Šta je novo?

Sta mislite o ovoj konf.? + POMOC

• Začetnik teme cayene87
  • Datum pokretanja
C

cayene87

Guest
Procesor: AMD Athlon II x4 640
Maticna ploca: Asus M4N68T
Graficka kartica: Gigabyte Radeon HD 5570 1gb ddr5
Ram memorija: 2x2GB DDR3 Exceleram 1333mhz
Hard disk: Western Digital 500GB
Opticki uredjaj: LG GH22NS50 DWD-RW

Sve ovo bi me ispalo oko 32.000 jedina nedoumica posto mi ostaje jos 5.000 da li kupiti kuciste sa sopstvenin napajanjem ili posebno kuciste posebno napajanje?I sta bi mi vi konkretno preporucili?Unapred hvala

Evo, coveku bas instaliram os i pratece na slicnoj masinici (ima Asrock plocicu samo) Mogu reci da vrlo lepo radi. Sam rad u OS-u, install.... brise, a rEcimo malo pre sam probao najnoviji NFS. Na high se primeti da pada fps malo ispod 30, na medium u 1680 cepa....

Poslednja izmena:
a sto ne bi uzeo bolju maticnu a 2 gb rama za sad, a posle uzmi jos 2gb, ali 2gb ce da sluzi..... uzmi GIGABYTE
GA-870A-UD3 ona je oko 90€ ili msi 770-c45 ona je oko 50€.....

A sta mislite da uzmem GIGABYTE GA-MA770T-UD3 plocu ipak je 90e skupo za moj budzet,a inace sam veliki protivnik MSI tako da to ne dolazi u obzir...I sta mislite u vezi kucista i napajanja koja je najbolja solucija za 5 do 6 hiljada din? P.S. overclocking me ne interesuje...

Procesor: AMD Athlon II x4 640
Maticna ploca: Asus M4N68T
Graficka kartica: Gigabyte Radeon HD 5570 1gb ddr5
Ram memorija: 2x2GB DDR3 Exceleram 1333mhz
Hard disk: Western Digital 500GB
Opticki uredjaj: LG GH22NS50 DWD-RW

Sve ovo bi me ispalo oko 32.000 jedina nedoumica posto mi ostaje jos 5.000 da li kupiti kuciste sa sopstvenin napajanjem ili posebno kuciste posebno napajanje?I sta bi mi vi konkretno preporucili?Unapred hvala

evo za 37 000 din

Uploaded with ImageShack.us

pa jeste bolje, ali onda nzm, ssto ne bi uzeo malo slabiji procesor, x3 i da ga klokujes?
npr ovo, ja cu to vrv da uzmem AMD Athlon II X3 445 3.1GHz 3x512KB L2 on je oko 65€ ~ 2,3€ gore-dole.... i kloknes ga koliko moze, i ostaje ti vise za napajanje i kuciste......

pa jeste bolje, ali onda nzm, ssto ne bi uzeo malo slabiji procesor, x3 i da ga klokujes?
npr ovo, ja cu to vrv da uzmem AMD Athlon II X3 445 3.1GHz 3x512KB L2 on je oko 65€ ~ 2,3€ gore-dole.... i kloknes ga koliko moze, i ostaje ti vise za napajanje i kuciste......

Pa iskreno nisam ljubitelj klokovanja jer mislim da se tako dosta opterecuje racunar a time i njegov zivotni vek mada bi tacno za pare koje ustedim na procesoru mogao da uzmem bolje napajanje sto je ipak vazna stavka...Uf, koja konfuzija!

Pa iskreno nisam ljubitelj klokovanja jer mislim da se tako dosta opterecuje racunar a time i njegov zivotni vek mada bi tacno za pare koje ustedim na procesoru mogao da uzmem bolje napajanje sto je ipak vazna stavka...Uf, koja konfuzija!

ako imas dobru maticnu i dobro napajanje, nema da brines, dizes mu dok ne zabrlja, a onda malo spustis, posle pogledas kako radi, i cepas, znaci nema da brines, a to za dugotrajnost, ta konfa ce da ti traje jedno 2 godine, ako uzmes 460 gtx, bez problema, posle ce morati malo da se poboljsa, ako hoces sve na high... (tako ja msm), a ja planiram da uzmem skoro identicnu konfu, ali sa 460 gtx, i siguran sam da ce da bude dobra, tako da cu neki dan da uzmem onu gigabyte-ovu plocu, i taj amd-ov procesor, a ostalo su manje-vise u istom rangu komponente... a 460gtx cu malo kasnije, jer sad nemam para, tj. imam za sve sem nje.... :(

a ja planiram da uzmem skoro identicnu konfu, ali sa 460 gtx, i siguran sam da ce da bude dobra, tako da cu neki dan da uzmem onu gigabyte-ovu plocu, i taj amd-ov procesor, a ostalo su manje-vise u istom rangu komponente... a 460gtx cu malo kasnije, jer sad nemam para, tj. imam za sve sem nje.... :(

Ja sam cuo da se bolje slazu Intel i Nvidia a da ako vec uzimas AMD procesor da je onda bolje uzeti ATI grafiku,tako sam ja cuo...

opet klasicne buve..dok je sveta i veka bice tih filzzofija..svaki brend se slaze odlicno nema nikakvih probelma ni pri intel ati i nvidia amd ;)

Jedino ako sklapas mac os x pogonjenu mashinu onda ti je bolji izbor intel i nvidia zbog podrske i drajvera.

Kad budes imao para uzmes neko kvalitetnije napajanje, mada ce ti raditi i sa ovim jer sama graficka nije veliki potrosac. Ne znam zasto si protivnik MSI maticnih ploca? Ja imam gotovo 15kom istih i sve rade besprekorno, cak imas negde na benchmarku da ti je to best buy solucija. Pronadji negde u tekstovima i videces slicnu konfiguraciju. Ako imas para dodaj i kupi ATI Sapphire 6850 i sluzice te komp bez problema 2 god :)

P.S. Ja sam otkljucao skoro 11 od 15 ovakvih procesora i dobio Phenoma :) (Doduse bez l3 cahce)

Poslednja izmena:

Ne znam zasto si protivnik MSI maticnih ploca? Ja imam gotovo 15kom istih i sve rade besprekorno, cak imas negde na benchmarku da ti je to best buy solucija.

Da znam video sam da svuda stavljaju MSI ploce,ali ja nisam njihov miljenik jer su ranije imali mnogo problema sa kvalitetom ploca.Mada, vidim da se situacija menja i da ih sve vise ljudi danas svrstava u rang sa Asusovim iako su oni za mene dokazano br. 1.Ali ovo je samo licno misljenje na osnovu sopstvenog iskustva,) Dobra ti je ova konfiguracija razmislicu o njoj,hvala ti puno.

Samo da se javim i da potvrdim da je ovo Codegen napajanje sasvim pristojno kao neko prelazno rešenje. Imao sam ga par meseci, posle je otišao u neke druge ruke, a kada sam hteo ponovo da ga uzmem, nije ga bilo nigde u gradu :wall::wall::wall:

Nije puno bučno, i deluje mi ok u toj svojoj klasi. Koliko se sećam, jedina mana mu je bio baš mali broj kablova - mislim da je bilo 2xSATA i 2XPATA.

Pa rekao sam ti gore... Napajanje će ti izgurati u nekom prelaznom periodu. Koristio sam ga par meseci dok nisam uzeo nešto malo bolje, i nisam primetio probleme sa njim (teralo konfu iz potpisa bez problema, nije se pregrevalo, nije bucno, i sl.). Uzmi ga dok ne budeš imao kešovinu za nešto jače.

A kućište... pa u istom sam fazonu.. evo sad imam neko najobičnije, dok ne skupim za NZXT Phantom.

Gledao sam po svim zivim forumima o svim mogucim napajanjima i na kraju sam resio da uzmem Chieftech 500W napajanje,da ne razmisljam posle o eventualnim posledicama...

Ovo je definitivna konfiguracija koju uzimam sta mislite?

procesor: AMD Athlon II X3 445
maticna ploca: MSI 770-c45
graficka karta: Powercolor 5670 512mb DDR5
hard disk: Seagate Barcuda 500GB
ram memorija: 2x2GB Exceleram Black Sark 1600mhz
napajanje: Chieftec 500W
kuciste: Xigmatek Asgard

Vrh Dno