Strahinjas posle ovih postova vidim da ti nece bas mnogo pomoci da shvatis problematiku.
Prvo: Tvoja masina je na samoj granici za igranje te igre ( slaba ).
Drugo: Win 98 je isto toliko pravljen za igre koliko i WinXP i tu nema problema.
Trece: Pri instalaciji 98-ca pojede nekih 300MB na hardu dok XP celih 1.9GB. Kada se podigne Win98SE prozdere oko 60MB RAM-a dok XP celih 128MB. Pa koliko ti onda ostane za samu igricu? Dakle samo 128 MB a preporucena kolicina memorije za ovu igricu je 512MB! Jeste da komp nakon startovanja oslobadja sto vise memorije za igricu ali mora da vodi i racuna i o Win-u. Dakle malo je to memorije za WinXP.
Cetvrto: Win98SE jednako je stabilan koliko i XP samo sto ima svojih malih bubica koje moras nauciti da ne dobijas "plavi ekran". Recimo ako ucitava nesto sa CD-a bez obzira da li je aktivan ili ne cim ga izvadis odmah poplavi ekran iako mu u tom momentu CD i ne treba ali je on zapamtio da je odatle vukao podatke. Toga kod XP nema i normalno je jer je noviji operativni sistem. Ja na svom hardu imam i jedan i drugi zbog odredjenih potreba.
Peto: SP 1.6.1 imam instalisan ne zbog stabilnosti systema vec zbog stvari koje nisu podrzane u Win98SE. Prvo ovaj system ne podrzava vise od 512MB radne memorije a ja imam 1 GB, zatim nema ni podrske za USB 2 a potrebno mi je zbog stampaca i drugih periferija koje iskljucivo rade na njemu i jos nekih dodataka. U tom smislu system je stabilniji sto rece Voodoo.
Dakle nemoj te coveku pricati da je Win98SE pravljen za igrice a da je XP pravljen za programe. To moze da vazi samo za Win 2000 ( server ) i stari NT4 koji nemaju podrsku za multimediju pa ni za igrice mada se i to da popraviti.
Pogledaj te bar jedan test grafickih kartica i kako se ponasaju u igricama ovde na benchu. I koji je operativni sistem uzet pri testiranju ako ne WinXP ali sa dosta RAM memorije.
Jeste da sa nekim starim igricama XP ne radi sto je i normalno jer svaki novi Win. koji izadje nije bash 100% kompatibilan sa predhodnim.
Eto to su osnovne razlike i tvoji problemi koji se zbog toga javljaju u GTA. Iako imam popruilicno jaku masinu Win98SE nisam izbacivao i svaki dan radim na njoj kao i na XP-u. Lepo na 98-ci imam instalisane igrice koje ne rade pod XP a ove nove obavezno na XP i to ce vam reci svaki iole iskusniji poznavalac operativnog systema.
Pozdrav svima