Šta je novo?

sta mislite o Intel plocama za Intela??

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X Pascal 12GB
Sta se tu tacno dobija/gubi? Kolko vidim od OCa tu nema nista
a jel ta "stabilnost" bas toliko za koplje iznad drugih??
Jel imao neko Intel plocu uopste i kakva su mu iskustva? Za sta je bio uskracen u odnosu na ASUSA npr, a sta je dobio?
...
Sve zato sto sam video Intelovu plocu za 975 i imala je hladnjak na NB GIGANTSKIH razmera kakav nigde nisam video dosad a da je fabricki difolt

http://www.intel.com/products/motherboard/pix/d975xbx_lg.jpg

Odlicne ploce, mada ne i svemirske.
Nesto su skuplje + retko koja ima ista od naprednih podesavanja pa ih izbegavaju i obicni korisnici (zbog cene) i napredni (zbog podesavanja).

To je samo a one koji hoce default, loze se na stabilnost i imaju da plate.

Ma nene je najvise privuko onaj gigantski hladnjak za NB, a kontam sledeci upgrade bi trebao da bude "vecni" (makar 3-4 godine da se ne zezam vise, a to bi opet znacilo da se dobro saceka izvaga i istrese od kinte), pa onda kontam OC bi bio u drugom planu, a najbitnije je da ona te (optimisticke) 3-4 godine prezivi u top formi bez ikakvih zezanja

Odlicne ploce, doduse nisu za napaljene OC-ere, vise su za one koji drze svoje masine na defaultu.

E sad jedno pitanje, jel ta razlika u ceni izmedju nekog obicnog MSIja ili ASUSA zaista vredna te stabilnosti?
(npr ASUS p4p800 vs Intel 865perl itd....)

e da i jos nesto (offtopic) ste primetili da 975ploca je ATX, a 955 je bila BTX?! izgleda da i oni odustaju od ovog btxa??

Da važe za dobre ali kad pogledam po polici gde stoji krš ima previše crknutih intel ploča u odnosu na to koliko sam ih ukupno video. Pre par dana sam menjao elektrolite na jednoj 478 ploci, nažalost nije proradila. Mislim da ih ne vredi platiti vise nego druge.

FOXCON za vece pare:)

ima intel i ploce za entuzijaste samo su udarac po usima i po dzepu...
inace asus vise ne radi ploce za intel, od prosle godine....

civi je napisao(la):
FOXCON za vece pare:)

:)...istina...ja sam se dugo cupao da nadjem kod nas intel D955XBKLKR (tada bese negde oko 270e)...ali posto nisam... uzeo sam Foxconn 955X7AA-8EKRS2(190e), i mnogo sam zadovoljan...sto se mene tice najbolja zamena za intel je foxconn...

A sta bi sa supermicro plocama za teske servere upakovane u supermicro kucista.Dok se kod nas nisu pojavili Dell serveri (Poweredge), isporucivali smo iskljucivo gornje kombinacije ploca i kucista za ozbiljne korisnike, koji ipak nisu zeleli da odvoje gomilu novca za Ibm.

Mislim da je kvalitet izrade na veoma zavidnom nivou.
Intel je intel, ali trebalo bi i vecina drugih plocha (ako nije sa shkart serijom elektrolita) da ti radi te 3-4 god bez problema.

yotavg je napisao(la):
Ja cu se licno uveriti narucio sam intelovu plocu D955XCS http://www.intel.com/products/motherboard/d955xcs/index.htm
sumnjam da ne valja.

jel ti vide crni sine da je ovo BTX? :zgran:
gde ces to da stavis u koje kuciste?

Features Benefits
Form Factor BTX (12.80 inches by 10.50 inches [325.12 mm by 266.71 mm])

borab je napisao(la):
A sta bi sa supermicro plocama za teske servere upakovane u supermicro kucista.Dok se kod nas nisu pojavili Dell serveri (Poweredge), isporucivali smo iskljucivo gornje kombinacije ploca i kucista za ozbiljne korisnike, koji ipak nisu zeleli da odvoje gomilu novca za Ibm.

mnogo je to para!!! nismo bas tolko ozbiljni ;)

Poslednja izmena:
okmijun je napisao(la):
jel ti vide crni sine da je ovo BTX? :zgran:
gde ces to da stavis u koje kuciste?

Features Benefits
Form Factor BTX (12.80 inches by 10.50 inches [325.12 mm by 266.71 mm])
kasno je video pa eno ga sad kod limara :D
(izvini yoti ali morao sam :d)

videcemo uskoro kako radi i sta moze ta ploca :)
(samo da se napravi kuciste za nju LOL)

E Zile fasovaces za ovo :-devil-:

Video sam, znao sam, ali ne znam zasto sam ziveo u ubedjenju da se moje kuciste moduje u BTX :d mada ima i takvih kucista koja podrzavaju oba standarda.
Nista dolazi i kuciste, mozes misliti BTX kuciste ko da je uranijum, pa se ne moze nabaviti.

Nazad
Vrh Dno