Šta je novo?

Sta otvara *.EPS (PS 7 nece)

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Imam neke slike u EPS formatu, i prepoznaje ih OS kao Potoshop fajlove, i otvara PS, ali nista se ne desi, naime PS trazi resterize...... Posle cega dobijam blank povrsinu.

Cime otvoriti EPS-ove?

Hvala

A ti napravis nov fajl i onda ides File - Place?

Ovako, trenutno teram HDD na kome mi nisu podaci, niti PS. Tako da samo po secanju govorim da mi otvori dialog box i trazi "resterize" Ja samo kliknem na OK (nista ne diram one opcije) i desi se blank slicica.

chudno, ne znam razlog zasto ne bi mogao da ti pokazhe rasterizovani prikaz eps-a. Do sada sam uvek u photoshopu mogao da vidim eps, ma kog porekla bio, imao on tiff preview ili ne. Mozda je u pitanju visestranichni dokument izradjen u nekoj layout aplikaciji tipa Kvark ili Korel, pa pokusaj da otvorish barem u njima. probaj i u npr InDesign-u...

na kraju krajeva mozda je i sam fajl neispravan, odnosno mozda je loshe kodiran PostScript.

Da kada otvaras EPS kao i svaki drugi fajl, on trazi da ga rasterizujes.
Ali ti onda napravi novi fajl (transparentna podloga) i onda idi na File - Place i stvar ce biti resena.

GhostScript za ACDsee 5 isto ne daje rezultate. Prijavi gresku?!
A fajl ne moze da je neispravan, jer ih ima 500+ komada!

Probacu to File - Place kad vratim primarni HDD.

Mozes da ih otvoris iz web brozera(opera npr.)

Jel bese Ilustrator za to,? I Corel Draw...

inace skracenica je nesto Encapsulated Post Script

Trebalo bi da po defaultu PS otvara...... nemam pojma u cemu su radjene slike, ali mora da je nesto baja sjebao cim pola ne radi sa GhostScript podrskom za ACDsee a pola radi....... 🙄

matrikse, aj mi posalji taj eps ako nije mnogo veci od 1 MB, pa da vidim u chemu moze da se otvori kako treba, posto ja imam otprilike sve moguce 2d aplikacije...

adresa je [email protected]

Posto sam dao ortaku CD sa tim slikama recicu njemu da ti posalje par komada (oko 8 KB je svaka).

Thanx!

Iguana je napisao(la):
matrikse, aj mi posalji taj eps ako nije mnogo veci od 1 MB, pa da vidim u chemu moze da se otvori kako treba, posto ja imam otprilike sve moguce 2d aplikacije...

adresa je [email protected]

Evo poslato ti je nekih 10-ak slika, extremno su male (8 KB svaka)...

Pa javi sta je s tim prokletim EPS-om i ko je kriv sto nece da se otvore.

Thanx jos jednom. cheers

Isuse Hriste....Matrikse, kakvi su ti ovo eps fajlovi?!?! Kamikaze !!!! 😀 Svaki mi obori photoshop momentalno, cim kliknem na njega, makar samo jednom , u open dialogu. Niti jedan program, a to ukljuchuje Quark 5, InDesign 2, Ilustrator 10, Freehand 10, Freehand MX, Daneba Canvas 8,Adobe Pagemaker 7,Adobe Photoshop7, Corel 11, nece da ih otvori. Illustrator 10 izbacuje poruku da to nisu "valid eps files" i mislim da je u tome problem. Verovatno su loshe enkodovani, ne pitaj me kako josh na startu. Bilo bi od pomoci kada bi saznao u kom su programu nastali.

Iguana je napisao(la):
Isuse Hriste....Matrikse, kakvi su ti ovo eps fajlovi?!?! Kamikaze !!!! 😀 Svaki mi obori photoshop momentalno, cim kliknem na njega, makar samo jednom , u open dialogu. Niti jedan program, a to ukljuchuje Quark 5, InDesign 2, Ilustrator 10, Freehand 10, Freehand MX, Daneba Canvas 8,Adobe Pagemaker 7,Adobe Photoshop7, Corel 11, nece da ih otvori. Illustrator 10 izbacuje poruku da to nisu "valid eps files" i mislim da je u tome problem. Verovatno su loshe enkodovani, ne pitaj me kako josh na startu. Bilo bi od pomoci kada bi saznao u kom su programu nastali.

Nemam pojma u cemu su radjeni, ali sa PS-om se i meni to desava! Samo sto svaki 15 fajl hoce da otovri i trazi resterize...

Ma nesto nije dobro snimljeno, definitivno...

Hvala puno na pomoci!

I to je resenje... Sada barem znam da je do samih fajlova problem.

Pozdrav i hvala jos jednom! cheers

Nazad
Vrh Dno