Šta je novo?

Sta ovo bi? Radeon 9600XT??!

Zveki

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
619
Zna li neko sta je ovo sto sam sinoc ubacio u komp, da bi ga jutros govnjivom motkom izvadio?! U pitanju je - ATI RADEON 9600XT, 128mb, kutija je slicna (jeftina) Sapphirovoj, samo sto ne pise ime proizvodjaca, vec RADEON i neka troglava azdaja, i u onim kvadraticima Graphic by ATI i Powered by Radeon. Karta ima zeleni PCB, ali glavna fora je sto sam njome hteo da zamenim svoj Asus 9600pro, koji radi 20% brze od ovog XT-a! 3D Mark 2003 - Asus 3700 poena, NN zelenko 2970! Klokovi 400/200 (!). O cemu se radi, karta je u garanciji do kraja godine, a najveca je tuga sto je, eto, covek koji je kupio novu bio u zabludi da ima 9600XT i da to "i nije neka karta". Kako doskociti ovoj prevari??!!

sudeci po klokovima i 3Dmarku izgleda da su ti zavaljali obican 9600...
ne razumem kako na kutiji ne pise koji je proizvodjac?

Poslednja izmena:
da nije neko flashovao bios od 9600xt na obican 9600 i prodao ga za vece pare?

Zveki je napisao(la):
Zna li neko sta je ovo sto sam sinoc ubacio u komp, da bi ga jutros govnjivom motkom izvadio?! U pitanju je - ATI RADEON 9600XT, 128mb, kutija je slicna (jeftina) Sapphirovoj, samo sto ne pise ime proizvodjaca, vec RADEON i neka troglava azdaja, i u onim kvadraticima Graphic by ATI i Powered by Radeon. Karta ima zeleni PCB, ali glavna fora je sto sam njome hteo da zamenim svoj Asus 9600pro, koji radi 20% brze od ovog XT-a! 3D Mark 2003 - Asus 3700 poena, NN zelenko 2970! Klokovi 400/200 (!). O cemu se radi, karta je u garanciji do kraja godine, a najveca je tuga sto je, eto, covek koji je kupio novu bio u zabludi da ima 9600XT i da to "i nije neka karta". Kako doskociti ovoj prevari??!!

:D :D :D

PoisonFree je napisao(la):
da nije neko flashovao bios od 9600xt na obican 9600 i prodao ga za vece pare?

Kako ste mi ulepsali dan...

@PoisonFree, da je flash-ovan BIOS 9600XT, VPU bi po "default-a" radio na 500/600. Pretpostavljam da je uradjen BIOS modding, tacnije promenjen je identifikacioni string. Nista lakse, ali nisam ja uradio...

:smoke:

Ima li neke nalepnice na samoj karti? To ti je obican 9600 zato idi kod lika koji ti je prodao i :smash:

previse je brz za obican 9600.
ako mu nisi radio nista (OC-ovao ga) tesko da bi izgurao 3000 poena.
to je mozda neki 9600pro advantage (znaci spora memorija)

Kako PRO advantage? Zar 400/400 nije regularni 9600? 9600PRO je 400/600, 9600XT je 500/600. Prema frekvencijama rada je regularni. PRO Advantage bi bio 500/400.

To su kartice koje su se pojavile pocetkom ove/krajem prosle godine.
Default rade na 200/400, s tim sto se mogu ubrzati na nekih 230/460.
Proizvodjac je micronics :) - neko sapphire-ovo "kopile".
Na njoj zbilja pise r9600XT i prodavac te nije zeznuo, jer one zaista JESU tako oznacene.
Ja sam uzeo 8 komada za igraonicu pocetkom ove godine, platio sam ih jeftinije od obicnih9550 (a ipak su brze), Dobio sam ih na test pre nego sto sam ih uzeo i u principu bio zadovoljan.
Par njih jos uvek radi bez ikakve frke (ostale su prodate, ipak je x800GT bolji :) )
Tako da su skroz ok ako si ih platio malo. Ako si platio punu cenu 9600XT onda ne znam, to vec nije u redu :(
Isti taj przivodjac je prodavao i 9800 pro, koje su skroz druga prica. Izgled i kuler i raspored komponeneti kao na svakoj 9800 pro, jako se dobro OC, a buduci da sam ih uzimao za 140 eura tada (kada su druge kostale >200) to je bila najbolja moguca kupovina. Jos uvek rade bez ikakvih znakova posustajanja.
Iance i jedan i drugi model imaju odlican 2d. Jedina mana 9600XT modela, pored snizenih klokova je i los kuler.

Poslednja izmena:
Ergo, RV350 prodaju kao 9600XT? Overclock-uju se, prema tvojim tvrdnjama kao prosecna 9600, odnosno 9550. Ne da je bezobrazno, nego...

igor2 je napisao(la):
To su kartice koje su se pojavile pocetkom ove/krajem prosle godine.
Default rade na 200/400, s tim sto se mogu ubrzati na nekih 230/460.
Proizvodjac je micronics :) - neko sapphire-ovo "kopile".
Na njoj zbilja pise r9600XT i prodavac te nije zeznuo, jer one zaista JESU tako oznacene.
Ja sam uzeo 8 komada za igraonicu pocetkom ove godine, platio sam ih jeftinije od obicnih9550 (a ipak su brze), Dobio sam ih na test pre nego sto sam ih uzeo i u principu bio zadovoljan.
Par njih jos uvek radi bez ikakve frke (ostale su prodate, ipak je x800GT bolji :) )
Tako da su skroz ok ako si ih platio malo. Ako si platio punu cenu 9600XT onda ne znam, to vec nije u redu :(
Isti taj przivodjac je prodavao i 9800 pro, koje su skroz druga prica. Izgled i kuler i raspored komponeneti kao na svakoj 9800 pro, jako se dobro OC, a buduci da sam ih uzimao za 140 eura tada (kada su druge kostale >200) to je bila najbolja moguca kupovina. Jos uvek rade bez ikakvih znakova posustajanja.
Iance i jedan i drugi model imaju odlican 2d. Jedina mana 9600XT modela, pored snizenih klokova je i los kuler.
Igor2 je u pravu, i ja sam imao pre takvu karticu. unutra je zaista 9600xt.
Takvi su klokovi na njoj a ti probaj (ako zelis to da radis) da vidis dokle idu klokovi pa ih zamenis sa nekim adekvatnim biosom .
Najbolje je da odes na sajt
http://www.techpowerup.com/bios/
Pozdrav

Poslednja izmena:
Vec je bila ova prica ovde na forumu ali u vezi sa "fake" 9600pro, znaci oprez, polako i kad kupujete pitajte sta kupujete jer vi ste gazde dok su vam pare u dzepu ... posle bude trka, frka, nervoza ...

Poslednja izmena:
Pogledaj sta pise na memorijskim cipovima pa javi.
Ja sam uzimao jeftin Powercolor Radeon 9600Pro sa 256MB ali memorija mu je bila ocajno spora.

Da samo dodam da je na ovim nazovi 9600XT koje sam ja uzimao zaista rv360. Memorija je tu glavni problem jer nije BGA vec TSOP i ocajna je.

@audiofreak:
Memorija je Samsung 4ns. Na karti samo ima onaj logo Graphic by Ati i jedna nalepnica na kojoj pise Ati 9600XT 128.

@igor2:
Na ovoj je RV350.
Da, karta jeste nesto malo placena, kao sto rekoh, nije moja. U svakom slucaju smece od karte. Klasicna kineska kopija, cudi me da ne pise Zapphire ili nesto sl. na njoj.

A izivini, nisam znao. mada po opisu i kutije i kartice mislio sam da su iste.
Onda je kupac prevaren

Znaci 9600XT ima RV360, inace ne bi bio 9600XT, sto je ustvari pre-klokovani RV350 sa klokovima 500Mhz za GPU i 650Mhz za memoriju. I to bi trebalo da je to, bez dalje nauke, jel da?

RV 360 je RV 350 na povisenom naponu pa moze da radi na 500.Smesno ali ja nisam video da postoji druga razlika. Memorija bi morala da radi na 600. Vredi probati samsung 4ns mozda i moze blizu 600.Sa 5ns samsungom sam isao na 500 mhz.

Zveki je napisao(la):
@audiofreak:
Memorija je Samsung 4ns. Na karti samo ima onaj logo Graphic by Ati i jedna nalepnica na kojoj pise Ati 9600XT 128.

@igor2:
Na ovoj je RV350.
Da, karta jeste nesto malo placena, kao sto rekoh, nije moja. U svakom slucaju smece od karte. Klasicna kineska kopija, cudi me da ne pise Zapphire ili nesto sl. na njoj.

A kako znas da je rv350?
Mozda je samo stampana ploca od rv350.

pa dovoljno je da pogleda u Riva Tuner ili da baci pogled na chip kad skine kuler sa njega i sve ce mu se kazati - da li je u pitanju rv350 ili rv360 ;)

Nazad
Vrh Dno