Šta je novo?

Sta mislite o ovoj ploci GIGABYTE GA-7N400 PRO 2?

M3

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
690
Interesuje me sta vi mislite o ovoj ploci,kakve su njene karaktristike?
p.s. ovo nije za mene nego se jedan moj drug interesuje za nju pa da vidim valja li cemu? :cigar:

M3 je napisao(la):
Interesuje me sta vi mislite o ovoj ploci,kakve su njene karaktristike?
p.s. ovo nije za mene nego se jedan moj drug interesuje za nju pa da vidim valja li cemu? :cigar:

Odlicna ploca.

Slabije se oc. nego Abit ili Epox (nije za zanemarivanje) ali pati od manje decijih bolesti nego gore navedene.

Da li je bolja od Asusa a7n8x deluxe ?

M3 je napisao(la):
Da li je bolja od Asusa a7n8x deluxe ?

Od Assus + AMD kombinacije da bezis ko djavo od krsta :D

Te A7N8X sve varijante su ti ko loto: Jedna od pedeset je stvarno super ploca.

Stojcha je napisao(la):
Od Assus + AMD kombinacije da bezis ko djavo od krsta :D

Te A7N8X sve varijante su ti ko loto: Jedna od pedeset je stvarno super ploca.
:D
Znas li ti be Stojca sta pricas. Covekje lepo pitao sta mislimo o Gigabayt ploci. Izgleda da nisi plocu ni video, a kamoli probao. Evo ja upravo vadim jednu, i odmah magu da kazem da je ploca krs. Zasto?
Samo diletant moze da nakaci onaj kondenzator na mesto gde bi trebalo da dodje heat sink i koliko god da pazis, tesko je ne slomiti ga. Ja uspio postaviti neki mali sinkic i nisam ga slomio. Drugo, ako nesto pogresis u BIOSU (overclock) moras da vadis bateriju, nema dzampera. Trece, BIOS je stvarno siromasan, a overclocking ne postoji. Dizanje voltaze procesora 5,7.5 i 10%, a memorije 0.1 i 0.2 V . Da ne pominjem da je mjenjanje mnozioca sa onim prekidacicima, te i za FSB. Najvise sto sam uspio postici bilo je 218 MHz, i to nestabilno. Nakon tri dana ploca je zakucala. A sto se tice Asusa, Stojcha be, kapu dole. Moj savet je dodaj 10$ i uzmi Asusa, ubodi Bartona 2500+ podigni sve na 200 MHz i vozi bez brige. Mislim na A7V deluxe. :banana:

Ja licno imam Asus A7n8x-x i odlicno mi radi ako neces da je o/c posto ploca jednostavno nije za o/c...U kombinaciji mi radi sa AMD-om 2400+ i sve radi kao podmazano :)
Uskoro cu da je mijenjam kako plocu tako i procesor...
Moram reci drugu da ne uzima ovaj GIGABYTE GA-7N400 PRO 2,ne zato sto si mi ti rekao vec sam cuo od vise ljudi i svi su mi rekli da ploca ne vrijedi te pare...
A sto se tice Asusa cijene su im pre nabudzne za pare koje ces dati za DeLuxe mozes kupiti Epox-a i da ti ostane jos para...
p.s. Milo mi je da mi je neko potvrdio da ploca ne valja nista--mislim za o/c !!!
Poz... i hvala vam na odgovorima ... :wave:

Poslednja izmena:
Плоча није за оверклок, али мислим да је боља од АN8X .
Видео сам десетак конфигурација и све су биле изузетно стабилне и брзе, док је пола ASUS-a која сам видео у задњих годину дана правило разне проблеме.

ПС
Додуше, једно јплочи сам и ја направио озбиљнији проблем пре десетак дана :) :)

Athlon je napisao(la):
:D
Znas li ti be Stojca sta pricas. Covekje lepo pitao sta mislimo o Gigabayt ploci. Izgleda da nisi plocu ni video, a kamoli probao. Evo ja upravo vadim jednu, i odmah magu da kazem da je ploca krs. Zasto?
Samo diletant moze da nakaci onaj kondenzator na mesto gde bi trebalo da dodje heat sink i koliko god da pazis, tesko je ne slomiti ga. Ja uspio postaviti neki mali sinkic i nisam ga slomio. Drugo, ako nesto pogresis u BIOSU (overclock) moras da vadis bateriju, nema dzampera. Trece, BIOS je stvarno siromasan, a overclocking ne postoji. Dizanje voltaze procesora 5,7.5 i 10%, a memorije 0.1 i 0.2 V . Da ne pominjem da je mjenjanje mnozioca sa onim prekidacicima, te i za FSB. Najvise sto sam uspio postici bilo je 218 MHz, i to nestabilno. Nakon tri dana ploca je zakucala. A sto se tice Asusa, Stojcha be, kapu dole. Moj savet je dodaj 10$ i uzmi Asusa, ubodi Bartona 2500+ podigni sve na 200 MHz i vozi bez brige. Mislim na A7V deluxe. :banana:

E, decko, decko....

Napatio sam se sa AMD/ASUS kombinacijom u zadnje dve godine toliko da sam u 2004 definitivno prestao da prodajem ASUS ploce za AMD. Bas bukvalno prestao, ako neko hoce da kupi ASUS-a izvolte, dovidjenja, ne kod mene :D

A tek nForce u ASUS izvedbi :d :d .
Pogledaj malo po stranim forumima odnos problema sa plocama, ASUS ima koliko svi ostali proizvodjaci zajedno.
Licno sam se zaleteo za A7N8X DeLuxe cim se pojavila. Za godinu dana sam izmenjao 6 revizija ploce i na kraju uzeo ABIT-a.

ASUS sa Intelom: uvek, AMD jok bato :trust:

P.S. Kondenzator jeste lose namesten na Gigabyte ploci, ali se vecina kulera montira bez dodirivanja kondenzatora. A sto se vadjenja baterije tice hoces da kazes da ASUS ne slogira kad mu je memorija lose podesena :d

Poslednja izmena:
imam pomenutu plocu par meseci

postoje i bolje naravno :D ali sa ja skroz zadovoljan, stabilno radi...
Nedavno sam uzeo Barton 2500+, podigao napon za +5%, FSB 200 i Procesor radi kao 3200+ bez ikakvih problema, stabilno. Sat vremena su mi radili neki programi sa kojim je zauzece procesora bilo veliko, max temp. je bila 56 stepeni. Nijednom se u daljem radu procesor nije zablokirao.

nije losa

Toga gigabyte sam imao i on je ok....pogotovo za ljude koji hoce stabilnu masinu a nisu overklokeri....za overklokere nije !!!!!!!!!!!! zasto ??? ....jednostavno bios je siromasan i sto je najbitnije ne dozvoljava da se napon dize u realnim vrednostima nego samo procentualno u odnosu na defoltni napon instaliranoga procesora ....ili srpski receno....+5% +7.5% +10%....Inace na ploci ima sve sto ti ikada moze zatrebati od firewire-a do RAID-a za PATA i ima takodje i 2SATA integrisana .....i sto je najbolje od svega ima gigabitnu mrezu !!!!!!!!!!!!!....ploca na svome mestu i radi pruza mnogo za one pare koliko kosta ! :smash:.........ALIENNS ...ti nemoj ovo citati !!!!! :wave:

Vrh Dno