Šta je novo?

Sta mislite o EXCELSTOR diskovima

hall9

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2008
Poena
301
Pre neki dan sam kupio HDD marke Excelstor od 160GB, po neverovatno extra ceni, e sad zasto sam se odlucio na taj pozez, citao sam na par staranih sajtova a i na zvanicnom sajtu Excelstora da oni u svojim proizvodnim pogonima rade i diskove za Hitachi i da je to ta tehnologija, ima garanciju 3 godine, i po nekim stranim forumima se provlaci da su extra kvaliteta. Ono sto me zanima su Vasa iskustva sa Excelstor diskovima ako ih imate ili ste citali negde o njima, a ja cu vec dodati svoja u buducnosti.

Radili su linkovi nocas...
Svelo se na to da su CT masine sa Excelstor diskovima imale oko 30% kvarova na istim...
Nisu masine imale nikakve kvarove, problem je bilo neslaganje Northon Ghosta 12-ce i diskova.

Sve su masine radile, a u finalnom danu deset masina je prebaceno da "baca" video na televizore na bini sa kojih su se mogli pratiti mecevi finala.

Pozdrav svima,

Masine o kojima se prica su bile u revijalnom delu WCG-a i na njima je bio organizovan Dota turnir koji je bio odrzan u subotu.. samo su polufinala i finale bili odrzani u nedelju pa je zbog toga 10 racunara bilo prebaceno na binu gde su sluzile za HLTV.
Nazalost kao i obicno kod nas dezinformacija ima na pretek. Jedna jedina masina nije radila na startu ( ventilator se zavrti pa stane ) i pre instalacije samog OS-a, pa je to masina koju nismo cackali i sklonili u startu.
Sve ostale su bile koriscene tokom dva dana.

pozdrav,

..
ako ima istine samo ludak moze kupiti excelstore disk :)

Da ponovim, diskovi su jako brzi, tihi i ne greju se.
Sa diskspeed.exe sam merio brzinu i vrlo malo zaostaju za WD Raptorom 74GB (i865 maticna ploca)

Nezvanicna informacija koju sam ja dobio od uvoznika je da je procenat reklamacija vrlo mali, sto me uopste ne cudi s obzirom na pristup koji kineska industrija ima u poslednje vreme - maksimalno ozbiljan.

Meni uvek moderatori obrišu poruke kad kažem šta mislim o excellstor diskovima, (sloboda govora, šta da se radi) tako da ću ovaj put reći kako su to najbolji najbrži najdugotrajniji nereparirani diskovi koji se skoro i ne kvare. Tako da se mogu svakome preporučiti za kupovinu. Refurbished je kao što je svima poznato uvek oznaka ekstra kvaliteta. :p

Nije mi bilo tesko, proverio sam:
Obrisana su 2 "hate" posta bez ikakvih argumenata.
Nisam ih ja obrisao.

Diskovi koje sam ja kupio nisu refurbished. Jos jedna neistina.

moguce je sve, ali ne bi valjalo da se vadi ikakav zakljucak dok se bar 1000 diskova ne proda i prodje ~godinu dana, pa onda tek da se sumiraju utisci
za sada bi ja te diskove preporucio samo ljudima koji ne strahuju od gubitka podataka, takvih doduse ima dovoljno ;)

Svaki disk se razlikuje od istog u seriju u par bajtova, to je normalno.
Neko ko je ghostovao nije umeo da iskljuci opciju forsiranja bajt na bajt kloniranja.
Diskove treba klonirati "particiju na particiju" i sve je OK.
To se desava kod apsolutno svih proizvodjaca i modela diskova.

Da, uvek se klonira particija na particiju ili eventualno disk na disk - sto je u principu isto, tj. ne ide dalje od fajl sistema.

Moram samo malo da se umesam.Acronis takve diskove bez problema "ghost"uje,dok northon iz neobjasnjivih razloga failuje,cak i sa force,nije mi najjasnije ali ni ne trudim se previse kada postoji bolje i krace resenje ... Acronis.A i ako me pamcenje ne vara force mora da se valjda ukljuci posto je na Hirenu po defaultu iskljucen...ili me ispravite ako gresim :S

Poslednja izmena:
Naravno da jeste :) ali sam savladao lenjost:

Prilozi

• 1.GIF
    1.GIF
    38.3 KB · Pregleda: 79
  • 2.GIF
    2.GIF
    39 KB · Pregleda: 64
  • 3.GIF
    3.GIF
    40.1 KB · Pregleda: 62
  • 4.GIF
    4.GIF
    43.1 KB · Pregleda: 65
  • 5.GIF
    5.GIF
    39.4 KB · Pregleda: 66
WD2500AAJS, neko ?
Slican Maxtor, Hitachi ?

Jos da neko baci poredjenje i prica moze se zakljuci ;).

Ja sam probao danas 3200AAJS, Max read mu je bio ~110mb i access time mu je ~16ms.

Po ovome shto je Jaksa okachio na strani Raptora je access time i zauzetost procesora, dok je kod Excelstora bolji average speed i burst.

evo i od mene kratki test, u pitanju je excelstore j9250s. disk je u radu veoma tih, temp su za 2-3C vise nego kod ovog mog seagate-a...

Prilozi

• hd tach excelstor 250gb quick 1.jpg
    hd tach excelstor 250gb quick 1.jpg
    148.7 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Vrh Dno