Šta je novo?

Sta Obavezno Poneti Pri Kupovini Monitora

zooro

Slavan
Učlanjen(a)
09.04.2007
Poena
320
Ovo mora da vam ispricam,nekome smesno nekome dobra ideja.Juce sam bio u NBG nekim poslom pa svratih i resih da pogledam Monitore tamo preko puta one velike dvorane gde se prodaju tehnicke stvari.Naravno znate sta me je najvise interesovalo Monitori.Posto su u prizemlju LCdi prvo sam se tu muvao i odusevljavao sa metarskim ekranima na kojima su isli neki filmovi u HD tehnici.Ne znas u koji pre da gledas.Kada me je prodavac ljubazno pitao sta me zanima rekoh Monitori ,gore na spratu.Trk,a gore tisina Monitorcici naredjani i svi ugaseni slucajno ili? Odmah ugledah dve osobe jedan ocigledno kupac drugi crven i preznojava se mora da je prodavac .E ovo jos nisam u zivotu video kupac poneo ne znam mislim neki prekrivac kaze ajde ukljucite i pokri se sa onim cebetom preko glave izvadi u prvom trenutku nisam video sta je neku ALATKU?? I tako jedno pola sata brat bratu mulja li mulja ispod onog cebeta a prodavac sav unervozen i crven u licu, vrsio je operaciju nad Samsungom 2232 doznao posle.Ja da umrem od smeha ali kad se otkrio video sam LUPU i tada sam morao da se sakrijem iza rafa i da se pocepam od smeha ,umirao sam ,plakao sam.Ali sam morao da cujem sta je ustanovio ima li Mrtvaka ili nema?? Njegov komentar je nema mrtvih pixela ali ima pozadinsko probijanje.Ostavi monitor i zahvali prodavcu i tutanj.Kratak komentar meni, promenio je tri u roku od mesec dana ,hoce Samsunga2232 oni su odlicni odnos cena kvalitet nema boljih i lepsih a promenio 3??!!! Kada je otisao meni ce prodavac ovde je od jutros( ja sam bio oko14h) ovo mu je 4ti Monitor i svakome je nasao manu.Sta Vas intersuje .Ma samo gledam i pokupi se i ja i tutanj .Pa sad sam se tek malo ohladio i sto ne uzeh telefon od Tipa da ga povedem da mi odabere Monitor.Takvog strucnajka tesko mogu negde naci.Ja tako ne bih mogao ,njemu svaka cast.

Poslednja izmena:
Haha , nešto mi miriše da je to neko ko posećuje ovaj forum!
Čovek traži savršen primerak.

I ja sam mučio prodavce kada sam kupovao monitor, doduše nisam baš nosio ćebe i lupu :)

Poslednja izmena:
Znači zato se posle u oglasima može sresti ono "birani primerak" i sl...:d

Znači zato se posle u oglasima može sresti ono "birani primerak" i sl...:d

:laugh:

EDIT. Kad bolje razmislim mozda i treba yebati te jer ne znaju ni sta ti prodaju, a o kvalitetu robe na nasem trzistu da ne govorimo uopste.
Pa ja evo kucam na monitoru koji je syeban od kada je kupljen (1god), nosio ga na servis,a oni mi ga vratili i rekli da je
sve u granicama normale.
Sad se spremam da ih opet ganjam, dok ga ne poprave ili ne dobijem nov.

Poslednja izmena:
Odmah ugledah dve osobe jedan ocigledno kupac drugi crven i preznojava se mora da je prodavac .E ovo jos nisam u zivotu video kupac poneo ne znam mislim neki prekrivac kaze ajde ukljucite i pokri se sa onim cebetom preko glave
ujee, prvo sam pomislio da pises o meni! :d
neverovatno, gledao sam jucer monitore bas u toj radnji (tehno max) i u jednom momentu sam prekrio monitor (2032bw) jaknom, da vidim da li ima probijanja..
ali kad spomene lupu shvatio sam da ne pises o meni, dobro je :p

a cuj, nije da se sad nesto pravdam, ali bocno probijanje moras nekako da proveris.. to naravno ne mozes pod jakim svetlom, a prodavcima ne pada na pamet da gase svetlo zbog tebe. tako da moras da se dovijas... jakna, ovo, ono.. al sad, lupa, mislim, sta reci..

btw. zna se da svaki 2032 i 2232, barem iz ovih serija kod nas, ima malo probijanja uz gornju ivicu. izlozeni primerak je imao i uz bocnu, sto sam detektovao "metodom jakna" :d ... drugi, koji sam na kraju pazario, imao je samo uz gornju...tako da ce onaj freak malo da se nagleda lupom pod chebetom al savrsen primerak nachi netje :d

Poslednja izmena:
ujee, prvo sam pomislio da pises o meni! :d
neverovatno, gledao sam jucer monitore bas u toj radnji (tehno max) i u jednom momentu sam prekrio monitor (2032bw) jaknom, da vidim da li ima probijanja..
ali kad spomene lupu shvatio sam da ne pises o meni, dobro je :p

a cuj, nije da se sad nesto pravdam, ali bocno probijanje moras nekako da proveris.. to naravno ne mozes pod jakim svetlom, a prodavcima ne pada na pamet da gase svetlo zbog tebe. tako da moras da se dovijas... jakna, ovo, ono.. al sad, lupa, mislim, sta reci..

btw. zna se da svaki 2032 i 2232, barem iz ovih serija kod nas, ima malo probijanja uz gornju ivicu. izlozeni primerak je imao i uz bocnu, sto sam detektovao "metodom jakna" :d ... drugi, koji sam na kraju pazario, imao je samo uz gornju...tako da ce onaj freak malo da se nagleda lupom pod chebetom al savrsen primerak nachi netje :d

Ovo je bio neki crveni prekrivac 1x1,5m tako nesto i covek(visok mladic 25-28godina tamnoput) je drzao LUPU ,monitor samsung 2232 i bas ta radnja.Vreme oko 15h.
Pa ako nisi imao LUPU onda nisi taj ili si se ipak vratio kuci po nju ,:d ???? salu na stranu,
sada ce svi BENCHERI da navrnu u tu radnju sa prekrivacima mesto je idealno nema neke prevelike guzve a prodavac se ocigledno navikao na "kupce pokrivace" i dozvoljava koriscenje rekvizita u obliku LUPE.Nego iz tvog iskustva vidim da i pored tvoje kontrole si i ti pazario monitor sa nekom manom!!:crash:ajde daj preopruku na sta posebno obratiti paznju

e

Kakvi su ti 2032bw/2232bw?
Tripujem se da je to ista serija 206/226, koju su ljudi prestali da kupuju zbog zezanja sa panelima, pa je Samsung samo prepakovao?

Mogu da zamislim psihičko stanje prodavca posle pojavljivanja dva kupca sa prekrivačima za odabir monitora u toku jednog jedinog dana...:crash:

Misli na mene, posto ispada da ja nesto uvek zakeram :D

Nego iz tvog iskustva vidim da i pored tvoje kontrole si i ti pazario monitor sa nekom manom!!
Cuj, u toj cenovnoj klasi ces tesko naci monitor bez ikakvog pozadinskog probijanja. Bitno je da ne naletis na bas gadan primerak.
Jos nesto, kada se kontrolise probijanje, nakon paljenja monitora treba sacekati nekoliko minuta, jer pozadinsko osvetljenje ne dostize odmah pun svetlosni fluks, pa je probijanje na 'hladnom' monitoru teze videti ili se ne vidi uopste.

Mogu da zamislim psihičko stanje prodavca posle pojavljivanja dva kupca sa prekrivačima za odabir monitora u toku jednog jedinog dana...:crash:
Gleda on to svaki dan, ne sekiraj se ti. Ljudi testiraju robu pre no sto daju svoj novac, sasvim razumljivo. A ako ti znas bolji nacin da se proveri probijanje pod jakim svetlom, deder podeli znanje sa nama ;)

Mogao je da ponese elektronski mikroskop da vidi da li je odziv stvarno 2 ili 4 ms... :D :D :D

ja kad sam uzimao moj 940n, rekao da cu uzeti bez testiranja i da mi da zapakovan,, ali ako naidjem na mrtvaka, da cu doci i zameniti za drugi primerak. Prodavac mi je odobrio.dodjem kuci kad ono monitor koriscen, kablovi beli od kreca, drajveri otvoreni, monitor prasnjav,ja popizdeo. ali me mrzelo da se vracam da ga zamenim jer nije imao mrtvaka i bocno probijanje.

Nazad
Vrh Dno