Šta je novo?

sta naplacuju?!

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
evo 'vako, da li neko zna kada Telenor pravi presek racuna?

Juce, do 13h sam poslao sve ukupno 3 sms-a i nista vise, ni poziv ni gprs. Znaci 3 sms-a nakon cega sam resetovao brojace na telefonu. Od 13h brojaci stoje na nuli, i jos uvek su.
Znam da nista nisam koristio od jucerasnjih 13casova sve do sada, a to vidim i po brojacu u telefonu. Medjutim, kada sam ustao (malopre he he) i bezveze ajde da proverim racun da li su resetovali zaduzenje vidim da imam 11.9 din. pa mi nije bas najasnije odakle mi?
Ako nisam koristio nista od juce u 13h na cega mi oslo tih bednih 12din? Nije to mnogo ali me interesuje gde i na cega?

Pomislio sam da je presek mozda bio juce, mada ni 3 sms poruke nisu 11.9din, ili ja mozda ne znam tacnu cenu poruka?
Dakle kada je presek racuna?

p.s. mozda nekome padne na pamet da su poruke poslate negde napolje no nisu, poslate su na 064 sve tri.

edit post paid koristim vise godina i nisam imao (osim jednom) nikakvih problema oko racuna, no ovo me malo sada zabrinulo, jer ne znam na sta sam potrosio, odnosno nisam ni koristio telefon a pare otisle! Videcu na specifikaciji ali tek na kraju meseca, dok vanredne necu da vadim i tu da me jos oderu (jednostavno smatram da to treba da bude free).

Poslednja izmena:
ne znam kako mislis da je neprecizno? razumeo bih da je neprecizno kada je zaokruzivanje u pitanju, ali 11.9 din.

WTF?!

Ma ne brinem se ja za to, mislim sitna je to lova, i platicu ja mnogo vise od toga, samo hocu da znam za cega...

I kada je presek racuna? Mozda je bio 30. pa da znam :-D :-D

lele

ne znam kako mislis da je neprecizno? razumeo bih da je neprecizno kada je zaokruzivanje u pitanju, ali 11.9 din.

WTF?!

Ma ne brinem se ja za to, mislim sitna je to lova, i platicu ja mnogo vise od toga, samo hocu da znam za cega...

I kada je presek racuna? Mozda je bio 30. pa da znam :-D :-D

lele

Desava se da bude ponekad 30. tako da moguce da je to u pitanju

Evo ti moj primer, juce nisam nikog zvao samo sam poslao 1 poruku, nisam nista proveravao. Danas nisam nikoga zvao niti poslao nijedan SMS. Trenutno stanje 1.7 din.

Na portalu Moj Telenor je prikazan iznos koji je potrosen zajedno sa besplatnim uslugama. Zadnjeg dana u mesecu u 00h vrse presek pa oduzimaju besplatne usluge koje se dobijaju ukoliko postoje uz tarifni paket. Uspostava veze se ne naplacuje u okviru besplatne kvote. najbolje da ih pitas putem emaila, odlaskom u KS ili pozivom CCu. Dok sam bio na postpaidu Telenora nikada mi nije prikazivao tacno stanje na portalu sem pocetkom meseca kada urade za predhodni mesec obracun.

meni je logicno da je presek zadnjeg dana u mesecu, ako jeste tako znaci da su dok sam spavao tarifirali nesto sto ja nisam trosio!
izgleda da cu morati to uciniti, slati im mail, zato svi: OPREZ!

jel imash bradu, brkove il slichno (:)
mora da je neki porez gadan to shto ti naplatishe.
shalu na stranu.
Ima 1oo1 tema na ovu tematiku i sve se svede na pljuvanje telenora ili mtsa.
Shodno tome da presechemo idi zali se ako ti je frka shto su te "odrali" za 11 dinara. Ako te mrzi da se cimash za te pare i to je u redu.
Zamisli jedan matorac-komshija ima uplatnicu overenu od poshte da je pre godinu dana platio 4500 dinara. Tuzili ga ti kojima je platio pre godinu dana da nije novac legao na vreme jer je poshta zadrzala pare 11 meseci pa posle uplatila. Iako ima uplatnicu overenu od strane poshte i sve je "legalno" sud je presudio da mora opet da plati cifru. Ovo je smeshno al veoma istinito.
Brate, 11 dinara nije strashno.

nije meni zbog toga, koliki mi je rn to je bizarno tih 12 din, no zelim da znam sta je to? Nista vise, pa nikome ni ja ne kradem ni 1 dinar...
eto, samo neka se obrati malo paznja,... a na drugom, isto mom post paid broju je sve regularno,...

Ukratko, presek jeste od prvog do poslednjeg dana u mesecu, samo kada konkretno, nisam uspeo da utvrdim pravilnost.

Gledajući nekoliko listinga za redom, vrlo se lako primeti da onda kada su ti prekinuli prethodni, nastavlja se ovaj novi. Sat vremena (ili 12 sati) gore/dole meni ne znače nešto mnogo ... ovaj sam platio malo manje, sledeći ću da platim malo više, ili obrnuto. Poenta je - šta sam potrošio, to sam platio ... danas ili za mesec dana, ne znači mi, stvarno.

Inače, tvoj problem je po svoj prilici vezan za to KADA je konkretno za TVOJ broj urađen presek računa, pa u skladu sa tim da li te je uhvatio i 31. popodne ili nije. Ne se sekiraj ... kad ti stigne sledeći listing, spoji ih u jedan i videćeš kontinuitet ...

da, forum je prepun konkretnih pitanja bez konkretnih odgovora, i onaj lik Krstic mi ide na k**** popivsi svu pamet sveta... :-D
Kod mene je presek napravljen znacajno ranije, jos 30. tokom dana, jer sam 31. svega poslao 3 sms-a, a 30. tel. nisam koristio posle 17h...
No, docekacu i taj kraj meseca i pregledacu listinge pa cemo videti.

Da li je nekom palo na pamet da je 11.9 / 1.7 = ceo broj?

:)

Jesi siguran da su ti poruke imale manje od 160 karaktera i da su bile non-utf8?

-poruke su bile kratke, jako kratke, ni pola poruke,...
-bile su bez kukicastih slova,...
-i nisu slate u inostranstvo, vec na 063 broj

ispadne 7 poruka, no ja sam 31. od ponoci do 13h pustio 3 sms-a, od 13h ni jednu, niti sam zvao nekoga niti koristio gprs.
Vec 30. sam trosio nesto vise, ali do nekih 17h otrilike. Jedino da su presek napravili znatno ranije, tj. 30.og i to u prepodnevnim satima.

Ostaje da cekam listing,...

Inace, na forum telenora ne idem samo zbog jednog-dvoje ljudi koji su gore spomenuti... bruka za Telenor.

Da, to je zaista cudno.

A da nisi mozda uvece 31.01 poslao cetiri poruke? Ili mozda tog popodneva?

nista cudno, devojka ima i 064 i 063 broj, prosto nije vazno na koju sam mrezu poslao, svejedno je.
I nije 3+3 sms-a, nego samo 3.

Ne zivciraj se, presek se vrsi 29tog na 30ti, ali nije svima oko ponoci, ne moze server sve odjednom. A nekoliko puta sam detaljno analizirao specifikaciju poziva, i razgovori su u sekund tacno izmereni, i izracunato je u paru tacno. Jedino nisam sve stavke sabrao da vidim da su ok sabrali,ali ne sumnjam da jesu. Jedino telekom (fiksna tel.) krade, to se svako uverio vise puta!

ne zivciram se, nadam se da je tako,... onda treba da znaju svi, presek nije zadnjeg dana u mesecu vec 29. na 30.

Znam Apache, i mene riba zbunjuje...

...............
Zamisli jedan matorac-komshija ima uplatnicu overenu od poshte da je pre godinu dana platio 4500 dinara. Tuzili ga ti kojima je platio pre godinu dana da nije novac legao na vreme jer je poshta zadrzala pare 11 meseci pa posle uplatila. Iako ima uplatnicu overenu od strane poshte i sve je "legalno" sud je presudio da mora opet da plati cifru. Ovo je smeshno al veoma istinito.
Brate, 11 dinara nije strashno.

Meni su pre par godina iskljucili 063 broj zbog toga. Mada moram da priznam da sam dobio i par poruka na koje se nisam obazirao jer sam znao da sam platio cim sam dobio racun.
I kad sam dobio poruku da ce mi za par sati broj biti iskljucen, odem u korisnicki i pokazem uplatnicu a oni pogledaju i kazu da tu uplatu nisu uopste dobili, a po datumu se videlo da je placeno pre vise od 20 dana i da su je morali dobiti.

Vratim se ja u tu postu gde sam platio, izderem se tamo na sve, trazio upravnika i kontrolora, i onda su pronasli uplatnicu i proknjizili uplatu. I rekao sam im da cu da ih tuzim zbog stete sto ne mogu da primam pozive i za cimanje i sl. ali naravno da nisam imao zivaca da se zezam sa njima. A i ukljucili su mi telefon za par sati posle iskljucenja, naravno uz naplatu onih par desetina din. sto uzimaju kao taksu za ponovno ukljucenje...

Sve u svemu, naravoucenije je da se moraju cuvati sve uplatnice!

A u slucaju onog primera gore, sud je pravilno presudio, a na komsiji je da tuzi postu, obzirom da ima sve dokaze o uplati i da od njih uzme pare za sudske troskove, stres i nematerijalne troskove!

Zato je elektronsko plaćanje savršena stvar - ne čuvaš nikakve papire.
Još nisam čuo da se ijedna banka "igra" sa elektronskim nalozima svojih klijenata.
Ako ikada i dobiješ opomenu, proslediš banci, i dalje je to njihova briga.

Koliko puta se desilo da službenica u pošti omaši poziv na broj, EDB broj, i sl?

Nazad
Vrh Dno