Šta je novo?

Sta mislite o ovoj konfiguraciji ?

Uplink

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
309
Sta mislite o vome ?

**Epox 8RDA3I pro nf2**Barton 2500+**2x Kingston KVR 512Ddr 400**
**Asus 6600GT/256 DDR**Maxtor SATA 160G**Asus Silent napaj.**
**LG dvd-rw Multi Write**
:wave: ,)

Poslednja izmena:
Pa ja mislim da 6600GT sa 128MB je brza, ostalo ti je ok.

Inace kako se snalazi ovaj 5700 iz potpisa sa novijim igrama?

i ja mislim da bi mogao umesto te asus 6600gt mogao gigabyte ili galaxy 6600gt/128mb, 256mb na graf. je jos uvek bespotrebno bacanje para, i ne svidja mi se malo taj LG dvd-rw, ja sam sa LG uvek imao losa iskustva, pa zato sad guram pioneer dvd-rw, preporuka je ili pioneer ili nec sto se dvd rezaca tice. pozdrav

let4mi je napisao(la):
i ja mislim da bi mogao umesto te asus 6600gt mogao gigabyte ili galaxy 6600gt/128mb, 256mb na graf. je jos uvek bespotrebno bacanje para, i ne svidja mi se malo taj LG dvd-rw, ja sam sa LG uvek imao losa iskustva, pa zato sad guram pioneer dvd-rw, preporuka je ili pioneer ili nec sto se dvd rezaca tice. pozdrav

...A sto se tice LG-a on perfektno radi sa nasim ocajnim cd-ovima,piooner losije radi obicne cd-ove.A plus je dual layer..
:wave:
Pozz

Upliink, nije li bolje da prodas ove komponent i prebacis se na Athlon 64. Mislim bolje da uradis to nego da kupujes novu nf2 plocu.

Toni je napisao(la):
Upliink, nije li bolje da prodas ove komponent i prebacis se na Athlon 64. Mislim bolje da uradis to nego da kupujes novu nf2 plocu.
Toni, 64 ce da zazivi tek za jedno 6 meseci,do tada cu ja da ga uzmem.Sta bih ja radio sa 64??Ima ga moj buraz i nisam previse odusevljen jer jos uvek nema windowsa koji valja,XP 64 je katastrofa..
Pozzz :wave:

Uplink, nisi ti to dobro razumeo uopšte. 64bitne mašine ćeraju jako dobro 32-bitni Windows XP, mnogo bolje nego najbolje 32-bitne. Ne možeš goru kupovinu sad da napraviš nego da uzmeš NF2. Trenutno imaš 2 (pametne) varijante: NF4 S754 i Sempron 64-bit i NF4 S939 i Athlon64. Sve ostalo je debeli promašaj.

Sve ti se svodi na izbor što kvalitetnije ploče za bilo koju od navedenih platformi (sa tim što trenutno dajem prednost S754, pošto možeš da uštediš za opasnu PCIe grafičku kartu i sveukupno ćeš imati mnogo bolji računar). Posebno ako si vičan overklokovanju, ima da pevaš. ;)

Ma znam da je windows 64 katastrofa, ja sam mislio na performanse Athlona 64, brzi je nego bilo koji Barton, a i dobro se klokuje. Plus imaces mnogo veci izbor grafickih kartica na PCIe, a i novo je novo :)

nidza je napisao(la):
Uplink, nisi ti to dobro razumeo uopšte. 64bitne mašine ćeraju jako dobro 32-bitni Windows XP, mnogo bolje nego najbolje 32-bitne. Ne možeš goru kupovinu sad da napraviš nego da uzmeš NF2. Trenutno imaš 2 (pametne) varijante: NF4 S754 i Sempron 64-bit i NF4 S939 i Athlon64. Sve ostalo je debeli promašaj.

Sve ti se svodi na izbor što kvalitetnije ploče za bilo koju od navedenih platformi (sa tim što trenutno dajem prednost S754, pošto možeš da uštediš za opasnu PCIe grafičku kartu i sveukupno ćeš imati mnogo bolji računar). Posebno ako si vičan overklokovanju, ima da pevaš. ;)
Pa Sempron je najgori moguci CPU moj Barton moze bolje da "cera" 32bit windows od tog semprona koji ima duplo manje L2 kesa od bartona i radi na na manjem ili istom taktu (u zavisnosti od modela)!
uzecu ja malo kasnije dobar 64bit CPU na 939s.U mom potpisu se vidi sta imam + sto imam jos 300e,pa sad sta je bolje nadograditi??

Uplink ako imas kes 300e, onda je DEFINITIVNO bolje useti odmah Athlon 64. Da nepricam da ako prodas sadasnju konfiguraciju mozes da uzmes i jacu grafiku.

Uplink je napisao(la):
Pa Sempron je najgori moguci CPU moj Barton moze bolje da "cera" 32bit windows od tog semprona koji ima duplo manje L2 kesa od bartona i radi na na manjem ili istom taktu (u zavisnosti od modela)!
uzecu ja malo kasnije dobar 64bit CPU na 939s.U mom potpisu se vidi sta imam + sto imam jos 300e,pa sad sta je bolje nadograditi??

Sempron 64 je bolji od bilo kog Athlon XP procesora pa i onog koji ima Baron jezgro. Da nebih sada ponavljao citiram drfedju koji je svojevremeno to lepo objasnio. Prema tom S64 je bolji od Athlon XP_a sa Barton jezgrom. Bolje se klokuje, uradjen je u 90nm procesu, ima SSE2, SSE3 i x64 instrukcije.

drfedja je napisao(la):
Kes memorija opet nije na strani Bartona nego na strani AMD K8 Semprona. Iako ima manje L2 kesa, Sempron ima:
1. Nizu latenciju L2 kesa
2. Veci bandwidth L2 kesa (128-bitni BUS, umesto 64-bitnog kod Bartona)
3. Vece TLB-ove u L1 kesu (Translate Look Aside Buffer) koji se koriste u kes arhitekturi da bi se adrese iz virtualne memorijskog prostora prenele u fizicki memorijski prostor. Ako odredjena memorijska adresa nije prisutna u kesu (nije kesirana) TLB sluzi da brzo pronadje odredjenu memorijsku lokaciju u fizickoj i virtualnoj memoriji. Translacija memorijskih adresa se moze paralelno obavljati iz virtualne u fizicku memoriju i iz fizicke u kes. Sto su manji TLB-ovi, to je kes arhitektura manje efikasna.

Evo i GoranM je napravio skalu pe eto i nje:

GoranM je napisao(la):
Po brzini i "kvalitetu" bilo bi otprilike ovako:
1. Athlon64 S939
2. Athlon64 S754
3. Sempron64 S754
4. Barton SocketA
5. AthlonXP SocketA
6. Sempron SocketA

Dobar je i Barton i Sempron64 samo ako rade kako treba i ne koče u radu! Taj Barton može da se super overklokuje i solidno je hladan, barem sam ja imao jedan takav, a i ovaj Sempron 64 koga sada imam je odličan!

let4mi je napisao(la):

definitivno treba izbegavati bilo sta sto je potpisao Asus (jesam malo stroziji ali...). sto se tice LG-a, lepo je imati njihovu mikrotalasnu ali DVD rezac... :-devil-:

epox+barton --> moja omiljena socketA kombinacija :type:

Nazad
Vrh Dno