Šta je novo?

Sta mi savetujete sa.....

RAF

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
304
Kupio sam pre neki dan ovu confg

Intel Core2Duo E6300 (Dual) Box, LGA775, 1.866GHz, FSB1066, 2MB cache, 64bit, SSE4, Allendale dual-core

Gigabyte GA-8I965P-S3, S775 (Core2Duo ready), P965ex/ICH8, PCIex16, DDR2-800 DC, SC7.1, 6xSATA II, PATA, G-LAN

2GB DDR2/667MHz Apacer AM1, 240-pin, PC2-5300, CL5, OEM pack

Maxtor 200GB DiamondMax 10 (6V200E0), 7200rpm, 8MB buffer, Serial-ATA2 300MB/s

E sad, sta mi savetuje da stavim, koji windows? Sa 32b XP SP2 se ne vidi nikakvo ubrzanje naspram bivse kantice (2.4 GHz 512Mb). Sta biste vi stavili i kako biste konfigurisali ovu conf da bih izvukao max iz nje..??/

Unapred Hvala

Ja licno bih stavio XP SP2 32 bita. Ako ne vidis nikakvo ubrzanje, onda tu nesto ne mirise dobro, s obzirom da bi samo razlika u kolicini memorije trebalo da se vidi primjetno.

Ako mislis na igrice, posto pretpostavljam da graficku nisi promenio, ubrzanje tesko da ces primetiti. Takodje, neces ga primetiti ako racunar koristis za email i surf, za to je i P3 vise nego dovoljan.

Treba ti nesto procesorski intenzivno da primetis ubrzanje, dakle neki koding/dekoding, rendering, bilo kakva intenzivna obrada podataka itd...

hm

promenio sam i graficku sa fx 5200 sam presao na 7300gt

e da, desi mi se da mi se u raznim igrama jednostavno sam resetuje komp, sam od sebe i to i u orginalnim i u piratskim verzijama igre. imate li ideju o cemu se radi?

Koji su ti drajveri za graficku i plocu? Jesi li probao neke druge? Kakva je temperatura procesora i graficke? Kakvo je napajanje?

RAM?klokovano?reset?driveri?internet-virus?,,,,toliko toga na osnovu "reseta"....niko to ne moze da ti kaze...nego sam polako...jedno po jedno od hardvera pa do sofvera..proveri...

Jesi li uzeo kompet konfu negde ili si sam pokupovao pa sastavljao?

hm

cini mi se da se problem sredio..........iskreno naucio sam jednu potpuno novu stvar....moja ploca ima 4 slota za ram memoriju....i to ide crveni zuti crveni zuti slot
e pa ja imam 2 kartice od po giga i onako sam nasumice stavio jednu u zutu i jednu u crvenu....tek posle sam video da mora da budu u slotovima iste boje da bi koristile dual chanel........kada sam prebacio od tad sve radi kako treba....
hm hm...mislite o tome...

Lepo je shto si poshao do moje prve sumnje i tako sebi ushtedeo dragoceno vreme.1 i 3 slot su ti dual chanel.Nishta extra..kontroler je takav.....

To jednostavno nije mogao da bude problem, samo ti memorija nije radula u dual chanel rezimu, ali se zbog toga komp ne restartuje - verovatnije ti nije lepo "lezala" memorija u drugom slotu pa je onda nakon zamene prestao.
Poz.

To jednostavno nije mogao da bude problem, samo ti memorija nije radula u dual chanel rezimu, ali se zbog toga komp ne restartuje - verovatnije ti nije lepo "lezala" memorija u drugom slotu pa je onda nakon zamene prestao.
Poz.

Nisi potpuno u pravu.Hoce da zeza a zashto-nije me zanimalo da googlam.To sam vishe puta imao u praksi.Chim bih ljudima stavio u 1 i 3 slot,radilo je sve ok.

e ljudi, nisam sredio stvar, i dalje me zeza na isti nacin. update-ovao sam i BIOS i drajvere za graficku i ono i dalje me zestoko zeza....kupio sam kompletnu konf i imam garanciju na nju 3 godine. ali kako da odem i kazem NE RADI SAMO U IGRICAMA...i to povremeno. uzas....
nemam pojma sta da radim...imate ideju?

ali kako da odem i kazem NE RADI SAMO U IGRICAMA...i to povremeno. uzas....
nemam pojma sta da radim...imate ideju?

To najnormalnije mozes da reklamiras (ukoliko se ispostavi da nije do w$ naravno). Reci mi samo, jel' si pokusavao samo sa jednim modulom?

Poslednja izmena:
hm pa nisam probao samo sa jednim, sutra cu, a jel bi mozda sredilo stvar ako bih stavio VISTU?

Nema svrhe stavljati Vistu jos uvijek, jedino u "eksperimentalne svrhe", posto treba vremena da izadju programi sa podrskom za Vistu. Trenutno ih nema dovoljno.

hm pa nisam probao samo sa jednim, sutra cu, a jel bi mozda sredilo stvar ako bih stavio VISTU?

Tek sa VISTOM ces dobiti rasadnik glavobolja...:d
Proveri da li si instalirao dobro HDD, Inf drajvere...Najlakse ubaci cd koji si dobio uz plocu i neka ti cekira...Onda na intelov sajt i najnovije drajvere za plocu pa redom...

A napajanje?,po mom licnom iskustvu,zakucavanje i resetovanje,pri malo jacim opterecenjima,pogotovo,kada je sve novo(kao sto decko kaze) i instalirano po prvi put ,sa najnovijim,dravjverima,kaze da je i bios flash-ovo-Ja tipujem na NAPAJANJE(garantovano neki kinez na kom pise 350w,a ne daje ni cestitih 250w)A ako nisam u pravu onda, reklamacija i nek ga srede ti sto su ti ga prodali

Vrh Dno