Šta je novo?

Sta mislite o ovoj konfiguraciji??

Megahertz

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2005
Poena
304
Kupio sam racunar pa bih zeleo da znam sta drugi misle o ovome: :banana:
AMD Athlon 64 3200+ BOX 512kb L2 Cache socket754 (Newcastle core)
MSI K8N Neo nForce 3 250Gbit Platinum Edition
MSI NX6800GT 256mb GDDR3 AGP8X
2*512mb DDR400 Corsair Value Select LifeTimeWarranty
WD Raptor 740GD 10 000rpm 8mb cache
SWEEX intel HARD 56k
DVD-PW Pioneer 108D Dual layer black
CD-RW Sony CRX-230 black
AEROGATE 2
Flopy NEC
KME CX-6059 silver-black
Samsung 795DF silver-black
UPS Mustek 600VA
5.1 surround Kinyo HT-610
A4 Tech NB-50 wireless optical mouse
SWEEX office keyboar black

A kakvo ti je to pitanje? Da hoces da kupis racunar pa da ljudi kazu sta ti ne valja. sta valja, sta da promenis. Ovako nema svrhe, ali nema veze.
Zasto si uzeo socket754? Zasto nisi uzeo 939, Venice jezgro i PCI-E grafiku. I cemu ce ti DVD-RW i CD-RW?
Ja ipak samo mislim da si ti hteo da se pohvalis kako si pukao 1000+eura za ovo, i obrisao ovaj tred, ali neka drugi kazu svoje misljenje.

Jos uvek nije kasno za promene!!!!

tarzan1321 je napisao(la):
A kakvo ti je to pitanje? Da hoces da kupis racunar pa da ljudi kazu sta ti ne valja. sta valja, sta da promenis. Ovako nema svrhe, ali nema veze.
Zasto si uzeo socket754? Zasto nisi uzeo 939, Venice jezgro i PCI-E grafiku. I cemu ce ti DVD-RW i CD-RW?
Ja ipak samo mislim da si ti hteo da se pohvalis kako si pukao 1000+eura za ovo, i obrisao ovaj tred, ali neka drugi kazu svoje misljenje.

Jos uvek nije kasno za promene!!!! Mislim da je ovo BEST-BUY ali ipak da cujem profesionalce!

Megahertz je napisao(la):
Kupio sam racunar pa bih zeleo da znam sta drugi misle o ovome: :banana:
AMD Athlon 64 3200+ BOX 512kb L2 Cache socket754 (Newcastle core)
MSI K8N Neo nForce 3 250Gbit Platinum Edition
MSI NX6800GT 256mb GDDR3 AGP8X
2*512mb DDR400 Corsair Value Select LifeTimeWarranty
WD Raptor 740GD 10 000rpm 8mb cache
SWEEX intel HARD 56k
DVD-PW Pioneer 108D Dual layer black
CD-RW Sony CRX-230 black
AEROGATE 2
Flopy NEC
KME CX-6059 silver-black
Samsung 795DF silver-black
UPS Mustek 600VA
5.1 surround Kinyo HT-610
A4 Tech NB-50 wireless optical mouse
SWEEX office keyboar black

od svega ovoga mislim da si memoriju jedino odabrao da valja , a sve ostalo si fulao

Jos uvek nije kasno za promene!!!! Mislim da je ovo BEST-BUY ali ipak da cujem profesionalce!
Daleko od toga da je Best-Buy. Ali ako nije kasno za promene, onda menjaj:
MB i CPU (obavezno na socket 939 i PCI-E).
Grafika je ok ali u PCI-E verziji i ne MSI vec Leadtek.
Memorija je sasvim ok.
Zasto ce ti ovaj Raptor. Ako imas puno para za razbacivanje ili ce ti racunar sluziti za nesto mnogo ozbiljnije od igara onda ga uzmi. Ako ne onda uzmi neki S-ATA 160Gb 16Mb.
Ne treba ti CD-RW vec uzmi neki DVD-ROM. DVD-RW ce mnogo bolje odraditi posao rezanja od CD-RW. A DVD-ROM uzmi da ne bi mucio rezac.
Sto ce ti Aerogate 2?
Kuciste ti nije nekog kvaliteta. A narocito napajanje u njemu. Preporuka za napajanje LC Power (best-buy)
Monitor je drugi najjeftiniji tako da nije best-buy. Za te pare koje dajes bolje pazi na oci i uzmi TFT.
UPS pod obavezno jer ovoliko vredne komponente moras zastiti.
Zvucnici ne znam kakvi su tako da :D
Ostalo nije ni bitno.

Ja bih samo dodao: Logitech tastatura i mis i Creative/Altec Lansing/Logitech ozvucenje (ni slucajno Kinyo i kompanija) ...

Odgovor

Joshefin je napisao(la):
Ja bih samo dodao: Logitech tastatura i mis i Creative/Altec Lansing/Logitech ozvucenje (ni slucajno Kinyo i kompanija) ...

Joshefin prosurfuj malo po netu i podrazi Kinyo HT-610 i videces sta ti pricam.
Zvucnjaci imaju sirok raspon. Od 15Hz pa do 20KHz a i jaki su, kvalitetni, lepi,..... Razmisljao sam i ja o MX seriji miseva ali idi pa vidi na netu slike i karakteristike misa A4 Tech NB-50 pa onda komentarisi :banana: ... Tastatura mi je OK. :type:

Tarzane a sto se tebe tiche, hvala na ovako opsirnom objasnjenju.
Kada bude bilo vreme da se menja ova NX6800GT i AMD64 3200+ tada nece biti problem da se uzme ploca sa PCI-E i s939 jer ce cene da im budu daleko pristupacnije,.... :banana: :banana: :guitar:

Poslednja izmena:
Druze, nece ti na ovakav thread nikad ni jedan "profesionalac" odgovoriti. Thread je cista glupost a tvoj odgovor Joshefinu to i potvrdjuje (svaki ciga svoga konja hvali).

Stice se utisak da si kupio komp da bi se hvalio - ali druze, ovo nije mesto za to.

Podrzavam tarzanov predlog: brisite ovu glupost. Ili moj post ako se ne slazete. Ili oba.

Vidi ajd sad dok me ne mrzi.
Taj MSI sa S754 kosta oko 100EUR? Za cak par evra manje imas odlicnu Gigabyte plocu K8NF-9 S939 sa istim karakteristikama i NF4-4X, tj. plocu sa soketom koja ce sutra primiti i neko AMDovo dual core cudo. Umesto A64 3200+ S754, A64 3000+ sa 128bitnim mem.kontrolerom za iste pare (a mozda i 3200+ Winchester). Naravno PCI-E grafiku i to 6600GT ili 6800, a za ostatak kupis normalno kuciste (npr. neki Chieftec sa 410W). Raptor od 74gb u ovoj prici ne bih komentarisao. Sto se tice periferija, slike ne mogu da ti opisu tvog A4Tech misha za nekih 6 meseci kad se rasklimata i razdrka, a kamo srece tastatura da ti potraje toliko. E zato Logitech.
A da si uzeo neki obican SATA disk, ostalo bi para i za normalan UPS, APC 500 ili makar 350VA... Zao mi je sto ovo nije odgovor koji si ocekivao, ali pitao si, zar ne?

Joshefin prosurfuj malo po netu i podrazi Kinyo HT-610 i videces sta ti pricam.
Zvucnjaci imaju sirok raspon. Od 15Hz pa do 20KHz a i jaki su, kvalitetni, lepi,.....

Mislim, sta reci ... Kao prvo, iznosis netacne podatke - lepo pise na sajtu "Frequency Response: 135 Hz~20 kHz". A kao drugo, ja znam sta pricam - za 140e si mogao da kupis zvucnike koji daju bar duplo kvalitetniji zvuk ...

Joshefin To je frekvencija satelita!!!! 135Hz-20KHz a Frekvencija Subwoofera je 15Hz ili 20Hz POGLEDAJ Bolje

Promenicu ime thearda .da li sam kupio shit ili sta?
NAPOMENA:Kupio sam ga u decembru.

kako da ga overklokujem... nisam prebacio 2550MHz

Kazite mi podesavanja za napon. CPU FSB
HTT
mem clck i ostalo
mrzi me da isprobavam dalje sam!
Ajde plz.... Ako se dobro klokuje mozda uzmem vodeno hladjenje.....

Video sam kako je jedan overklokovao AMD64 2800+ socket 754 (Newcastle) na 2720MHz!!!!!!!!!!!!

KOJE VODENO HLADJENJE MI PREPORUCUJETE.
Dvoumim se izmedju Cooler Master Aqagate i TermalTake Aqarius 3.......

JOJ sta ce ti vodeno hladjenje za tu konfiguraciju
Uzeo si Corsair VS memoriju i KME napajanje i hoces toliko da ga klokujes da ti treba vodeno hladjenje. Jednostavno zaboravi

Nazad
Vrh Dno