tice licno mi se H200 i H300 su daleko najbolji zvucnici u zemlji bolji i od prejakog Logitech z5500 sto koji su prica za sebe .......

Bas bih voleo da ih cujem, al nesto cisto sumnjam u ovu konstataciju :trust:

Ja ih nebi menjao, ja sam ih zamenio za logi z560THX koji su bili 3* skuplji i ... ne žalim se, odlični su ali ipak nisu 3* bolji.
Ako te ipak baš svrbi, ja ne bih experimentisao mnogo, zato mx5021.

Ako se dvoumis izmedju mx5021 i z2300 onda uzmi Alteca i neces se pokajati. Imao sam oba modela, Logitech je sirovina naspram mx5021. Meni licno od kompjuterskih 2.1 sistema najvise godi Altecov zvuk, nekako mi je najprijatniji za slusanje. Logitech nekako preteruje sa snagom i bass malo "brlja" tj. netacan je, takodje zvuk mi je nekako "sterilan"... Ne znam zasto niko ovde ne spominje FX6021 koji bi trebalo da je extra 2.1 sistem. Cena mu je oko 200e a to bi ti se uklopilo u budzet.

Ima li neko fx6021, kakvi su u odnosu na mx5021 i 621 posto sam imao dosta AL modela a vidim da niko ne spominje AL fx6021 koji su i Altecov najskuplji model u ponudi.

Imam MX5012...a imao sam prilike da cujem FX6021 i mogu da ti kazem da zvuce mozda i bolje od MX5021...mada su po meni extra ruzni, zato ih i nisam kupio...Inace imaju dosta izrazenije visoke tonove u odnosu na MX5021 sto moze da bude prijatnije za slusanje...

@apostol7
Idi u neki izlozbeni salon fime PC CENTAR...nije nikakva reklama - jednostavno imaju izlozene sve modele Altec-a pa mozes da cujes i odlucis sam...ako bas oces Altec...
Moja preporuka ti je Creative Cambridge Soundworks Megaworks 250D...bolje 2.1 neces naci !
ako uopste uspes da ih nadjes...ja nisam uspeo :wall:

Inace...ako oces maximalan kvalitet zvuka...kupi kvalitetne slusalice...ja sam mislio da su AL MX5021 extra zvucnici...ne kazem da nisu...ali kad cujes neke od kvalitetnijh slusalica...zapitas se...hehe...barem ja jesam kad sam kupio Sennheiser HD595...sta da ti kazem...bolji zvuk nisam cuo...do duse nisam cuo slusalice Beyer Dinamic 880 za koje kazu da su najbolje na svetu...

...
do duse nisam cuo slusalice Beyer Dinamic 880 za koje kazu da su najbolje na svetu...

Teze malo...
Kazu neki da je ovo vrh:

smr_ces_104.jpg

Ja ih nebi menjao, ja sam ih zamenio za logi z560THX koji su bili 3* skuplji i ... ne žalim se, odlični su ali ipak nisu 3* bolji.
Ako te ipak baš svrbi, ja ne bih experimentisao mnogo, zato mx5021.

Pazi ovako...

Kod HiFi-ja (ovo bas i ne spada u isti, al' 'ajde) cena raste linearnom (ako ne i geometrijskom) progresijom, a kvalitet logaritamskom, pa ti vidi... :D

Vrh Dno