Šta je novo?

Sta mislite o Chieftec CFT-750-14CS

Missoni

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2006
Poena
309
Napajanje iz naslova... posle upgrade-a resio sam da uzmem i jace napajanje a ovo mi odgovara za Q6600 i 4870 DDR5. Pokusao sam da nadjem na netu nivo buke ali osim komentara da je necujno ili neverovatno tiho skoro da nisam pronasao koliko je to db? Isto je i sa fanom 14cm koji posle nekog vremena ako zatreba ne znam gde bih mogao pronaci i kupiti drugi koji bih ubacio kao zamenu? Osim ovih mojih pitanja za db i misljenje o 14cm fanu postoji li nesto sto mozete pohvaliti kod ovog napajanja ili obrnuto?

Trenutno imam CM iGreen 500W i sa njim masina radi ali zelim da ostavim malo vise 'prostora' napajanju a ne da kada zatreba radi na maksimumu. Pomenuo sam CM zato sto je njegov nivo buke 19db a na netu je za Chieftec navodno raspon od 25 do 39db sto i kod najmanjeg broja obrtaja nije niko necujno ili tiho.

Evo jos jednog, isto je 14cm, Thermaltake ali pogledajte u specifikacijama:

http://www.thermaltake.com/product_...=C_00000788&name=750W+Cable+Management&ovid=n

donja granica cujnosti je 16db pri 1300fps sto naravno je retkost u radu ali je mnogo tise od onoga sto sam nasao za Chieftec i 25db ali mozda gresim, zato i pitam ovde za misljenje. :)

Hvala unapred na savetima a mozete preporuciti neko drugo napajanje u ovom rangu, mozda neka 12-ica i to stvarno tiha?

IMam istu seriju od 560w vec skoro dve godine i samo reči hvale za isto :wave:

Neces naci kvalitetnije napajanje za te pare pored ta dva CWT-a. Jedino da pogledas LC power Prophecy, cena je slicna a trebalo bi da je malo tise. Cini mi se i da je garancija duza (3god). Chief od 560w nije CWT based napajanje vec Sirtec (Slicno kao OCZ ModXstrem Pro modeli), i u pricipu je losije od CWT-a. :)

Poslednja izmena:
I Chieftec i TT su dobra napajanja za cenu. Kao sto je napisao FIREBIRD prednost TTu zbog garancije.

Ima i 14cm ventilatora u prodaji a bice ih sve vise tako da to ne treba da te odvraca od kupovine. :type:

Hvala na savetima, upravo sam ubacio Chieftec a Thermaltake je otpalo i pored 3 godine garancije zbog firme gde sam uzeo... nema reklame nego je vec ozbiljno razmisljanje gde se i sta uzima zato sto kakva kriza dolazi ne zelim da razmisljam hoce li postojati za godinu dana ta firma... radi vec 2 sata i u 'mirovanju' uz Noctua-e nf-p12 na kuleru i pozadi pravi (mnogo vecu) promaju uz jedva primetan shum... uz masinu gde postoje samo S-ATA komponente prosto je uzivanje imati samo par kablova iz napajanja uz prijatno iznenadjenje ipak nizim nivoom buke u odnosu na ocekivano. Rano je da preporucujem drugima ali uz informaciju da ima vec i 14cm fanova kod nas to je jos jedan plus za ovo napajanje ako zatreba da bude jos tise.

Mozes slobodno da ga preporucis, bar ja mogu :)

Posle skoro 20h rada, forsiranja sa Crysis Warhead mogu reci da sam kupio bas ono sto mi je trebalo... od svih fanova u kucistu cuje se jedino kuler na 4870 i to kada radi na neki 35% (centralno grejanje, sedim kratkih rukava tako da je klima u sobi slicna onoj prolece jesen...) inace ga spustim, kada ne koristim komp, na 25% i u sobi je prakticno tisina... Tada je graficka 56C a procesor 37C (full load)... Zahvaljujuci 14cm fanu u napajanju cak i pod opterecenjem nema primetnog povecanja obrtaja a oseca se da iz njega izlazi vreo vazduh tako da kome odgovara rang cena i snaga, jacina moja preporuka je definitivno ovo napajanje. :)

Ja sam zadovoljan sa 14cm resenjem sa mog LCa. Uopste nije bucno. Hteo sam da kupim tog Chiefa zbog modularnosti kad mu je cena bila niza. Nisam kupio samo zbog garancije, bas je ******ski 1 godina.

Jeste da je moja tema vezana za utiske o napajanju i rano je za pitanje ali moze li neko da mi kaze gde se mogu kupiti 14cm fanovi? Ne mora firma ili ako moze onda na priv mi javite... sve je ovo divno ali opet dolazim do vibracije hardova u Cheiftec LBX kucistima... ako mi pukne film ili ce biti nesto sa onim gumicama ili... ok, nije to ova tema... Godinu dana jeste 'malo' ali toliko vec uzimam iz iste firme i toliko dugo da je to presudilo kako rekoh.

Vidi gde ima CoolerMaster-a trebalo bi da ih ima u PINu, a bilo je i nekih Zaward u Telixu.

Poslednja izmena:
Hvala, pogledacu cisto informativno zbog cena, protoka i db... ne bih da otvaram napajanje zbog garancije dok je ovako tiho.

Ja sam za uzeo taj TT 750w u martu i dobio sam garanciju 2 godine ne 3.

Ma i 2 godine mi ne zvuci toliko lose. Prava stvar su Corsair napajanja zbog kvaliteta u startu plus 5god garancije. Steta sto ih nema vise kod nas.

PC Power&Coling imaju 5god, imaju li jos neka?

Corsair HX620W, 620W guaranteed at 50C, modular, 3-rail:50A, 120mm quiet fan, 20+4pin, 4SATA, SLI, full protection, gar. 5 god. 11,100 131.8€

Evo Corsair ali je 'samo' 620W, ista firma gde sam uzeo Chieftec... da je 700W i da ja nisam dao 700€ za upgrade... :)

Corsair HX620W, 620W guaranteed at 50C, modular, 3-rail:50A, 120mm quiet fan, 20+4pin, 4SATA, SLI, full protection, gar. 5 god. 11,100 131.8€

Evo Corsair ali je 'samo' 620W, ista firma gde sam uzeo Chieftec... da je 700W i da ja nisam dao 700€ za upgrade... :)

Ne znam da li je to iz starih tura. Verovatno jeste. Dugo na trzistu nema ostalih modela koji su preistupacniji a i dalje vrlo dobri (TX650 i TX750). HX mi je ipak preskup.

Mislim da je to 'zaostalo' zato sto imaju sve od Chieftec-a i LC Power, samo taj jedan model Corsair-a. Kako god, CFT 750 me je prijatno iznenadio tisiniom pored svega sto nudi tako da eventualno ostaje zamena kulera na 4870 mada u idle stavim na 30% tako da je masina kako sam zeleo da bude, bas tiha.

CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W 14CM FAN FULL

Kakvo je to napajanje, 8000 u gigatronu, skupicu jos hiljadu, pa nek ide zivot, ako je kvalitetno...

mada ima isto za 8000 i 700w i 750w od cifteka, ne kapiram u cemu je fora, pa sta mi preporucujete...

Kakvo je to napajanje, 8000 u gigatronu, skupicu jos hiljadu, pa nek ide zivot, ako je kvalitetno...

mada ima isto za 8000 i 700w i 750w od cifteka, ne kapiram u cemu je fora, pa sta mi preporucujete...

Pogledaj punu specifikaciju tih napajanja.
Sa mojim ( 550AB-A) u masini , zaista nisam imao nikakvih problema do sada.

Dodaj jos 5e i kupi ovo:
CHIEFTEC CFT-750-14C 750W 14CM fan full
Ja imam slabiju varijantu (650W-14C) i prezadovoljan sam sa njim..
Inace steta sto vise nemaju Corsair TX-750 ..

Ja sam za uzeo taj TT 750w u martu i dobio sam garanciju 2 godine ne 3.

A ja sam uzeo 650-14CS u pinu i dobio garanciju 3 godine + je tise napajanje od TT-a (ima bolji vent)

@Proday:

560W model nije CWT, sorry. Samo 600 pa navise su CWT, ostalo je prosecna boranija. :wave:

@terzazak:

razlika izmedju 650W (52A 12V) i 750W(56A 12V) modela je 15 evra i 4 ampera na 12V grani. Iskreno mislim da to ne vredi tih para. Ja sam cak hteo 600W (50A nas 12V) varijantu ali nije bilo.

Poslednja izmena:
Ja sam cak hteo 600W (50A nas 12V) varijantu ali nije bilo.

Ali sam je zato ja uzeo :D

Inače, meni taj vent nije bio tih (ali to je subjektivno, neko ga zaista neće čuti) pa sam ga zamenio onim 140mm iz LC6550GP, kojeg sam prebacio na 7V, sada je potpuno tih, a duva sasvim dovoljno da se lepo oseti hladnjikav ili jedva mlak vazduh kada se stavi ruka iza napajanja... I da, skinuo sam i onu providnu plastiku koja kao usmerava vazduh, još jedna stavka koja smeta lakšem protoku vazduha a samim tim i tišini...

(a kad ovo posle 15. dođe kod nas, ide odma unutra - http://www.fractal-design.com/?view=product&category=4&prod=19 )

Sve u svemu, izuzetno sam i ja zadovoljan napajanjem, stabilni naponi, cable management, i više nego dovoljno priključaka i za dosta jake konfiguracije, uz skroz lepu cenu... Sve preporuke :)

Poslednja izmena:
razlika izmedju 650W (52A 12V) i 750W(56A 12V) modela je 15 evra i 4 ampera na 12V grani. Iskreno mislim da to ne vredi tih para. Ja sam cak hteo 600W (50A nas 12V) varijantu ali nije bilo.
600W verzija ima 48A, ne 50A.;)
:wave:

da, zapravo mislim da sam sve cifre pomerio za +2A ali nije to ni bitno ;)

@Vule:

ali taj sto si skino je imao automatsku regulaciju obrtaja, a ona plastika nije zaboravljena unutra vec stavljena namerno. Ja to ne bih radio. Dobar je i ovako. ( plus si izgubio garanciju :( )

Poslednja izmena:
Imao je, ali se i na 4V (od koliko čini mi se kreće) čuo, a tek kad se pojača, užas, baš mi je bio glasan... A ako nešto ne mogu da podnesem, onda je to buka, pa makar i minimalna... A znam da je plastika namerno tu stavljena, ali ja smatram da nije potrebna :D

ne znam, i ja sam osetljiv na buku ali nisam primetio da je glasan, malo se cuje ali to je zanemarljivo. Spining ovog WD-a (kao sto i ti imas) se cuje ko 4 ta napajanja, ne znam kako ti to ne smeta ? :) :p

Vrh Dno