Šta je novo?

Sta nije OK?

strahinjas

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
665
Imam Duron na 900mhz,ATI Raedon 7000 sa 64MB,256 MB Rama!Mnogo volim igricu GTA Vice City iako je ona izasla iz mode vec odavno(predpostavljam) :d :d Problem je u sledecem,imam Win XP i kada sam instalirao doticnu igricu ona radi OK samo sto se okolina(kuce,auti...)ne izradjuju,a kada stavim na veca podesavanja ona koci i to me jako nervira :mad: :mad: :mad: :mad: .Medjutim kad sam instalirao Win 98 sve to radi (cak i na boljim podesavanjima) odlicno i sve se izradjuje samo sto ja nisam hteo da zadrzim 98-icu jer je znate vec kakva,zakucava,pada na svakih nekoliko dana a i onaj njen plavi ekran me opasno nervira!!!! :mad: :mad: :mad: .Mene sad zanima zasto na 98-ici sve odlicno radi a zasto XP pravi problem????Hvala!!!!! :)

Win98 je uzasno nestabilna samo kada se koristi potpuno nepatchovana - idi OVDE i skini nezvanicni Service Pack 1.6.1 pa ga instaliraj - posle toga, 98 postaje stabilna ko planina. Provereno.

cuo si da je win-98 zakon za igrice a xp za programe e moguce je da win-98 ima neke drajvere koje nema xp a moguce je da ga nema jer nije pravljen za igrice a 98 je za igrice pravljen .ej a kako se stavlja slika kod imena sa strane.

izop je napisao(la):
ej a kako se stavlja slika kod imena sa strane.
pa imas u svom User CP-u edit avatar tu upload-uj sa kompa sta oces,samo pazi slika mora da bude manja od 50 x 50 piksela
poz

EDIT: Znam da je ovo offtopic al cisto da pomognem coveku...

Poslednja izmena:
Strahinjas posle ovih postova vidim da ti nece bas mnogo pomoci da shvatis problematiku.

Prvo: Tvoja masina je na samoj granici za igranje te igre ( slaba ).

Drugo: Win 98 je isto toliko pravljen za igre koliko i WinXP i tu nema problema.

Trece: Pri instalaciji 98-ca pojede nekih 300MB na hardu dok XP celih 1.9GB. Kada se podigne Win98SE prozdere oko 60MB RAM-a dok XP celih 128MB. Pa koliko ti onda ostane za samu igricu? Dakle samo 128 MB a preporucena kolicina memorije za ovu igricu je 512MB! Jeste da komp nakon startovanja oslobadja sto vise memorije za igricu ali mora da vodi i racuna i o Win-u. Dakle malo je to memorije za WinXP.

Cetvrto: Win98SE jednako je stabilan koliko i XP samo sto ima svojih malih bubica koje moras nauciti da ne dobijas "plavi ekran". Recimo ako ucitava nesto sa CD-a bez obzira da li je aktivan ili ne cim ga izvadis odmah poplavi ekran iako mu u tom momentu CD i ne treba ali je on zapamtio da je odatle vukao podatke. Toga kod XP nema i normalno je jer je noviji operativni sistem. Ja na svom hardu imam i jedan i drugi zbog odredjenih potreba.

Peto: SP 1.6.1 imam instalisan ne zbog stabilnosti systema vec zbog stvari koje nisu podrzane u Win98SE. Prvo ovaj system ne podrzava vise od 512MB radne memorije a ja imam 1 GB, zatim nema ni podrske za USB 2 a potrebno mi je zbog stampaca i drugih periferija koje iskljucivo rade na njemu i jos nekih dodataka. U tom smislu system je stabilniji sto rece Voodoo.

Dakle nemoj te coveku pricati da je Win98SE pravljen za igrice a da je XP pravljen za programe. To moze da vazi samo za Win 2000 ( server ) i stari NT4 koji nemaju podrsku za multimediju pa ni za igrice mada se i to da popraviti.

Pogledaj te bar jedan test grafickih kartica i kako se ponasaju u igricama ovde na benchu. I koji je operativni sistem uzet pri testiranju ako ne WinXP ali sa dosta RAM memorije.

Jeste da sa nekim starim igricama XP ne radi sto je i normalno jer svaki novi Win. koji izadje nije bash 100% kompatibilan sa predhodnim.

Eto to su osnovne razlike i tvoji problemi koji se zbog toga javljaju u GTA. Iako imam popruilicno jaku masinu Win98SE nisam izbacivao i svaki dan radim na njoj kao i na XP-u. Lepo na 98-ci imam instalisane igrice koje ne rade pod XP a ove nove obavezno na XP i to ce vam reci svaki iole iskusniji poznavalac operativnog systema.

Pozdrav svima :)

Vrh Dno