Šta je novo?

Sta kupiti od zvucnih kutija?

angus

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
619
Dvoumim sa dali da kupim sledece zvucnike:

Yamaha NS-G40 190 Evra ili

EI Nis AHK 80/111 150 Evra.

E sad ce mnogi da se pitaju zasto EI Nis,ali iz prostog razloga zato sto sam pre 10 godina imao neki EI dek ,pojacalo i tjuner sa nekim slicnim zvucnim kutijama i za mene je to bio ekstra zvuk.Ne trebaju mi neke high-end zvucne kutije, njih povezujem na ONKYO TX 8222 stereo receiver.Znaci interesuje me vase misljenje i eventualno neka alternativa.Evo i linkova:

http://www.ei-akustika.co.yu/srpski...-111&class=HI-FI i Muzicke Kutije&clnum=3.htm

http://www.4audio.co.yu/yamaha/zvucnici/nsg40.php

Pozdrav

Poslednja izmena:
@Alex303; Nisam ja taj koji poredi bilo shta,samo sam reagovao na komparacije tipa da je Yamaha isto za zvuchnike,kao Yugo za automobile,da je Yamaha dobra za motore ali ne za zvuchnike,da prave dobro shporete i ostale gluposti.Uostalom,naglasio sam da ponudjeni zvuchnici nemaju veze sa tim kvalitetom.Pozz

Poslednja izmena:
@sonichny

Naslusaces se ti jos gluposti... Ovo je tema za neki audio,a ne kompjuterski forum - malo je ovde pravih audiofila,vecina samo ponesto zna o pravom zvuku i sanja da za malo para dobije vrhunski zvuk

@alex303

Koliko kod nas kostaju Audio B4 i RS6 ?

Evo jedan redak audifil , uz to i ton majstor (bivsi doduse) , od ponudjena dva mislim da ei zvuce bolje , ali izgledaju losije i obrnuto za yamahu . u oba slucaja dobijas onoliko muzike koliko si platio . Ja bih ti ipak preporucio jednu od dve varijante : da nadjes neke polovne zvucnike , primer u firmi u kojoj radim postoji jedan par kef-ovih zvucnika od pre jedno 20 god ( ne znam oznaku , sa onim cuvenim pasivnim basom ) one se dan danas mogu naci za oko 100eu , a zvuk im je takav da se mnoooge noze kutije mogu samo sakriti .
Druga varijanta je neki od 2.0 ili 2.1 ( altec lansing , logitech na primer ) aktivnih zvucnika za kompjutere , mislim da bi uz prodaju tvog reciever-a mogao da dobijes bolji zvuk nego sa ona dva spomenuta modela zvucnika .

Poslednja izmena od urednika:
@sonichny

Naslusaces se ti jos gluposti... Ovo je tema za neki audio,a ne kompjuterski forum - malo je ovde pravih audiofila,vecina samo ponesto zna o pravom zvuku i sanja da za malo para dobije vrhunski zvuk

Najbolji su ovi komentari batali to i uzmi neki 2.1 sistem tipa logitech ili altec lansing.

sonichny je napisao(la):
gledam ova uglavnom lupetanja i cudim se :-8

evo ti sad savet od TON majstora: dodash josh 100e i kupish par M-Audio Studiophile BX5
znachi oko 250 i imash najbolji moguci zvuk u tom rangu, tj oni zvuche kao da koshtaju 500e.

ps. oni jesu aktivni ali kad ih budesh cuo shvaticesh zashto je to dobro.

"TON Majstore" baš si majstor. :D Najbolje da odmah doda 140.000 eura i uzme dynaudio evidence 1. Mislim stvarno....
icon_rolleyes.gif
Čovek je napisao između koja dva modela se dvoumi napisao je i cene. Nema potrebe komplikovati. Ei, ako mu je prioritet dobar zvuk. Yamaha, ako je prioritet fancy looking and crappy sounding florstanders. ;) A ovo za m-audio si odvalio samo tako. Da one zvuče kao neke od 500 eura onda bi toliko i koštale. Bilo koji KRK ili Tapco će ih za iste pare pojesti. Sama činjenica da su aktivni i da je u njih integrisano pojačalo govori dosta. Ili možda tebi ne govori ništa ?? I nemoj plašiti ljude tim pojmovima "studio" i "ton majstor" znam dosta takvih ljudi koji kupuju sve i svašta a niti imaju prostoriju za to a o nekom pozicioniranju da i ne govorimo. Ali bitno je da je to za studio i da košta xxxxx eura.

@alex303

Koliko kod nas kostaju Audio B4 i RS6 ?

Ja sam moje B4 platio 400 eura sa silver kablovima u 4audio. RS6 je 720 eura.

siki je napisao(la):
Evo jedan redak audifil , uz to i ton majstor (bivsi doduse) , od ponudjena dva mislim da ei zvuce bolje , ali izgledaju losije i obrnuto za yamahu . u oba slucaja dobijas onoliko muzike koliko si platio . Ja bih ti ipak preporucio jednu od dve varijante : da nadjes neke polovne zvucnike , primer u firmi u kojoj radim postoji jedan par kef-ovih zvucnika od pre jedno 20 god ( ne znam oznaku , sa onim cuvenim pasivnim basom ) one se dan danas mogu naci za oko 100eu , a zvuk im je takav da se mnoooge noze kutije mogu samo sakriti .
Druga varijanta je neki od 2.0 ili 2.1 ( altec lansing , logitech na primer ) aktivnih zvucnika za kompjutere , mislim da bi uz prodaju tvog reciever-a mogao da dobijes bolji zvuk nego sa ona dva spomenuta modela zvucnika .

Još jedan "ton majstor" :D

<nisam čuo te yamahe ni ei niš, ali ako imas mogućnost da negde čuješ kako zvuče, nemoj da se grbaviš, nego poslušaj. Džaba ti saveti "ton majstora" (i ja sam jedan certifikovani) ako se tebi ne svidja zvuk od yamahe ili ei. zato, tvoje uvo je najbolji instrument za merenje. Zvučnike za kućnu upotrebu, individualnu, se kupuju po subjektivnom osećaju, a za profi, prvenstveno po karakteristikama.
Imao sam priliku da čujem onaj vivax i pravo da ti kažem, kući ih nikad nebi kupio, to su zvučnici bez topline, tj. dobri za kafiće, gde je bitno da se čuje, ali ne i da uživa u muzici.
Naoštri uši i pravac radnja. Ako ti neko kaže 2.1 sistem je bolji... nema pojma o životu, jer po meni i više kolega, prave kutije su neprikosnovene... nema tog 2.1 sistema koji me je ostavio bez daha, kao dobar stari KEF (2x 80w)!!!

gledam ova uglavnom lupetanja i cudim se :-8

Da zaista istina .... mada ima i poneki pametan predlog npr
...Ja bih ti ipak preporucio jednu od dve varijante : da nadjes neke polovne zvucnike , primer u firmi u kojoj radim postoji jedan par kef-ovih zvucnika od pre jedno 20 god ( ne znam oznaku , sa onim cuvenim pasivnim basom ) one se dan danas mogu naci za oko 100eu , a zvuk im je takav da se mnoooge noze kutije mogu samo sakriti .

Radi se o kutijama kef Cantata ili CS 7 a cuveni (jedni od najboljih koje sam cuo) elipsasti bas drajveri su B139. Naime do skoro sam bio vlasnik CS7 i prodao sam ih za 200e (a ti siki ako mozes da mi ih nabavis za 100e kupujem odmah !!! javi na PM) bio sam extra zadovoljan ali s obzirom na prostor koji zauzimaju (140 litara) zamenio sam ih sa AR 18 i magnatovim aktivnim wooferom ali zvuk nije ni blizu kao sto je bio sa kefom.... ali je zena srecna zbog prostora :d

@Alex 303
:laugh: Lepo receno sa vecinom se slazem sto si rekao :happy:

@sonichny
Naslusaces se ti jos gluposti... Ovo je tema za neki audio,a ne kompjuterski forum - malo je ovde pravih audiofila,vecina samo ponesto zna o pravom zvuku i sanja da za malo para dobije vrhunski zvuk.

Sasa nemoj brate da se ljutis ali ti na ovoj temi znas najmanje a svaki post u vezi zvuka ti prvi trcis da komentarises ,imaj to u vidu sto si rekao pa onda pisi reply na postove ;) .

Btw ne mora covek da bude "kvalifikovani TON majstor" da bi znao sta je dobar zvuk ,poenta je samo da neko ko je cuo dosta razlicitih kutija i pojacala da predlog sta je najbolje izabrati. Svi ovde pricaju dobri su ovi zvucnici yamaha studiski bla,bla bla ma ljudi jedno je definitivna i jedino merodavno : SVAKO POJACALO RAZLICITO ZVUCI SA ISTIM KUTIJAMA I OBRNUTO !!!
Imao sam priliku da cujem vrhunske kutije koje sa slabim pojacalom koje ne moze da ih "naduva" zvuce katastrofa !

Znaci pravilo za kupovinu kutija ako imas pojacalo stavi ga pod misku i na probu kutija koje osacujes po preporuci i po karakteristikama na papiru (sto nikad ne mora biti tako) i probaj ! Sta ti se najvise svidi to kupuj. Ja sam svoje AR nosio u cacak kad sam kupovao woofer i verovali ili ne cuveni quadral-ov woofer je zvucao katastrofa u odnosu na ovaj magnatov koji je u hi fi svetu daleko ispod quadrala , ali tako se pogodilo...

Eto sad razmisli pa kupi sta mislis da valja ;)

cheers

jedno pitanje.

razmisljao sam da uzmem Behringer Truth monitorske zvucnike (2031, aktivne ili pasivne, nisam odlucio). Kakvi su oni u poredjenju sa nekim drugim zvucnicima iz te klase (do 250e)?

Uh bre ala rasiriste temu, pa samo cete zbuniti coveka.

Ja sam bio u slicnoj nedoumici kao i ti - imao sam oko 500e da potrosim na pojacalo i zvucnike i odmah sam rekao dam e apsolutno ne zanimaju nikakve kompjuterske budzevine (jer mi ih je bilo preko glave). I odmah sam znao da za 500e ne mozes da kupis bog zna sta i pitao za savet ovde na benchu, mislim da ces i naci temu o tome vrlo lako ako pogledas moj profil.

Po savetu pametnijih :) obisao sam par radnji koje su prodavale HIFI opremu i poslusao 5-6 modela zvucnika u kombinaciji sa par razlicitih pojacala raznih proizvodjaca. To je i poenta kod kupovine opreme kao sto je ta - moras licno svojim usima da cujes kako to zvuci, poneses svoje CD-e i zamolis da ti puste. Preslusas par pesama, izvrtis vise razlicitih muzickih pravaca i onda mozes da ocenis otprilike da li ti to pashe ili ne.

NS G40 sam prvi put cuo kod druga u kombinaciji sa RX397 pojacalom i dopalo mi se kako zvuci, pogotovo ono sto ja slusam. Tako da je to i najvise uticalo da kupim Yamaha NS50F zvucnike i Yamaha RX-497 pojacalo.

HIFI znalci ce mozda osporiti ovo sto sam rekao, ali meni doticna kombinacija zvuci odlicno. NAD pojacalo jeste bilo bolje al ije bilo 70e vise :) KEF zvucnici jesu bili bolji ali su bili 50e vise, tako da za ogranicen budzet po mom misljenju, Yamaha je sasvim ok (sem ako ne nadjes nesto extra povoljno polovno u dobrom stanju).

P.S. AC/DC zvuci jos bolje :D

Poslednja izmena:

Ja sam bio u slicnoj nedoumici kao i ti - imao sam oko 500e da potrosim na pojacalo i zvucnike i odmah sam rekao dam e apsolutno ne zanimaju nikakve kompjuterske budzevine (jer mi ih je bilo preko glave). I odmah sam znao da za 500e ne mozes da kupis bog zna sta i pitao za savet ovde na benchu, mislim da ces i naci temu o tome vrlo lako ako pogledas moj profil.

Po savetu pametnijih :) obisao sam par radnji koje su prodavale HIFI opremu i poslusao 5-6 modela zvucnika u kombinaciji sa par razlicitih pojacala raznih proizvodjaca. To je i poenta kod kupovine opreme kao sto je ta - moras licno svojim usima da cujes kako to zvuci, poneses svoje CD-e i zamolis da ti puste. Preslusas par pesama, izvrtis vise razlicitih muzickih pravaca i onda mozes da ocenis otprilike da li ti to pashe ili ne.

NS G40 sam prvi put cuo kod druga u kombinaciji sa RX397 pojacalom i dopalo mi se kako zvuci, pogotovo ono sto ja slusam. Tako da je to i najvise uticalo da kupim Yamaha NS50F zvucnike i Yamaha RX-497 pojacalo.

HIFI znalci ce mozda osporiti ovo sto sam rekao, ali meni doticna kombinacija zvuci odlicno. NAD pojacalo jeste bilo bolje al ije bilo 70e vise :) KEF zvucnici jesu bili bolji ali su bili 50e vise, tako da za ogranicen budzet po mom misljenju, Yamaha je sasvim ok (sem ako ne nadjes nesto extra povoljno polovno u dobrom stanju).

Sad već raspravljaš o ukusima a o tome se ne vredi raspravljati. Mom drugaru se recimo više sviđa zvuk koji proizvodi njegov Genius 5.1 sistem za pc u kombinaciji sa AC97 zvučnom nego moj Monitor Audio B4 u kombinaciji sa NAD-om 320. Šta dalje da ti pričam ... ;)

Promasio si poentu mog posta jer u tome i jeste problem - svako ima svoj ukus i svakome pashe nesto trece, zato sam i napisao da lepo izdvoji 2-3 dana i nek skoci do A4audi-a ili Radixa i neka poslusa sta imaju da ponude za te pare.

Ovde ce mu neko reci da uzme Genius, drugi ce reci Logitech, ja cu reci Yamaha, ti JBL.... i eto konfuzije.

Poslednja izmena:
Sad već raspravljaš o ukusima a o tome se ne vredi raspravljati. Mom drugaru se recimo više sviđa zvuk koji proizvodi njegov Genius 5.1 sistem za pc u kombinaciji sa AC97 zvučnom nego moj Monitor Audio B4 u kombinaciji sa NAD-om 320. Šta dalje da ti pričam ... ;)

To vise nije stvar ukusa nego sluha, reci mu da se pod hitno obrati nekom ORL :)

To vise nije stvar ukusa nego sluha, reci mu da se pod hitno obrati nekom ORL :)

:laugh: :laugh: :laugh: :happy:

Ps: Ljudi , ja sam pokusao da vas posavetujem u vezi dobrog izbora zvucnika a vi i dalje pisete idi u radnju i kupi .... ovo ono .Treba da shvatite da u muzici nije toliko bitno sta je IN i sta je estetski lepse (novije) vec sta bolje zvuci ! upravo zato sam i predlozio da covek izvrti oglase i nadje nesto polovno (naravno sa ispravnim drajverima - sto se lako utvrdi) jer ce tu naci daleko bolje i kvalitetnije zv. kutije nego u bilo kom radix-u i sl. (naravno mislim za istu svotu novca). iako su stari mozda po 15-20g.

Dao bih vam ja da cujete kako zvuci neko lampasko (uf mmmm ali tesko naci i skupo !!!) ili tranzistorsko pojacalo (koja izgledaju smesno u odnosu na ove svem. brodove sa milion led dioda) i uporedite sa ovim novim mos-fet pojacalima , hmmm ne bi verovali da slusate isti CD .. no dobro svako bira i kupuje ono sto mu se svidja .

:,,:

:laugh: :laugh: :laugh: :happy:

Ps: Ljudi , ja sam pokusao da vas posavetujem u vezi dobrog izbora zvucnika a vi i dalje pisete idi u radnju i kupi .... ovo ono .Treba da shvatite da u muzici nije toliko bitno sta je IN i sta je estetski lepse (novije) vec sta bolje zvuci ! upravo zato sam i predlozio da covek izvrti oglase i nadje nesto polovno (naravno sa ispravnim drajverima - sto se lako utvrdi) jer ce tu naci daleko bolje i kvalitetnije zv. kutije nego u bilo kom radix-u i sl. (naravno mislim za istu svotu novca). iako su stari mozda po 15-20g.

Dao bih vam ja da cujete kako zvuci neko lampasko (uf mmmm ali tesko naci i skupo !!!) ili tranzistorsko pojacalo (koja izgledaju smesno u odnosu na ove svem. brodove sa milion led dioda) i uporedite sa ovim novim mos-fet pojacalima , hmmm ne bi verovali da slusate isti CD .. no dobro svako bira i kupuje ono sto mu se svidja .

:,,:

uf pa tranzistorsko najbolje pojacalo je tipa mos-fet, hteo si verovatno da kazes pojacalo sa milion le dioda od 100evra novo ce losije zvucati od nekog starog 10god placenog tada 200DEM. Inace ima jako dobrih mos-fet pojacala, jako ozbiljne firme prave samo mos-fet i u nekim slucajevima su bolji izbor od bilo kojih lampi, za koje se slazem da su najbolji izbor za manje snage.

Poslednja izmena:
Lampaška pojačala samo verno farbaju zvuk i verno varaju slušaoca. Tube amp lovers to nazivaju "prirodan zvuk" ili "zvuk kakav treba da bude" I obično su emotivno vezani za tu vrstu hardvera :D Sa njima se ne vredi raspravljati. Pogotovo kada počnu da nabrajaju pojačala proizvedena od strane Audio Research-a, McIntosh-a, ili Luxmna-a čije se cene mere desetinama hiljada evra a za njih će to u 99% slučajeva ostati neostvareni snovi.

misko je napisao(la):
uf pa tranzistorsko najbolje pojacalo je tipa mos-fet, hteo si verovatno da kazes pojacalo sa milion le dioda od 100evra novo ce losije zvucati od nekog starog 10god placenog tada 200DEM. Inace ima jako dobrih mos-fet pojacala, jako ozbiljne firme prave samo mos-fet i u nekim slucajevima su bolji izbor od bilo kojih lampi, za koje se slazem da su najbolji izbor za manje snage.

Slažem se. Thule pojačala su čist primer za to.

@-Miki-
@amd_mad
@alex303

Necu da se ljutim ni najmanje... Stvarno nekad preterujem i odvaljujem gluposti,ali primetio sam da cesto pitanja
ostaju bez odgovora dok neko ne odvali glupost,pa se tek onda aktiviraju oni koji znaju pravi odgovor.
Gotovo sam siguran da bi i ova tema ostala sa par odgovora.

Problem za amatere pri kupovini polovnjaka je doci do dobrih zvucnika.Preko oglasa se sigurno svasta prodaje,pa ko nema iskustva vrlo lako moze kupiti nesto sto nije OK iako je trazio odredjeni ( preporucen ) model.
Slicna situacija je i sa pojacalima.

Kupovina novih.... Svako ima svoj ukus,pa tako idu i preporuke..
Sta je sve za preporuku u klasi 100-150€ ? cini mi se da nije neki velik izbor a da vas
audiofile odusevljava performansama-kvalitetom.

Imajuci ovo u vidu - sta je bolje za jednog amatera koji nema pomoc iskusnog poznavaoca pored sebe,a po istoj ceni ( 150 do max.200€ ) - 2.1 Altec,Logitech ili nesto slicno ili
( najverovatnije nevesto uklopljeni ) neki pasivni zvucnici i pojacalo ?

<nisam čuo te yamahe ni ei niš, ali ako imas mogućnost da negde čuješ kako zvuče, nemoj da se grbaviš, nego poslušaj. Džaba ti saveti "ton majstora" (i ja sam jedan certifikovani) ako se tebi ne svidja zvuk od yamahe ili ei. zato, tvoje uvo je najbolji instrument za merenje. Zvučnike za kućnu upotrebu, individualnu, se kupuju po subjektivnom osećaju, a za profi, prvenstveno po karakteristikama.
Imao sam priliku da čujem onaj vivax i pravo da ti kažem, kući ih nikad nebi kupio, to su zvučnici bez topline, tj. dobri za kafiće, gde je bitno da se čuje, ali ne i da uživa u muzici.
Naoštri uši i pravac radnja. Ako ti neko kaže 2.1 sistem je bolji... nema pojma o životu, jer po meni i više kolega, prave kutije su neprikosnovene... nema tog 2.1 sistema koji me je ostavio bez daha, kao dobar stari KEF (2x 80w)!!!

Hmm ovaj post mi je promakao, lepo receno amd_man :happy: i po meni ovo je post od nekog ko se zaista razume u muziku !

Pa u neku ruku tako, hteo sam da pojednostam praveci razliku izmedju : lampasa ,tranzistorskih (bas tako sa dva tranzistora na levom i desnom izlazu) i mos-fet pojacala koja nisu klasicni tranzistorski tip (onaj nekadasnji) vec integralna kola ,e sad naravno sa veliki brojem tranzistora, ali pravi se razlika kad se misli na jednu ili drugu vrstu jer ne daju isti zvuk , nebitno poentu si rekao bas kako sam i ja mislio ;)

Btw nisam strucnjak za elektroniku pa mi oprostite ako se nisam dobro izrazio ali ima razlike u generacijama tranzistorkih pojacala i to sam hteo da kazem :beat:

Pozz

Poslednja izmena:
Pa u neku ruku tako, hteo sam da pojednostam praveci razliku izmedju : lampasa ,tranzistorskih (bas tako sa dva tranzistora na levom i desnom izlazu) i mos-fet pojacala koja nisu klasicni tranzistorski tip (onaj nekadasnji) vec integralna kola ,e sad naravno sa veliki brojem tranzistora, ali pravi se razlika kad se misli na jednu ili drugu vrstu jer ne daju isti zvuk , nebitno poentu si rekao bas kako sam i ja mislio ;)

Btw nisam strucnjak za elektroniku pa mi oprostite ako se nisam dobro izrazio ali ima razlike u generacijama tranzistorkih pojacala i to sam hteo da kazem :beat:

Pozz

Pazi mos-fet je tip tranzistora, znaci on moze da ide u konfiguraciji po2 komada na svakom kanalu, mada obicno ide vise. Mos-fet nije isto sto i integrisano kolo to je ogromna razlika, mos-fet je tranzistor integ. kolo je integr. kolo :) ogroooomna razlika. Mos-fet je najbolje sto mozes da dobijes od zvuka sto se tice tranzistora, obicni tranzistori su npr. malo losije resenje a integr. kola su najlosije resenje mada tu ima dosta varijacija, i ovo nije pravilo, integral. kola se obicno koriste predpojacivackom stepenu, a redje kao izlazi snage, gde obicno idu tranzistori itd itd itd......

Gde vi ljudi odoste? :d Covek pitao da li da kupi Ei ili Yamaha zvucnike, a vi stigli do lampaskih i tranzistorskuih pojacala? Besmislena prica, a i nije za ovaj thread.

@Misko
Hvala na objasnjenju to zaista nisam znao :happy: , srecom ogradio sam se da nisam elekt. strucnjak ;)
U svakom slucaju razumeli smo se oko generaciske razlike tranz. pojacala ,ono nekad za 200 dem i ova "nabudzena" sad :)

@Aca
Ok necemo vise siriti temu, razjasnjeno :)

cheers

@alex303 ako nisi imao drugi komentar na moj post , sem na moje (bivse) zanimanje , sledeci put se, molim te ,suzdrzi od komentara .

@Aca

Stvarno je tema daleko otisla... Kao moderatoru to ti je i duznost...
Ali kad vec jeste sto se vi iskusni audiofili malo vise ne ukljucite.
Mozda vam je sve ovo malo dosadilo...
Postoji Pretraga i mnoge stvari su objasnjene,ali mozda ipak treba ponesto ponoviti i
spomenuti nove modele zvucnika i pojacala.
Zato vas pozivam jos jednom da svi vi koji imate iskustva prokomentarisite ono sto sam napisao - post #46 .

Hej citam ovu diskusiju zaista ima odlicnih stvari da se procita,pa da ne bi otvarao novi thread,imam slatku muku - treba da kupim zvucnike koji nisu kompjuterski,do 250 eura,aj da kazemo moze do 300 eura maximalno ce zli gazda da se otvori,jedino znam da je pojacalo Denon DRA 295,pa ako ima neko neki pametan predlog bio bi jako jako zahvalan...

Moj predlog bi bio Mission M32i koji bi trebalo odlicno da zvuce sa Denon pojacalom. Cena im je negde oko 220 eura, ima ih u prodavnici 4audio. A za te pare, ukoliko imas prostora, imas i podnu varijantu zvucnika Mission M33i koji je negde oko 270 eura.

:) :) :) Al kada bi kupovao neke zvucnike naprimer za sebe definitivno JBL dobar zvuk izgled kvalitet
izdrzljivost dizajn ma sve bruka i vrh ,naprimer za kucnu muziku control one dobar zvuk mana je sto nemaju wufer ali i bez njega se jako dobro cuju ali jako mi se i svidjaju zvucnici marke warfedalle 7.1 oni su slicni JBL control one ali je tesko naci kod nas to mu je mana....

Jao, cega se sve ovde nisam nacitao... :D :d

Steta je samo sto za tih 500 evra koje si imao u budzetu mogu da se pazare polovne sprave koje su za par klasa jace, tj. poredjenje bi bilo surovo... :(

Nazad
Vrh Dno