Šta je novo?

sta ovde ne valja?

bgillegal

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2003
Poena
620
:crash: Znaci ja imam Axle GF 4 mx440se 64mb...a ortak neku gf2 mx 400 na 32mb...ja je drzim na 2 giga sa 256 ddra a on na 1.13 giga i sa 256 sdrama...Kod njega svaka igra radi besprekorno a kod mene nikako...kada pustam filmove itd...to sve radi do yaya i 3d super radi ali kad naidje vise stvari koje mora da prikaze...krene da ubija...da secka ko bolestan.! kod njega uopste nema frke! 🙂 u cemu je fora...znam da moja karta ima 64bitni protok...dok njegova valjda 128 bitni ... ali zar je tolika ta razlika?

Vase kartice su prakticno podjednake po brzini.
GF2MX400 ima 128bitnu magistralu ka memoriji ali je u pitanju SDRAM.

A razlog zasto ti sve secka, a njemu radi dobro trazi u:

- podesavanju igrice, posebno video sekcije
- driveri koje kroristis, ne mora da budu samo od graficke, moze i zvucna da te zeza, a desavalo se da igrice seckaju i zbog volana/joysticka ili gampada
- opste stanje Windowsa

Pozdrav!

Sasa
Expert za graphics eXperta---i ti mi expert...znaci na istoj konfiguraciji je testirano...i ona 2ka se mnogo bolje ponasa neko moja 4ka 🙂

bgillegal je napisao(la):
Sasa
Expert za graphics eXperta---i ti mi expert...znaci na istoj konfiguraciji je testirano...i ona 2ka se mnogo bolje ponasa neko moja 4ka 🙂
Pa onda zameni tu "cetvorku" za dvojku i zavrsi pricu i muku...

Poslednja izmena:
Sasa

Ko zna kako si ti testirao 🙂
A, ukoliko umes to da radis, onda je jedino objasnjenje da je taj Axle nesto jos zesce sakat, recimo ima znatno nizi takt procesora/memorije nego sto bi trebalo (a treba 250/400).

A da ne pominjemo da je onih 1,13 Ghz PIII Tualatin sa, da li 256 ili 512 k cache-a i radi na 133 Mhz magistrali, što znači da radi bolje od tog budjavog Cely-ja na 2 G i 100 Mhz FSB. Još ako je slučaj sa kartom koji je napisao Saša, pa još ako je prva mašina na 98SE, A Cely na pobrljani XP OS, eto belaja.

notax je napisao(la):
A da ne pominjemo da je onih 1,13 Ghz PIII Tualatin sa, da li 256 ili 512 k cache-a i radi na 133 Mhz magistrali, što znači da radi bolje od tog budjavog Cely-ja na 2 G i 100 Mhz FSB. Još ako je slučaj sa kartom koji je napisao Saša, pa još ako je prva mašina na 98SE, A Cely na pobrljani XP OS, eto belaja.

I jako bitna stavka: PLOCA. Nesto tipa ECS sa 2GHZ i DDR-om mnoogo losiji izbor nego npr ASUS sa i815EP ili v694x sa tim Tualatinom i SDRAM-om..

Poslednja izmena:
Ne diraj ECS! 🙂
Cesto ga ljudi pominju kada im je krsh na pameti, ali za to je zaduzen Matsonic, ECS je firma za glupavi MS.
Ali, da je Celeron bulja, jeste 🙂

Pozdrav!

ma ortak ima "trojku" kao forica...ima 128 kesha provereno...znaci win mu krchka po hardu sat vremena kad oce explorer da otvori i sve to....igrica meni mnogo brze loaduje (rech je o zahtevnom C&C Generals-u) ali kad dolazi u pitanje kartica moja se losije pokazuje...izgleda da je kartica zesci skrndelj!

Sasa
Pa kako sad to kad gore lepo piše
"Kod njega svaka igra radi besprekorno a kod mene nikako"
Ili je testirano na istoj konfiguraciji samo što ste nosili kućište kod njega pa vraćali kod tebe? 🙂

Sasa je napisao(la):
Ko zna kako si ti testirao 🙂
A, ukoliko umes to da radis, onda je jedino objasnjenje da je taj Axle nesto jos zesce sakat, recimo ima znatno nizi takt procesora/memorije nego sto bi trebalo (a treba 250/400).
Pfff, ja video xelo 64bit koji radi na 250/285 🙂

Nazad
Vrh Dno