Šta je novo?

Sta meni treba? :P

Zulu 92

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2008
Poena
420
Ruter ili svic? Elem xD Imam problem sledece vrste. Imam komp sa Win 7, laptop sa Win7, 2 laptopa sa XP i HTC Tattoo. Samo na kompjuteru imam internet i to preko bezicnog provajdera. Znaci samo u njemu imam internet i iz njega MORAM da prosledim u ove ostale uredjaje. Po mogucstvu da kompjuter moze da bude ugasen a da imam internet sa svemu ostalom. Laptop sa Win7 bih prikljuci bezicno (mada mi je svejedno da li preko kabla), ostala 2 laptopa preko kabla. I HTC ako bih i njega prikljucivao, morao bih bezicno. Za to mi valjda treba bezicni ruter ili sta vec. I koji da uzmem (ruter, svic...) za nekih 30-40e. I sta ja tu treba da uradim da to radi? :) Naravno ruter bih zaljucao da mi neko ne moze sa strane da udje... Znaci da nemam zavisnost od operativnog sistema. Nego da podesim 1 i ne moram vise.

Treba mu jedan AP da radi u klijent modu, i jedan WiFi ruter.

Nisi rekao kako bežični signal dolazi do računara.
Da li direktno preko kabla ili do nekog switch-a pa kablom do računara.
U prvom slučaju treba ti switch i wireless ruter, a u drugom jedan wireless ruter.
A naravno možeš podesiti sve to uz pomoć jednog wireless rutera n klase, ali sve zavisi od toga kako dolazi internet na tvoj desktop

Dolazi mi preko kabla u karticu... I iz njega delim. Ako bi ste sad mogli da mi kazete kako to sad ide? Sta da kupim? Da me izadje sto manje ;) I kako da povezem to?

Opet nisi rekao bitnu stvar, da li taj kabal dolazi sa antene pa u wireless karticu u računaru? Ili je u pitanju lan kabal koji ide u mrežnu?

Svakako ti treba jedan wireless router. A pored toga ti treba još jedan AP koji ćeš postaviti da radi u klijentskom modu, na njega ćeš povezati antenu. To je u slučaju ako želiš da ti internet radi iako je računar ugašen.

A ako si spreman da ti računar radi non-stop, onda ti AP ne treba.

Vrh Dno