Šta je novo?

Sta mislite o Chieftec CFT-750-14CS

@garson:

a sto te mrzi da pogledas link koji sam ostavio? :) Nije u pitanju 600W model vec 750W model. Testirano na profi aparaturi, meren ripple, noise, temp i sve ostalo i lepo radi na na tih 950W ili kolko vec. Idi lepo pa procitaj. :wave:

@garson:

a sto te mrzi da pogledas link koji sam ostavio? :) Nije u pitanju 600W model vec 750W model. Testirano na profi aparaturi, meren ripple, noise, temp i sve ostalo i lepo radi na na tih 950W ili kolko vec. Idi lepo pa procitaj. :wave:
Pogledao sam ali mi nisu jasne neke stvari. Koliko vidim OCP je proradio na 940W, sto ne znaci da napajanje moze da trpi 940W dug vremenski period.Drugo, ripple je debelo skocio, i trece, mereno na 45C (obicno je snaga deklarisana na 50C).Mada temp nije toliko bitna.
Cisto sumnjam da bi neko preporucio ovo napajanje za opterecenje od ~900W.
I na kraju, kao sto sam rekao CWT PSH dizajn je pravljen za do ~900W, sto znaci da CWT moze svoje napanje od 900W da prodaje kao 750W.
Razlog za to je verovatno sledeci:
First, apparently it doesn’t feature over load protection (OPP/OLP).
Ovo bi bilo slicno kao kada bi Corsair HX620 prodavao kao HX520, sto u principu jeste slucaj, s tim sto na HX520 OCP radi onda kada i treba.
Mislim da, druga CWT napajanja koja su manje vise identicna (Cors, TT i sl), verovatno ne bi mogla da rade na 940W zbog OCPa.:p

Poslednja izmena:
Eto vidish da nije bilo tesko :) Nije im se palio OCP jer ga nema, oni su samo isli do granice prihvatljive po stadardima. Kao sto vidis temperatura je bila prihvatljiva. Da ima OCP, verovatno bi bio podesen na 750W, kao sto je na drugim napajanjima kad dodje u ruke narucioca.

Naravno da nije preporucljivo terati ga tako, ali moze da posluzi za neke ekstremnije testove ili za podstapanje i bla bla. :)

Eto vidish da nije bilo tesko :) Nije im se palio OCP jer ga nema, oni su samo isli do granice prihvatljive po stadardima. Kao sto vidis temperatura je bila prihvatljiva. Da ima OCP, verovatno bi bio podesen na 750W, kao sto je na drugim napajanjima kad dodje u ruke narucioca.

Naravno da nije preporucljivo terati ga tako, ali moze da posluzi za neke ekstremnije testove ili za podstapanje i bla bla. :)
Pa to ti je ono sto sam ja pricao, moze Seasonic da napajanje koje je realno 850W prodaje kao 650W.
Mislim onaj test mi nije pokazao nista novo, nista sto nisam znao.:p CWT k'o CWT.:)

svega 11.5 godina :D
Radna temperatura im je do 50C, kao i vecini napajanja. Sa porastom temperature menja se efikasnost PSU-a (kolko ulazne DC struje pretvore u efektivnu izlznu AC), do 35C recimo eff ce biti kao sto je deklarisano, recimo 80-85%, preko toga pocinje da pada, ali u sustini PSU ne gubi snagu, samo "trosi" vise struje...

100.000h 25c = 11.5godina, realno 40.000-45.000h 50c = 5god:D

Veca temperatura manja snaga.

Zavisi da li je napajanje na dnu kucista ili gore.

Poslednja izmena:
Rekao bih da je obrnuto :)

S postovanjem,
Pronalazac dlake u jajetu

u pravu si naravno, my bad :p kad prsti idu brze od pameti...:smoke:

@firebird:

a da se manemo nagadjanja i spekulacija za koje nemamo ni trunke materijala koji bi ih mogao potkrepiti? ;) Po tvojoj teoriji znam za dva napajanja koja bi trebala biti mrtva do sada, (dva CWT, o sirtecima i kinezima da ne pricam) tako da to sto si racunao ocigledno nema puno veze sa realnoscu posto napajanja retko dostizu 50C na tim komponentama koje su osetljive na temperaturu.
:wave:

Poslednja izmena:
@FIREBIRD

Čoveče, naporan si sa tim potenciranjem kako je Cors HX620 ultra kvalitetno napajanje i kako u suštini ne vredi kupiti ništa osim njega. Pa zar je bitno, za jednog prosečnog korisnika, dal se koriste kondenzatori deklarisani na 85c ili 105c, i dal je radni vek napajanja deklarisan na 100000h ili manje ili više od toga?? Čak i za OC mašine jedan chieftec je i više nego dovoljno jako i kvalitetno napajanje.
Sa druge strane, i najkvalitetnije napajanje ikada proizvedeno ima da poklekne ako mu izdržljivost i kvalitet testiraš TIGER metodom! :d

I btw, recimo, ja imam ener napajanje od 480w, kupljeno 2002., 2003. godine... ne znam tačno, davno beše, zaboravio sam... Za sve ove godine koliko je u upotrebi, radilo je sa jakim i slabijim mašinama, gotovo uvek 24/7, guralo gomile i gomile diskova, optike, OC procesora, itd... A najlepša stvar je što još uvek RADI! ;)

poz

Treba mi mala pomoc, na ovom napajanju postoje dva prikljucka PCI express V3 i PCI express V4, u koje da ukljucim graficku???

Ukljucio sam u V3 sta god to bilo i sada radi... Na netu nigde nema slika napajanja sa ova dva razlicita prikljucka, samo sa jednim...

Da ozivim malo temu.

Uzeo sam cft-750-14cs pa me interesuje da li postoji vise verzija ovog napajanja jer je ovo koje sam ja dobio sa 4 konektora za graficke (2x6 pin + 2x 6+2 pin). Vidio sam da su se neki zalili da je imalo samo 2 konektora, a c verzija 4 od kojih su 2 bila full wired a 2 modularna. Ovde su sve 4 modularna.

inace sve preporuke za napajanje, best buy do 100 evra.

Da ozivim malo temu.

Uzeo sam cft-750-14cs pa me interesuje da li postoji vise verzija ovog napajanja jer je ovo koje sam ja dobio sa 4 konektora za graficke (2x6 pin + 2x 6+2 pin). Vidio sam da su se neki zalili da je imalo samo 2 konektora, a c verzija 4 od kojih su 2 bila full wired a 2 modularna. Ovde su sve 4 modularna.

inace sve preporuke za napajanje, best buy do 100 evra.

To znaci da si kupio CFT-750W-14C i da ti je napajanje verovatno plave boje.:type: 14CS verzije su crne.

http://www.chieftec.com/tubro-power.html

To znaci da si kupio CFT-750W-14C i da ti je napajanje verovatno plave boje.:type: 14CS verzije su crne.

http://www.chieftec.com/tubro-power.html

:) :) Nisam, napajanje je crno, 14CS, ali su izgleda i na njih poceli stavljati 4 prikljucka za graficku. I da, full je modularno, samo su glavni power kabel i onaj P4 4 pinski hardwired, svi ostali su modularni. Takodje, sada dolaze 3 sata kabla sa po 3 prikljucka, znaci ukupno 9.

:) :) Nisam, napajanje je crno, 14CS, ali su izgleda i na njih poceli stavljati 4 prikljucka za graficku. I da, full je modularno, samo su glavni power kabel i onaj P4 4 pinski hardwired, svi ostali su modularni. Takodje, sada dolaze 3 sata kabla sa po 3 prikljucka, znaci ukupno 9.

Lovely jubbly.:banana:

Pardon, slagao sam, 2kabla sa po 4 sata prikljucka, 2 sa po 2 molex-a 1 8 pinski 12v za procesor, 2x6 pin za graficke i 2x 6+2pin za graficcke, a evo i kako izgleda strana sa uticnicama:

connector%20description_02.jpg

pozdrav,citam malo ovaj forum i nisam ga cesto posecivao do sada,vise na neki drugi nas sajt koji me iznervirao bruka.:) Uglavnom da ne bi otvarao novu temu,imam varijantu da pazarim CFT 14cs 700-ku a u ponudi to jest razmisljanju su mi Seasonic ss-620gb model 620w i TT TR2 RX 550w...cene su oko 9500/8500/6700din...pa me zanimaju utisci o ova tri modela,da li vrede love,kvalitet itd...e da u ponudi je i Xilence 580w red wing serija,~5800din...kakav je njihov kvalitet?....hvala

Imam isto napajanje. Nisam imao do sada bilo kakav problem, bilo je dosta stujnih udara i peekova, iskljucenja, aprezivelo je. Mozda je napajanje i prejako za moju konfu, ali bolje da ima malo vise snage, za rezervu.

Nazad
Vrh Dno