Šta je novo?

sta nevalja na utorrentu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Pablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
znam da ovakvih tema ima puno ali ja sam trazio i nisam nasao odgovor koji mi treba !
koristim uTorrent i neznam koji port da mu stavim :wall: ! ! u donjem desnom uglu u uTorrentu stoji zuti tougao znaci nesto nevalja :crash: ! firewall sam iskljucio ali i dalje stoji taj y*beni zuti trougao !
imam wireless konekciju
dali je do mene ili do mog ISP-a ??
sad momentalno imam alternativu (koristim HTTP Tunel ) ali skidam sa privatnih trackera pa moram da odrzim share ratio a preko ovog http tunela ne uploadujem nishta ! ! ! 😡

PAblo, i kod mene se pojavljuje taj zuti trougao, ali torren se skida sa istom brzinom isto kao da je prisutan onaj zelen network ok krug. Eva bas sada sam posebno otvori port na ruteru i pojavio se zeleni krug, brzina je ostala ista.

Dali ti se fajlovi skidaju normalno kad je zuti trougao? Dali ti je ukljucen randomize port? Proveri kako skidas fajlove sa drugim torren klijentima, uporedi brzine, probaj da skines nesto sa limewire i sl, koja ti je brzina tada?

Moze vrlo lako i da zavisi od provajdera.
Ja npr. (Beotel ADSL) kada se kacim iz NAT-a, ostaje mi zuti, a kada se kacim sa /ip usernameom, onda imam network OK.

evo sad kad sam ujutru pogledao nema zutog trougla nego sad tu stoji crveni uzvicnik !
f7a8b2e812.png

pa fajlovi se normalno skidaju skoro najvecom brzinom. randomize port mi nije ukljuchen
sa azureusom se javlja isto neki error a on ni uopste neskida !
nije problem meni skidanje mene brine upload ! ( pogledaj sliku )
imam 256/256 pa skida skoro max brzinom

Poslednja izmena:
@pablo
"ne valja" se pise odvojeno
@toni
"da li" se pise odvojeno

@pablo
Ti koristis internet preko NAT-a. To znaci da tvoja masina ne moze da prima tcp konekcije dok ne uradis port forwarding. To se obicno radi na ruteru. Kad to uradis port ce biti "vidljiv" spolja pa ce drugi peerovi moci da se kace na tebe i samim tim omogucice veci protok. Ovo moze ali i ne mora biti ogranicenje.
P.S. ovo nije direktno povezano sa utorrentom.

Poslednja izmena:
Shta sad treba da zovem mog ISP-a da ga pitam koji su portovi ukljucheni ???

pa imam wireless karticu i kacim se na AP u mom selu a onda u beogradu na net izlazim preko routera..........

Ne bih znao sta dalje da ti kazem osim da procackas na netu za port forwarding za tvoj slucaj.

probaj na properties od svoje konkcije da ides na advanced pa skini kvacicu sa internet connection firewall i onda bi trebalo da bude ok!

@ kinGad o chemu ti prichash ??

btw resio sam problem: poslao sam mail provajderu i odgovorili su mi da torrenti rade od
00 do 07 h (bolje nekako nego nikako)

@ kinGad o chemu ti prichash ??

btw resio sam problem: poslao sam mail provajderu i odgovorili su mi da torrenti rade od
00 do 07 h (bolje nekako nego nikako)
ne mogu da verujem,ladno kad ogranicavaju i jos ne kriju ,nije ih sramota😡 :wall: :wall:

Ako gledas stvari iz drugog ugla, posteno je i sto kazu da ogranicavaju, pa da znas na cemu si i ako ti ne odgovara da trazis drugog provajdera.

@ Diabolique
provajder je TerraNet
@ M!ST!CX
da ogranichavaju ali to je na jedan nachin i dobro: dok nisu ogranichili uveche kad su se svi nakacili (od oko 18 - 23 h)da skidaju preko torrenta od surfa nije bilo nishta ( kad sam hteo da surfujem koristio sam dial-up i ishlo je bar tri puta brze od wireless-a 256k ) a ni od online igranja (sad kad su ogranichili torrente ping na COD2 na Nemackom serveru mi je oko 270 ms (i to je previsoko ali nekako moze da se igra))
@ Aca
da drugi provajder......... moje selo ima 7000 stanovnika a tek u augustu 2006 smo dobili "normalan" internet (dotad su svi koristili dial - up) Na ovom wirelessu na jednom AP-u je nakacheno sigurno oko 50 ljudi sto ja znam (sto je katastrofalno mnogo)
Drugi provajder je neki privatnik koji je pocheo sa radom u novembru 2006 i on ima iznajmljen link od telecoma (2 mbit) i ima 16 korisnika a max brzina koju nudi je 100kbps (svi P2P protokoli su zabranjeni) (kaze da se plashi da ga neuhvate zbog piraterije) 🙂
Treci provajder je Sat Trakt koji nudi "kablovski" internet Ima oko 300 korisnika ! ovo u navodnicima je zbog sledeceg: od korisnika do provajdera (ovog sto je u selu) sve ide kablom i sve je super, samo problem je da na internet izlazi preko Canopy-ja znaci bezicno link ide do B.Topole (oko 60 km od mog sela) i samo onda u topoli kablom izlazi na net
Znaci "kablovski" a ustvari bezichni ! ! ! ( kod njih nema ogranichenja P2P saobracaja )
meni se bash i nedaje 6000 din za prikljucak na kablovsku i internet ! ( kablovska mi netreba imam satelicku a internet mi bash i nesto nevredi posto svi u selu imaju istu IP adresu pa gaming sa drugovima na jednom istom serveru nemoze........
Sve se svede na to da su svi korisnici u selu "gladni" downloada (prva tri meseca kad sam dobio wireless nisam gasio kompjuter samo sam downloadovao (bukvalno nisam gasio kompjuter samo restart kad se zapuca ! )) a oni koji zele da se malo igraju preko neta (npr.ja) moraju da chekaju Telecom ADSL (ako ce i uopste biti u mom selu)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno