Šta je novo?

Sta mislite o ovome???

Jedi_knight

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
609
Zelio bih u skorije vrijeme (citaj: do Nove) da kupim komp pa se razmislajam o ovome:
MoBo: Abit AN-7
Cpu: Amd Barton 2800+ +(cooler: TT TR2-M4)
VGA: Nvidia FX5900XT
HDD:2x80 mada se premisljam izmedju WD ili Maxtora
RAM: 512MB DDRRAM TwinMos DualPack PC400 Dual Channel Kit 2x 256 MB
DVD RW:NEC ND-2500 4xDVD+/-RW 8xDVD+/-R
Combo drive: Sony
Fax Modem: USR 56K* V.92 Internal Faxmodem PCI
Case: Chieftec DX-01B-D-U 420W
FDD: bilo koji
Tv tuner: Leadtek PC TV/FM Expert Winfast2000XP
keyboard: Logitech® Internet Navigator™ Keyboard Special Edition
mouse: Logitech® MX™500
speakers: Altec Lansing 2.1 ATP3
UPS:Apc BackUps 500va (Apc BK500EI)

E sada za koji HDD da se odlucim i da li da ih povezujem u raid i koji i da li je mozda bolje da malo sacekam pa da idem na 64bita CPU??
Bi li mogao na ovu konfiguraciju da ide windows 98 jer bas ne preferiram XP??

Ako imate jos kakvih predloga slobodno predocite!!!

NIje Necov rezac vec sam se odlucio za Pioneera 121 a sto se ovoga ostalog tice mogao bi po koji link i po koji predlog za konfiguraciju posebno za maticnu i graficku!!!!!!!!!!

Kad ce da zazivi atx-2 format ,pci-express, ddr-2??? Vrijedi li to cekati mada mislim da bi valjalo uzeti komp sledece konfiguracije, ali ispravite me ako grijesim:::
Cpu + MoBo: Amd 64bit + nforce 3
RaM: Corsair Value Select 2 x 512
VGA: MSI Nvidia 6800
HDD: WD 120 GB S-Ata na dvije particije....

Eto to je neki kostur pa ako ste jos voljni predlozite po nesto vezano za ovo!!!???

Ne bih zurio na A64, tehnologija je josh (uvek) na pocetku svog razvijanja, pa tek treba da se usavrshi DDR2(kad se pojavio DDR, nisu bile velike razlike izmedju njega i SDRam-a, a sada je razlika vishe nego ochigledna), PCI-Express, josh malo i stize i SATA-2 itd., itd....
Ne treba sada uzimati A64 jer mozda ce 2 nedelje nakon shto ti to kupish izadje nesto mnogo bolje, i josh nije mnogo skupo, pa ja mislim da treba pricekati josh malo.
I nisi pomislio shta cesh sa monitorom? Sad stvarno ne znam shta da ti preporucim od monitora, mislim da ti je ovo gore bilo dovoljno :)

U bre Jedi kako se dvoumish naci ce se u prodaji amd128 :d
Kupuj tu mashinu extra je nema shta da razmishljash.

@Jedi
Ne vredi toliko da razmishljash... poenta je da ce uvek dolaziti nove tehnologije koje cesh moci da cekash i tako u krug, a prvobitni comp koji si hteo da kupish je OK i bice to josh dooosta dooosta vremena. Znachi, moj predlog je da sada kupish comp, da ne chekash.

Ako bas ne volis XP, stavi win2000 sa SP4 (obavezno) i nema da brines
:guitar:

Vrh Dno