Šta je novo?

Sta mislite o ovoj konfiguraciji?

smark

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
319
Doslo vreme da se stari comp zameni novim. S obzirom da nisam neki poznavalac hardvera bilo bi lepo kada bi neko od vas mogao da mi kaze kakava je ova konfiguracija i sta bi mozda valjalo promeniti.
Evo o cemu se radi :

MB ASUS - P5B
ASUS VGA - EN8800GS/HTDP/384M
INTEL CORE2DUO 6550 2,33GHz
MEM DDRII 3GB PC800
HDD MAXTOR/HITACHI/WD 320GB SATA II
DVD-RW NEC/LG DVD-RW
MIDI TOWER ATX 450W BLACK

+ tastatura i mis za 470 eur.

Hvala!

Od igrica samo Flight Simulator (a najnovija verzija je malo zahtevnija) i jos od zahtevnijih stvari Visual Studio i Eclipse. Ostalo standard (surf, filmovi...).
Koji P5K? Ima ih vise kao i P5B. Ili jos bolje pitanje koliko je to dodatnog kesa? :)

Onda bolje idi na AMD. "Vise" ces dobiti za isti iznos.

Obavezno neko "firmirano" napajanje.
Uzmi 2 GB memorije, a za razliku vec HDD (500 GB).
Ako mozes da uglavis, graficka ATI HD3850 sa 512 VRAMa.

Imao sam AMD i sada bih bas presao na Intel :).
Memoriju ne bih da smanjujem jer se pokazalo da je nikada nema dosta.
Nije mi frka da dodam jos 30-40 eur na neka poboljsanja, pa sam tako mislio da za te pare uzmem veci hdd i verovatno ce trebati da se doda za napajanje, kao sto si rekao. Zapravo najveca dilema mi je oko maticne ploce i graficke karte.

OK, ako bi presao na Intel, ali za ovo sto si naveo, X2 5000+ Black Edition i odgovarajuca ploca ti je puna kapa. U odnosu na sadasnju masinu - korak od 7 milja.

Svejedno sta uzmes, trenutno 2 GB pokriva sve zive potrebe. 3 GB je lepo imati, ali to mozes da dodas lako i uvek, a HDD bolje sad veci, jer je zamena za prostranija kasnije komplikovanija (osim ako nemas oba istovremeno, pa manji prodas, ali je i dalje cimanje). 2 GB kit 99% radi u dual channel modu, 3 GB nece, sem, ako taj extra gigabajt nije 2x512 (sto je glupo uzimati iz nekoliko razloga).

Da, bice da si u pravu. Onda 2 GB i HDD veci za cenu 1 GB.
E sada, zasto su ti E2200, E2220 bolji od ovog E6550? (E2200 je duplo jeftiniji od E6550)
Za 9600GT sam razmisljao, to je koliko sam video 30tak eur vise od ove ponudjene tako da moze da udje u razmatranje.

pa ovako E6550 je odlichan procesor, ali za potrebe koje si ti naveo E2200 je i vishe nego dovoljan, a ko shto si rekao duplo je jeftiniji. Na tvom mestu e6550 bi izbacio iz priche i dvoumio se izmedju e2200 ili e8200 stim shto o5 napominjaem da za tvoje potrebe je e2200 sasvim dovoljan.

e sad shto se grafike tiche prevideo sam totalno model ja sam mislio da je rech o 8800GTS, a ne GS. 8800GS je sasvim dovljan za ono shto si naveo da cesh da koristish rachunar tako da ne morash da dajesh dodatnih 30e za 9600GT.

Poslednja izmena:
Vrh Dno