Šta je novo?

Sta ovde ne radi? pomozite savetom!

NIJE POMOGLO...

2 x je zabo na istu foru kao i ranije, igrica Worms 3D, MBM je u tom momentu prikazivao 45 stepeni temperaturu procesora i 38 stepeni na drugom senzoru (za koji neznam sta detektuje).

znaci novi kuler i UPS nisu pomogli...

Meni sve to izgleda kao da se taj BOX cooler raskimavio!
Ko hoće zdrav kompjuter neka zameni BOX cooler. To je kao kad te je keva kad si bio mali terala da nosiš kapu zimi kad izlaziš napolje.
Čak i ako nije cooler u pitanju, ne škodi kupiti jedan Typhoon!

Izjava ti je pravi biser. Ne znam na osnovu čega ovo pričaš, jer za neoverklokovan procesor je box kuler sasvim ok rešenje i ne vidim svrhu kupovine drugog kulera sem ako se želi ekstremno tih računar.

MemTest je uradjen i sve je proslo ok. Pa najvise sumnjam na graficku i na procesor posto kad crkne, nece da bootuje jedno minut dva a samo ventilatori rade. Ocigledno da se nesto pregreje pa treba vremena da se vrati... procesor nije sem ako senzori ne lazu (pokazuje max 45 stepeni). Ventilatori svi rade, ovo znam jer vec 20tak dana ne zatvaram kuciste pa svo vreme vidim unutra :)

BIOS sam gledao danas, uradjen je update kad sam uzeo komp pre mesec dana, sve vrednosti su u normali a sama ploca ima SMART neku opciju da automatski sve to prati.
Ploca je inace Asus K8N5X nf4 i spada u srednju klasu, nije nesto extra za clockovanje ali spada u stabilne...

mislim da se izbog suzio na Graficka, los procesor ili ploca (chipset je vruc, tj ventilator na njemu). jedno od ta tri se greje i kad crkne nece da butuje minut-dva, verovatno dok ne ohladi...

Posto si hladjenje procesora eliminisao kao mogucu opciju, ostaje ti da graficku probas na nekom drugom sistemu i da vidis da li ce isto da se desava. Citao sam o slucajevima kada su u fabrici hladnjaci bili lose namesteni na graficke kartice, a posto je tvoja pod garancijom savetujem ti da se ne igras sredjivanja tog problema sam, vec da lepo odes i zamenis za drugu. Pregrevanje cipova na ploci, pogotovo northbridge-a je vec pominjano kao uzrocnik problema, sto ces resiti zamenom ploce. Simptomi u svakom slucaju lice na pregrevanje...

Pa zar da se niko ne seti da coveku predlozi da proveri jedino FLAT KABAL!!!!!!!!!!!!!
Verujte da je tako nesto jednostavno u pitanju,imao sam slican problem i ponasanje kompjutera,zamenom kabla je sve bilo reseno.

Izgleda da je graficka bila problem,

postojecu 256MB ATI Radeon X1300 PowerColor PCI-e sam zamenio pozajmljenim GF 7300 GT 256MB i evo od preksinoc nije pukao nijednom... testiram jos danas pa sutra ako ne pukne do tad menjam ovu ATi.

pre toga sam probao drugu memoriju i pucao je...

E sad VELIKA Dilema!!!

Da li ZAMENITI ovog ATI-ja istim modelom ili uzeti neki GF? Naravno pricamo o ISTOJ CENI ili nekoj minimalnoj doplati od 10-15 evrica (nema se kinte)!

sta vi mislite?

@Psoglavi, - sorry im a dummie a bit, sta je to flat kabl?

Flat kabl ili IDE jabl ja pljosnata zmija koja povezuje IDE kontroler na ploci i HDD, ali posto si ti sklopio novu konfiguraciju moja pretpostavka je da si se odlucio za SATA ili SATA2 HDD. Sto se kartice koju ces da uzmes tice, najbolje pogledaj na forumu koje kartice imaju najmanje problema sa fabricki namestenim hladjenjem. Ne mogu sad tacno da se setim, nisam bas detaljno ni citao, ali neke od ATI kartica dolaze sa nekakvim sundjerima ispod hladnjaka i ljudi su uspevali da im obore temperaturu i do 15 stepeni uklanjanjem sundjera i zamenom termalne paste. Naravno, moja ti je preporuka i dalje zamena kartice za neku koja ima dobro fabricko hladjenje i radi kao sto je reklamirano do isteka garantnog roka (mislim da se garancija ponistava ako kupac sam cacka hladjenje).

Vrh Dno