Šta je novo?

Sta nam donose nove plazme i LCD televizori u 2010?

micicss

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Negde sam procitao da Panasonic u januaru prikazuje nove plazme za 2010.Kakva je situacija kod Samsunga?Mene licno vise zanimaj plazma paneli.

I mene ovo zanima. Konkretno zanima me da li se isplati uzimati LCD LED tehnologiju ili ce se pojaviti nesto bolje po slicnim cenama...

I mene ovo zanima. Konkretno zanima me da li se isplati uzimati LCD LED tehnologiju ili ce se pojaviti nesto bolje po slicnim cenama...

Vec davno se pojavilo nesto bolje od tog LED-a u vidu NeoPDP plazme.Pocev od panasonikove G10 plazme,samsungovog B650 modela pa sve do LG PS8000.Svi ovi televizori su po kvalitetu slike i ceni bolji izbor od LED-a.:wave:

Vec davno se pojavilo nesto bolje od tog LED-a u vidu NeoPDP plazme.Pocev od panasonikove G10 plazme,samsungovog B650 modela pa sve do LG PS8000.Svi ovi televizori su po kvalitetu slike i ceni bolji izbor od LED-a.:wave:

Trebao sam odma da stavim da me plazma ne interesuje.
Imamo topic za LCD vs Plasma pa da ne pocinjemo ovde diskusiju bez potrebe.
Jednostavno "burn in" mi je jos uvek sumnjiv i da ne nabrajam dalje. Uglavnom nisam zainteresovan za pomenutu tehnologiju iako joj skidam kapu za neke stvari.

Poslednja izmena:
Kazu da ce LaserTV i OLED tek 2016. biti mainstream.

Nemam pojma ja sam cuo da LaserTv ulazi u domove vec od 2010.

Sto se tice samsung plasmi i lcd procitao sam da ce biti otkriveni novi modeli 7. januara na CES u Las Vegasu.

ulazi 2010. u domove osoba koje gledamo u MTV Cribs npr. kao i kod nekih šeika. može i oled da se kupi sad po paprenoj ceni

realno je da će biti mainstream 2016, samo ne kontam, oni sve te tehnologije predstavljaju kao znatno jeftinije nego lcd i plazme, što je i normalno. što manje potrošiti na proizvodnju a što više naplatiti proizvod. zašto toliko čekati da postane mainstream ako je u startu jeftinije za proizvesti kako tvrde (a znam da lažu :D )

ulazi 2010. u domove osoba koje gledamo u MTV Cribs npr. kao i kod nekih šeika. može i oled da se kupi sad po paprenoj ceni

realno je da će biti mainstream 2016, samo ne kontam, oni sve te tehnologije predstavljaju kao znatno jeftinije nego lcd i plazme, što je i normalno. što manje potrošiti na proizvodnju a što više naplatiti proizvod. zašto toliko čekati da postane mainstream ako je u startu jeftinije za proizvesti kako tvrde (a znam da lažu :D )

odgovor je veoma jednostavan, prodajom "starijih" modela naplacuju izradu novih tehnologija... zasto prekinuti prodaju starijih modela, kada su oni "trazena" roba...

koliko godina je bilo, a jos ce i biti CRT tehnologije na policama a imamo i lcd, lcd led, i plazmu i oled i laser... jednostavno dok god ima potraznje trebaju se prazniti zalihe, a ako je traznja tolika i proizvodnja starije tehnologije se isplati...

koliko god koza skinuti sa jedne tehnologije, to je bolje... a nama kupcima (ovcama) se namece "svaka" stepenica, ne da predjes sa CRT na laser, nego da isprobas sve sto ide izmedju, da im eto ostavis malo para :)

turbo

Za Panasonic znam da je izbacio G12 plazma panele marta ove godine,pa kontam da ce i modeli za 2010 na prolece.Zna li neko za kad je Samsung najavio novu seriju?

Pre aprila ih nece biti u ponudi u svetu a kod nas oko septembra, oktobra = kad su plazme u pitanju.

Ove godine ce akcenat biti na 3D. Strpite se. CES pocinje za nedelju dana, i tada ce se znati sta je to sto ce se pojaviti u radnjama u 2010. godini.

donece nam dublje rupe u novcaniku i vece kreditne rate :D

uf meni taman u novembru 2010 leže neka lepa kamata od štednje, 3D here we go :)
valjda će se do tada pojaviti i televizori i avatar 3D na plavom zraku :)

stvar je jednostavna, postoji nesto sto se zove volume production, to je kad se nesto zavrti u tolikom obimu da se isplati davati ga i po znacajno nizoj ceni. tipicno posmatrajte trziste recimo DVD pisaca, prvi uredjaji su bili papreno skupi, da bi na kraju sisli u mainstream. ali fora je sto se ovi sada stancuju u tolikom broju da apsolutno svaki prodati PC ima jedan, a onda je 1% entuzijasta kupovalo za svoj PC. zarade su sada mnogo vece nego ranije iako su po primerku manje.

tako je i sa LCD, laser i ostalim. uvek ce biti onih koji vrse proboj i pratioca koji ulaze i menjaju pravila igre snizavaju cenu i omasovljavaju proizvod.

Ju ju :) Ove 3D cvidze bi furao kao modni detalj, odlicne su :D

CES_2010_-_Image_-_3D_Eyewear_3_270x217.jpg

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_-6p0BFlUVs&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_-6p0BFlUVs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

edit: tema sa dosta korisnih informacija o novom "3D trendu"...
http://www.avforums.com/forums/plasma-televisions/1141758-3d-ready-plasmas.html

Poslednja izmena:
Kakva glupost ovo sa naocarima majko mila:wall::wall::wall:
To ne da ne bih kupio nego nema sanse.

Kakva je stvar sa 3D sadrzajem koji nije vezan za posedovanje PC-a? Mislim na TV, satelitsku i 3D filmove na BluRayu?
Da li kupovinom 3D TV-a treba razmisljati u pravcu da zameni PC monitor jer masa 3D igara vec provereno radi, a za filmove znam ih tek desetak kupovina 3D TV-a samo radi filmova mi u 2010 nije jos opravdana. Samo naglas razmisljam :)

3D glupost samo otimanje para, cim nas izmuzu skontat ce nesto novo i tako u nedogled, a mi ovce trcima i bacamo lovu.

samsung_3d_no_glasses_1.jpg

samsung_3d_lcd_no_glasses_2.jpg

samsung_3d_without_glasses.jpg

jbš cvidže, ja nosim ove regularne. kako bih izgledao sa još jednim preko njih :)

Evo i Panasonic modela za 2010...
Panasonic TC-PG25/TC-PG20 features:

• Infinite Black panel
  • THX certified
  • VieraCast interactive suite adds Netflix, Pandora, Twitter, and Fox Sports to previous content
  • Skype video calling
  • Optional Wi-Fi connection
Panasonic TC-PG25 series models:

Panasonic Viera TC-P54G25: 54-inch, available spring 2010, price TBD
Panasonic Viera TC-P50G25: 50-inch, available spring 2010, price TBD
Panasonic Viera TC-P46G25: 46-inch, available spring 2010, price TBD
Panasonic Viera TC-P42G25: 42-inch, available spring 2010, price TBD

Panasonic TC-PG20 series models:

Panasonic Viera TC-P54G20: 54-inch, available spring 2010, price TBD
Panasonic Viera TC-P50G20: 50-inch, available spring 2010, price TBD
http://ces.cnet.com/8301-31045_1-10427428-269.html

Znaci najmanji 3D im je 50 inca koliko ovde vidim.

Panasonic TC-PVT25 features:

* 3D compatible
* Includes one pair of 3D glasses
* Infinite Black Pro
* ISFccc mode
* THX certified
* VieraCast interactive suite adds Netflix, Pandora, Twitter, and Fox Sports to previous content
* Skype video calling
* Optional Wi-Fi connection

Panasonic TC-PVT25 series models:

* Panasonic Viera TC-P65VT25: 65-inch, available spring 2010, price TBD
* Panasonic Viera TC-P58VT25: 58-inch, available spring 2010, price TBD
* Panasonic Viera TC-P54VT25: 54-inch, available spring 2010, price TBD
* Panasonic Viera TC-P50VT25: 50-inch, available spring 2010, price TBD

^ Po svemu sudeci, 3D nema smisla na manje od 50", bez obzira sto ima i manjih (42") 3D Ready televizora.

Samo na cnet sajtu pise da panasonic g20 ima 48Hz a v serija 96Hz isto kao i proslogodisnji modeli g10 isto 48hz a v10 96hz... zar nije i g10 imao 96hz?

Znaci najmanji 3D im je 50 inca koliko ovde vidim.

Za ameriku verovatno, ali ne sudi po tome sta ce biti ponudjeno u EU.
U Evropi neces naci 54G10 dok ga tamo ima, kao sto ameri mogu da kupe 65V10 dok je u EU maksimum 58".

Verujem da ce isto biti i sa 3D, ponudice 42 ili 46" VT u Evropi.

Samo ce VT25 imati 3d, dok g20 i g25 nece imati tu opciju. Ostavili su 3d za high end modele.

Nazad
Vrh Dno