Šta je novo?

Sta mislite o EXCELSTOR diskovima

hall9

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2008
Poena
301
Pre neki dan sam kupio HDD marke Excelstor od 160GB, po neverovatno extra ceni, e sad zasto sam se odlucio na taj pozez, citao sam na par staranih sajtova a i na zvanicnom sajtu Excelstora da oni u svojim proizvodnim pogonima rade i diskove za Hitachi i da je to ta tehnologija, ima garanciju 3 godine, i po nekim stranim forumima se provlaci da su extra kvaliteta. Ono sto me zanima su Vasa iskustva sa Excelstor diskovima ako ih imate ili ste citali negde o njima, a ja cu vec dodati svoja u buducnosti.

Pre neki dan sam kupio HDD marke Excelstor od 160GB, po neverovatno extra ceni, e sad zasto sam se odlucio na taj pozez, citao sam na par staranih sajtova a i na zvanicnom sajtu Excelstora da oni u svojim proizvodnim pogonima rade i diskove za Hitachi i da je to ta tehnologija, ima garanciju 3 godine, i po nekim stranim forumima se provlaci da su extra kvaliteta. Ono sto me zanima su Vasa iskustva sa Excelstor diskovima ako ih imate ili ste citali negde o njima, a ja cu vec dodati svoja u buducnosti.

a koja bi to cijena bila?
slucajno sam imao jedan Excelstor 40GB, radio je nekih 3god bez problema (vjerovatno i dan danas radi) , sto se tice buke, koliko se sjecam bio je bucan otprilike kao i Maxtori...

ja sam imao prilike da vidim u nekoj brand masini i pravio je problema, bios ga te vidi te ne dok je na mom kompu radio OK, sta je bilo dalje neznam...

A ExcelStor ima svoje pogone za proizvodnju i to piše na njihovom sajtu u About Us -> Company Information:
ExcelStor Technology Ltd is a Hard Disk Drive Company found in the year of 2001.
She manufactures her own hard disk drives in Shenzhen, China.
She owns the state-of-art Clean room, Testing and Production facilities.

Poslednja izmena od urednika:
re:

Po starijim PC casopisima,to su reparirani diskovi,prvobitno od IBM. Pominju se od 2001-2002..godine. Morao bi potraziti tacno casopise,mislim da je u pitanju hrvatski "VIDI" ili "PC Chip".
Imaju garanciju,ali su bili nesto sporiji u testovima citanja i pisanja ,od originala.I ,naravno,jeftiniji.
E ,sad,kakva je sad situacija ,ne znam.
Pozz.

Nisam siguran ali i ako je tako diskovi opet super izgledaju, super rade a i cena im je super..a 3 godine garancije je vise nego dosta da se pokaze da li ce crci ili raditi kako treba.

:wave:
Da, ako ti je važniji hard od onoga na hardu;)
Meni su podaci uvek bitniji, s obzirom da se nov hard uvek može nabaviti, a podaci....
Anyway, dobar ili "loš" hard, backup je jedno od rešenja.

ExcelStor designs, develops, manufactures and provides advanced digital storage technologies. Their principal product lines include hard disk drives (HDD), security storage and external storage. ExcelStor manufactures certain of Iomega’s external HDD products and has manufactured Iomega’s REV products since 2004. ExcelStor markets its products primarily to OEMs as an electronics manufacturing services provider and also sells its own ExcelStor-branded products through distributors throughout the world. ExcelStor produces more than 20 million HDD-based devices per year. For its fiscal year ended December 31, 2006, ExcelStor had revenue of $707.1 million (audited in accordance with U.S. GAAP). For the six month period ended June 30, 2007, ExcelStor had revenue of $371.3 million (U.S. GAAP).

ExcelStor is a subsidiary of Great Wall Technology Company Limited (GWT), a publicly traded company on the Hong Kong Stock Exchange, headquartered in Beijing, China, which had 2006 revenue of $2.6 billion. GWT is engaged in the development and manufacturing of communication products, including computers and related components, portable terminals, software and systems integration, broadband networks and value-added system services.

GWT is an indirect subsidiary of China Electronics Corporation (CEC), a PRC Government-owned information technology conglomerate which controls more than sixty second level subsidiary companies primarily engaged in the areas of computer and component manufacturing, integrated circuit design and manufacturing, software development and systems integration, telecommunications, consumer electronics design and manufacturing. CEC’s affiliates had 2006 revenue of approximately $16 billion.

“We expect the transaction to be accretive to our bottom line, and the combined company is expected to have more than $1 billion in annual revenue for 2007 and approximately 3000 employees worldwide. We are excited about our potential to combine the vast computer and consumer electronics product development and manufacturing capabilities of ExcelStor with our global brand and sales channels, our 27 years of experience building a successful company in the Americas and Europe, and also the opportunity for the combined company to partner with GWT and CEC’s other China-based affiliates to address worldwide markets,” said Jonathan Huberman, chief executive of Iomega.

Iomega will issue approximately 84 million shares of common stock in Iomega in exchange for all outstanding ExcelStor common shares, representing in the aggregate 60% of the fully diluted capitalization of Iomega, to be measured as of the closing date. The boards of directors of both Iomega and ExcelStor have unanimously approved the share purchase agreement. Upon closing the transaction, GWT and its affiliates will hold approximately 43% of Iomega’s common stock, making GWT the largest Iomega shareholder. CEC indirectly owns 62% of GWT.

“We expect to be an integral part of the CEC family and therefore accelerate our growth in our core Americas and European markets and obtain significantly greater access to the China market. Our ultimate goal is to build a thriving global leader in computer peripherals and other consumer electronics products,” added Mr. Huberman.

For at least two years after closing, it is expected that the Board will be comprised of five directors nominated by ExcelStor or its owners and four directors nominated by Iomega. Worldwide corporate headquarters will remain in San Diego, California.

The transaction is subject to various closing conditions, including approval by PRC Government and other applicable regulatory authorities (including Exon-Florio), expiration of waiting periods under the HSR Act and any applicable non-US antitrust laws, approval of the acquisition by Iomega and GWT stockholders, and other customary closing conditions. The transaction is expected to close in approximately six months, or mid-2008. Until the transaction is completed, both companies will continue to operate their businesses independently. Following the acquisition, it is intended that ExcelStor will operate as a wholly-owned subsidiary of Iomega.

Imate link za fabriku, kinezi ko kinezi, iskopirali Hitachi i naucili kako da ga naprave jeftinije.
Prave samo 160GB i 250GB modele, ocigleno se drze onoga sto moze da se prodaje masovno.

Poredio sam taj model od 160GB (ESJ8...) i nesto je sporiji od WD1600AAJS.
Obzirom da je 10+% jeftiniji kapiram da je OK.
Ista je prica sa ESJ9.... model od 250GB. Nesto je sporiji od WD2500AAKS (koji pride ima 16MB kesa).
Ko trazi value disk, to je to, ko se oseca bolje kada kupi skupo (bez obzira sto je tako nesto nemoguce garantovati) neka izabere Seagate ili WD.

Znam pouzdano da Excelstorovi diskovi ako su i nekada bili refubrished (sto ne znam provereno) ovi modeli od 160GB i 250GB 100% nisu.
Takodje, 100% proverena info je da se broj reklamacija meri promilima (manje od 1%).

Nesto sam petljao oko prijateljevog kompa i prvi put video diskove ovog brenda.Evo rezultata iz HdTach-a ...

Prilozi

• hdtexcrop.jpg
    hdtexcrop.jpg
    152.2 KB · Pregleda: 155
Imate link za fabriku, kinezi ko kinezi, iskopirali Hitachi i naucili kako da ga naprave jeftinije.
Prave samo 160GB i 250GB modele, ocigleno se drze onoga sto moze da se prodaje masovno.

Poredio sam taj model od 160GB (ESJ8...) i nesto je sporiji od WD1600AAJS.
Obzirom da je 10+% jeftiniji kapiram da je OK.
Ista je prica sa ESJ9.... model od 250GB. Nesto je sporiji od WD2500AAKS (koji pride ima 16MB kesa).
Ko trazi value disk, to je to, ko se oseca bolje kada kupi skupo (bez obzira sto je tako nesto nemoguce garantovati) neka izabere Seagate ili WD.

Znam pouzdano da Excelstorovi diskovi ako su i nekada bili refubrished (sto ne znam provereno) ovi modeli od 160GB i 250GB 100% nisu.
Takodje, 100% proverena info je da se broj reklamacija meri promilima (manje od 1%).

Prave sve modele, kao i ostali proizvođači. Trebao je verovatno da bude IBM pogon ali znamo šta se desilo te moraju sada da se sami snalaze. Diskovi su im za novac koliko koštaju odlični - provereno dobri.

Prave sve modele, kao i ostali proizvođači. Trebao je verovatno da bude IBM pogon ali znamo šta se desilo te moraju sada da se sami snalaze. Diskovi su im za novac koliko koštaju odlični - provereno dobri.

Pogledaj malo bolje.
Prave 80 (u procesu gasenja), 160 i 250gb modele u verziji 3.5" i pokoji za notebook-ove.

Ako je to tebi "svi modeli", ok :)

Gde ima tih excelstorova od 250GB u maloprodaji?

Alti je imao excelstorova od 250Gb al ne znam da li ih josh uvek imaju na stanju ;)

Kakav crni Alti, uvozi ih D-Link i ima ih svako ko radi sa njima. MP cena im je ispod 2.800,00 din.
I stvarno, rade samo 160 i 250GB. Ne vidim smisla sem da su trebali da budu 'namenski' pogon, ali opet sa cenom su super, naročito za segment jeftinih računara gde je cena svake komponente jako bitna za zbirnu cenu. Što se tiče kvaliteta - nisu loši, garancija im je lepa i računar sa njima radi sasvim pristojno. Nisu kao Seagate ili WD ali taman posla da ih treba zanemariti.

Nabavio sam :) 2x 250GB excelstor diskove.
Prvi utisci su da su diskovi brzi tihi i hladni (i da imaju ruznu nalepnicu :) )

spominje se da je ghost nemogust jer su neki diskovi izgleda razlikuju ... dok se kasnije spominje da je 30% kompova otkazalo bas zbog dika ;)

ako ima istine samo ludak moze kupiti excelstore disk :)

Svaki disk se razlikuje od istog u seriju u par bajtova, to je normalno.
Neko ko je ghostovao nije umeo da iskljuci opciju forsiranja bajt na bajt kloniranja.
Diskove treba klonirati "particiju na particiju" i sve je OK.
To se desava kod apsolutno svih proizvodjaca i modela diskova.

Poslednja izmena:
Josh ti ni linkovi ne rade...

Nazad
Vrh Dno